دبیر بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان: امیدآفرینی مهمترین اتفاقی است که کودکی را به بزرگسالی میرساند/ معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: بازگشت بزرگان به عرصه هنر مهمترین مسئولیت من است
خبرگزاری میزان - نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم اظهار داشت:خیلی خوشحالم در اولین سفراستانی خودم برای جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان و برای این حوزه مهم به همدان سفر کرده ام . پس لازم می دانم از همه هنرمندان و شرکت کنندگان سپاسگزاری کنم که به واسطه تلاش های دبیر جشنواره و حمایت های بی دریغ استانداری همدان، مدیرکل هنرهای نمایشی، شهرداری تهران و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان این جشنواره را برگزار کردند .
وی افزود : برای این جشنواره مسیر زیادی پیموده شده و استان همدان بیست و یک جشنواره را به خود دیده است . من در ادامه هم نسبت به حمایت های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شهرداری همدان بسیار حساب کردم . آن چه مهم است، ارتقای کیفیت کارهای این جشنواره است یکی از این فعالیتها تلاش برای بازگشت بزرگان عرصه تئاتر است .
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: امیدواریم سال آینده در همین جایی که شعار تئاتر گفتگوی بدون مرز بود هم با این شعار و نیز هم دلی برای رشد و آگاهی از فرزندان در فرآیند اجرایی برای یادگیری و مشارکت اجتماعی حرف بزنیم و امیدوارم یک نوجوان در دوره آینده به جای من از خواسته های خود حرف بزند.
رضایی گفت :حتما همیت خود را به کار می گیریم و تلاش می کنیم برای ارتقای سالن ها در حوزه کیفیت که بتوانیم فعالیتهایی را انجام دهیم.
وی در خاتمه تاکید کرد: امیدوارم با استفاده از تجربیات شما سطح کیفی را ارتقا دهیم و از دوستان رسانه می خواهم تا ایم موضوع را دیده بانی کنند تا بتوانیم با برنامههای جدیتری فعالیت کنیم و در انتها باید تاکید کنم که مهمترین رسالت من بازگرداندن بزرگان به عرصه هنر است.
همچنین در این مراسم امیر مشهدی عباس دبیر بیست و نهمین دوره جشنواره کودک و نوجوان همدان در جابگاه حاضر شد و اظهار داشت.
امیر مشهدیعباس ضمن تقدیر از مردم همدان برای حضور باشکوه در این رویداد، اظهار کرد: امیدواریم جشنواره حال مردم همدان را خوب کرده باشد.
وی با بیان اینکه امیدآفرینی مهمترین چیزی است که کودکان را به بزرگسالان موفق تبدیل میکند، افزود: در گام دوم انقلاب نیز به امید و امیدآفرینی اشاره شده است و یکی از مهمترین محورهای این جشنواره است.
مشهدیعباس اضافه کرد: ما یک هفته در خلال جشنواره تئاتر کودکونوجوان همدان، امیدآفرینی کردیم و امیدواریم حال دل هزاران کودکونوجوانان همدانی و خانوادههای آنها بهتر شده باشد.
دبیر بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اشاره به اینکه گروهها با کمترین حمایتها برای کودکان مایه میگذارند، گفت: امیدواریم مسئولان نیز با حمایت از هنر تئاتر، در دل هنرمندان امید بکارند.
در ادامه این مراسم از حسین صفی هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر همدان به پاس سالها فعالیت در عرصه تئاتر تقدیر شد.
نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ، حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مسعود حسینی، حاج بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ، امیر مشهدی عباس دبیر جشنواره از وی تجلیل به عمل آمد.
این هنرمند پیشکسوت در این مراسم ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری جشنواره کودک و نوجوان اظهار کرد: از همه استادانی که می بایست در اینجا باشند و من روی صحنه هستم قدر دانی می کنم.
من معتقدم تئاتر یعنی تولید و اجرا و اگر جشنواره نتوانند در راستانی تفکر موفق باشند طبیعتا مشکل خواهیم داشت .من امیدوارم در زمان بلوع جشنواره بتوانیم کارهایی را با آن چه در فضای امروز می گذرد تولید کنیم. کاش بتوانیم بخش نگاه نو به جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اضافه شود.
معرفی برگزیدگان مسابقه نمایشنامه نویسی، قصه نمایش ، تئاتر ملل و جوایز موضوعی بخش دیگریاز مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان را تشکیل می داد
در ادامه نیز نفرات برگزیده بخشهای مختلف به ترتیب زیر اعلام شده است:
برگزیدگان بخش قصه نمایش (نمایشنامه نویسی هنرمندان زیر ۱۸ سال
هیات داوران بدون در نظر گرفتن اولویت از آثار ذیل تقدیر به عمل میآورد:
- قصه نمایش « میکروب ها را بهتر بشناسیم » نوشتهی « آوا لباسی » ۹ ساله از همدان
- قصه نمایش « هدهد مغرور» از آراد ترابی 12 ساله از همدان
- قصه نمایش «کاغذ حروم کن ها» از سارا کرمی 12 ساله از بندر انزلی
- قصه نمایش « به دنبال پروانه ها» از صدرا سجاد پورسینی 17 ساله از خراسان رضوی
- قصه نمایش « کسی هست منو بخوره؟» از مهیار عبداله زاده 12 ساله از ماکو
آراء هیات داوران مسابقه نمایشنامه نویسی
هیات داوران مسابقه نمایشنامه نویسی بدون اولویت برگزیدگان خود را به شرح ذیل اعلام می دارد
نمایشنامه انجمن لولوهای برنده نوش علیرضا دهقانی
نمایشنامه باغ پرندگان نوشته مقداد شیری
نمایشنامه حسنقلی و گرگ بالان دیده نوشته جعفر دردانه
نمایشنامه مترسک برفی نوشته زهره شفیعی
برگزیدگان تئاتر ملل
هیات داوران بخش تئاتر ملل متشکل از آقایان علیرضا خمسه و امیر مشهدی عباس پس از مشاهده آثار برگزیدگان خود را به شرح ذیل اعلام میدارد:
به خاطر خلاقیت در کارگردانی جایزه خود را به نمایش چایخانهی موزیکال از کشور ازبکستان و نمایش سیرک تراوایاتا از کشور ارمنستان اهدا میدارد.
تجلیل از سید حسین فدایی حسین نویسنده، پژوهشگر، مدرس و مترجم پیشگام عرصه تئاتر کودک و نوجوان همدان بخش دیگریاز این مراسم را تشکیل می داد
حسین فدایی حسین در این بخش گفت : من دنیایی حرف دارم منتها وقت نیست اما خیلی کوتاه می گویم من وام دار بزرگانی هستم که مربیان من هستند . اول محمدرضا عباسی امجد که اولین مربی تئاتر من بود و من که یک ترگ تحصیل کزده بودم به بهانه تئاتر من را نجات دادند. دومین مربی من هم استاد داود کیانیان است.
وی افزود: لطفا برای تربیت مربیان تئاتر که بتوانند آینده تئاتر را رقم بزنند. آنها زمینه ساز تئاتر بزرگسال هستند پس باید برای این آینده سازی و تربیت مخاطب که از تئاتر نوجوان شروع می شود باید به تربیت مربیان پرداخت کاری که در کانون پرورش فکری شروع شد پس لطفا به تربیت مربی تئاتر بپردازید. لطفا تئاتر را توسعه بدهید چون همه بچه هد به تئاتر و نعمت هایش در کشور نیازمنداست.
فدایی حسین تصریح کرد: خواهش آخر من این است گه جشنواره را به یک شهر محدود نکنید . من برای این موضوع فکر دارم و در نهایت از همه دبیران جشنواره ها تشکر می کنم که همراه بودند.از شهرام کرمی هم قدردانی می کنم که به ما بسیار کمک کرد.
انتهای پیام/