بهبود بهره‌وری و ارتقای زیرساخت‌ها با تخصیص هدفمند منابع مالیاتی

9:02 - 17 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۲۷۲۸
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
بهبود بهره‌وری و ارتقای زیرساخت‌ها با تخصیص هدفمند منابع مالیاتی
تخصیص هدفمند منابع به مناطق کمتر توسعه‌یافته در طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها راهی برای کاهش نابرابری‌ها به شمار می‌رود، نماینده مجلس معتقد است ادامه این طرح در سال‌های آینده می‌تواند نقش مهمی در افزایش فرصت‌های اقتصادی در مناطق محروم ایفا کند.

خبرگزاری میزان - چندی پیش طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها برای توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام اجرایی شد.

در نخستین گام این طرح، یک درصد از درآمد‌های مالیاتی معادل ۱۲ همت به آن اختصاص یافت و این اقدام منجر به تکمیل پروژه عمرانی بسیاری در سراسر کشور شد و نشان داد که تخصیص هدفمند منابع مالیاتی می‌تواند به طور چشمگیری به بهبود بهره‌وری و ارتقای زیرساخت‌ها کمک کند.

از ویژگی‌های این طرح، تخصیص ۹۰ درصد از مالیات‌های استان تهران به ۱۶ استان محروم بود که نشان از تعهد جدی به بازتوزیع عادلانه ثروت و کاهش شکاف‌های منطقه‌ای دارد. این طرح نه‌تنها روشی برای مولدسازی پروژه‌های متوقف است، بلکه مشارکت مؤثر مردم در توسعه زیربنایی کشور را نشان می‌دهد و می‌تواند الگویی برای پیشبرد عدالت اجتماعی و توسعه متوازن در سال‌های آینده باشد.

در همین راستا احمد عجم، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با میزان با اشاره به اهمیت طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در بازتوزیع عادلانه منابع و کاهش شکاف‌های توسعه‌ای در مناطق مختلف کشور، گفت: این طرح با دخیل‌کردن مردم در فرآیند بازتوزیع و استفاده از منابع مالیاتی، نه تنها اعتماد عمومی را جلب می‌کند بلکه نشان می‌دهد که مالیات‌هایی که مردم پرداخت می‌کنند به سمت اهدافی سازنده و ملی هدایت می‌شوند.

وی ادامه داد: پذیرش عمومی این طرح و اقبال مردم نسبت به آن نشان می‌دهد اگر این روند با اجرای صحیح و منطبق با قانون ادامه یابد، می‌تواند به شکوفایی اقتصادی و توسعه همه‌جانبه کشور کمک کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی پروژه‌های نیمه‌تمام را یکی از چالش‌های جدی در اقتصاد کشور دانست و گفت: با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، پروژه‌هایی که باوجود صرف سرمایه‌های ملی عظیم در آن‌ها نیمه‌تمام مانده می‌توانند به مرحله بهره‌برداری رسیده و به دارایی‌های مولد تبدیل شوند.

عجم تاکید کرد: این امر باعث می‌شود که منابع مالیاتی با تمرکز بر پروژه‌های عمرانی و زیربنایی هدایت شده و گامی موثر در کاهش تعداد پروژه‌های متوقف برداشته شود، از طرفی تکمیل این پروژه‌ها در کنار افزایش بهره‌وری اقتصادی می‌تواند اشتغال‌زایی، رونق اقتصادی و بهبود زیرساخت‌های عمومی را نیز به همراه داشته باشد.

وی بازتوزیع منابع مالیاتی از مناطق برخوردارتر به مناطق کمتر توسعه‌یافته، را در بهبود شرایط زندگی مردم این مناطق موثر دانست و گفت: بستری برای رشد اقتصادی و اجتماعی فراهم آورد. این نوع سیاست‌گذاری، بازتابی از نگاه عدالت‌محور به توسعه کشور است و می‌تواند زمینه‌ساز رشد متوازن و کاهش نابرابری‌ها باشد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: مناطق محروم اغلب به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی و بودجه کافی با مشکلات متعددی مواجه هستند و نیازمند حمایت‌های هدفمند و برنامه‌ریزی شده‌اند. با تخصیص این بخش از مالیات‌های جمع‌آوری شده در مناطق پر درآمد به این مناطق، می‌توان فرصت‌های جدیدی برای توسعه زیرساخت‌ها، بهبود خدمات عمومی و ایجاد فرصت‌های اشتغال فراهم کرد.

عجم معتقد است اگر اجرای این طرح با دقت، شفافیت و نظارت مستمر ادامه یابد و در سال‌های آینده نیز به شکلی پایدار پیگیری شود، می‌توان امیدوار بود که ضمن کاهش پروژه‌های نیمه‌تمام، توسعه پایدار و گسترده‌ای در سراسر کشور محقق شود. 

این نماینده مجلس ادامه داد: این طرح نه تنها موجب بهره‌وری بیشتر در اقتصاد ملی می‌شود بلکه به تقویت اعتماد عمومی به نظام مالیاتی و مدیریتی کشور نیز کمک می‌کند. این اعتمادسازی می‌تواند پایه‌ای محکم برای افزایش مشارکت مردمی در فرآیند‌های مالیاتی و همکاری در جهت اهداف کلان توسعه‌ای کشور باشد.

عجم طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها با تخصیص هدفمند منابع به مناطق کمتر توسعه‌یافته را گامی مؤثر در جهت کاهش نابرابری‌ها دانست و اظهار کرد: ادامه این طرح در سال‌های آینده می‌تواند توسعه پایدار و همگانی را تضمین کند و نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش فرصت‌های اقتصادی در مناطق محروم ایفا کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *