فروپاشی دولت آلمان؛ چشم‌انداز سیاسی به چه سمتی می‌رود؟

10:52 - 19 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۳۰۲۶
فروپاشی دولت آلمان؛ چشم‌انداز سیاسی به چه سمتی می‌رود؟
فروپاشی دولت آلمان به ائتلاف شکننده احزاب سیاسی در این کشور پایان داد و اختلاف میان آنها را که از سال‌ها پیش وجود داشت، آشکار کرد.

خبرگزاری میزان - اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، به‌تازگی کریستین لیندنر، وزیر دارایی خود را برکنار کرد که این امر درگیری طولانی در دولت آلمان را تشدید کرد و در نهایت باعث فروپاشی ائتلاف شکننده بین سوسیال دموکرات‌ها، سبز‌ها و حزب دموکرات آزاد شد.

شولتز در یک سخنرانی، لیندنر را مسئول فروپاشی دولت دانست و وزیر دارایی سابق خود را فردی پست، سازش‌ناپذیر و غیرقابل اعتماد معرفی کرد.

به گزارش پایگاه کانورسیشن، پاسخ لیندنر سریع و به همان اندازه تلخ بود؛ او صدراعظم آلمان را به داشتن مدیریت ضعیف متهم کرد.

رابرت هابک، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان، اعتراف کرد که وزیران از سال ۲۰۲۱ به‎‌طور مداوم با هم جدال داشتند؛ وی افزود که احساس می‌کند فروپاشی دولت قابل‌اجتناب و غیرضروری است.

انتظار می‌رود که هابک برای تصدی سمت صدراعظمی نامزد شود، اگرچه او و حزب سبز در دشوارترین موقعیت در بین تمام احزاب ائتلافی قرار دارند.

آنها در بحران عمیقی قرار دارند و نظرسنجی‌ها این امر را نشان می‌دهد؛ در نظرسنجی اخیر، سبز‌ها کمترین میزان محبوبیت را از سال ۲۰۱۷ داشتند.

اما هابک آشکارا نگران چیزی بیشتر از حزب خود است؛ او به کسانی که امیدشان به انتخابات زودهنگام است، هشدار جدی داد که در چشم‌انداز سیاسی پراکنده آلمان، تشکیل دولت‌ها در سطح محلی و ملی سخت‌تر می‌شود.

چشم‎انداز وضعیت سیاسی در آلمان

در حال حاضر، شولتز صدراعظم و بیشتر وزیران در مشاغل خود باقی خواهند ماند، اما با از دست دادن یکی از شرکای کوچک‌تر در ائتلاف، او دیگر اکثریت را در بوندستاگ آلمان ندارد و این امر باعث می‌شود دولت او در وضعیتی باشد که قادر به تصویب قوانین یا تصمیم‌گیری‌های مهم نیست.

شولتز این را می‌داند و برای ۱۵ ژانویه (۲۶ دی) از بوندستاگ درخواست رای اعتماد اعلام کرده است؛ اگر این رای را از دست دهد، شولتز می‌تواند از فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان، برای برگزاری انتخابات زودهنگام درخواست کند.

اگر طرح شولتز موفق شود، انتخابات فدرال بعدی در آلمان در اواخر ماه مارس (فروردین ۱۴۰۴) برگزار خواهد شد (۶ ماه زودتر از موعد برنامه‌ریزی شده)، اما فردریش مِرِز، رئیس مخالفان محافظه‌کار، پیش از این اعلام کرده که نمی‌خواهد تا این اندازه صبر کند.

او از شولتز خواسته که فورا انتخابات جدیدی را آغاز کند؛ مرز می‌داند که روز‌های شولتز به‌عنوان صدراعظم به پایان رسیده است و او شانس زیادی برای جایگزینی دارد.

در حال حاضر، رئیس مخالفان دولت آلمان دلایل زیادی برای اعتماد به نفس دارد؛ در سپتامبر ۲۰۲۴ (مهر ماه) او به اتفاق آرا به‌عنوان نامزد محافظه‌کار برای صدراعظمی انتخاب شد.

 این بدان معناست که مرز می‌تواند روی حمایت دو حزب حساب کند؛ اتحادیه دموکرات‌مسیحی آلمان (CDU) که ​​آخرین بار در زمان آنگلا مرکل در قدرت بود و اتحادیه سوسیال‌مسیحی (CSU) در بایرن.

رئیس مخالفان دولت آلمان، ماموریت خود را بر بستن مرز‌های آلمان به روی پناهجویان گذاشته است (حتی اگر این به معنای زیر پا گذاشتن توافق‌های بین‌المللی باشد).

وی در پاسخ به پرسشی درباره انتخاب دونالد ترامپ به‌‎عنوان رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ما با هم کنار می‌آییم، اما تفاوت‌هایی وجود دارد.

با وجود این، تفاوت‌هایی میان سیاست‌های مرز و ترامپ وجود دارد؛ مرز بار‌ها بر حمایت بی‌قید و شرط خود از اوکراین تاکید کرده و متعهد شده است سلاح و پول بیشتری را برای این کشور فراهم کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *