اسلامی: اقدام‌های لازم برای توسعه برق هسته‌ای کشور در حال انجام است

15:50 - 09 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۱۵۱۵
اسلامی: اقدام‌های لازم برای توسعه برق هسته‌ای کشور در حال انجام است
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی نگاهی جدی به توسعه برق هسته‌ای کشور در استان‌های مختلف دارد، گفت: در این زمینه اولویت‌بندی استان‌ها در همه حوزه‌ها از جمله برق انجام شده و براساس سند جامع راهبردی مبتنی بر چشم انداز ۲۰ ساله، اقدام‌های لازم در حال انجام است.

خبرگزاری میزان - محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به همراهی جمعی از معاونان خود میزبان اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بود.

در ابتدای این نشست اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در جریان آخرین دستاورد‌های سازمان انرژی اتمی در بخش‌های پلاسما و پرتودهی و فعالیت‌های این ۲ حوزه در موضوع کشاورزی و محیط زیست قرار گرفتند.

احمد آزادی‌خواه، نماینده مردم ملایر در مجلس و نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در این نشست، گفت: گزارش‌های ارائه‌شده از فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی در سه سال اخیر نشان‌دهنده اقدام‌های افتخارآمیزی است که باعث تاثیر در زندگی مردم و اقتصاد ملی کشور می‌شود.

وی در ادامه بر استفاده هرچه بهتر از این فرصت‌ها و همچنین لزوم ارتباط‌گیری و بهره‌مندی تاکید کرد.

در ادامه این نشست هریک از اعضای این کمیسیون ضمن قدردانی از اقدام‌های سازمان انرژی اتمی در حوزه کشاورزی و محیط زیست، به طرح پرسش‌ها و موارد مدنظر خود برای بهره‌مندی هرچه بیشتر صنعت کشاورزی کشور از فناوری هسته‌ای پرداختند و در ادامه خواستار هماهنگی هرچه بیشتر وزارت جهاد کشاورزی با سازمان انرژی اتمی ایران شدند.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست، ضمن پاسخگویی به موارد مطرح‌شده از سوی اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به حوزه پرتودهی در ایران و اینکه دیرهنگام به شکل جدی به آن پرداخته شد، اظهار کرد: در این دوره از مدیریت سازمان با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، دولت سیزدهم و پس از آن دولت چهاردهم، لازم بود هرچه زودتر این فناوری به زندگی مردم وارد شود و تاثیرات خود را از نظر اقتصادی نشان دهد.

وی ادامه داد: برای ما مهم بود که این کار را در عمل نشان دهیم و به همین خاطر لازم بود که در ابتدا سازوکاری ایجاد شود تا بتوانیم ایده‌ها را به سیستمی قابل لمس و مشاهده برای مردم و جامعه تبدیل کنیم.

اسلامی تاکید کرد: در سه سال گذشته جریان نوآوری و خلاقیت برای تبدیل ایده به محصول در سند جامع سازمان قرار گرفت و براساس آن کانون‌های تولید و لجستیک کشور در حوزه کشاورزی و باغات شناسایی شد و هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی روی آن‌ها انجام گرفت.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: در گام دوم با ایجاد یک شبکه دانش‌بنیان به دنبال ساخت تجهیزاتی بودیم که به واسطه تحریم‌ها در اختیار ما قرار نمی‌دادند و یا اینکه ورود آن‌ها از نظر اقتصادی برای کشور صرفه نداشت؛ این مسئله به اقتصاد ملی و معیشت مردم کمک شایانی خواهد کرد و در این راستا اولویت کار را هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی قرار دادیم که خوشبختانه در این چند سال با ما همراهی خوبی داشتند.

اسلامی تاکید کرد: براساس سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای کشور، سامانه‌های مولد پرتو ساخته شد تا مسیر را برای ورود بخش خصوصی هموار کنیم و در زمینه نصب و راه‌اندازی این سامانه‌ها به فعالان این حوزه کمک خواهیم کرد؛ در هر صورت این موضوع برای سازمان انرژی اتمی ایران اهمیت دارد و ان‌شاء‌الله با همکاری بخش خصوصی و ورود سرمایه بتوانیم به اهداف مدنظر دست یابیم.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در این مسیر نیازمند همراهی و پشتیبانی نمایندگان مجلس و به‌ویژه اعضای کمیسیون کشاورزی هستیم، گفت: در حوزه محیط زیست نیز با استفاده از فناوری پلاسما و پرتودهی اقدام‌های خوبی انجام شده است، زیرا دغدغه مردم در سراسر ایران، دغدغه سازمان انرژی اتمی محسوب می‌شود.

اسلامی در پایان با اشاره به نگاه جدی سازمان انرژی اتمی برای توسعه برق هسته‌ای کشور در استان‌های مختلف گفت: در این زمینه اولویت‌بندی استان‌ها در همه حوزه‌ها از جمله برق انجام شده و براساس سند جامع راهبردی مبتنی بر چشم انداز ۲۰ ساله، اقدام‌های لازم در حال انجام است.

در پایان این نشست اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ضمن حضور در راکتور تحقیقاتی شهید فخری زاده، از آزمایشگاه‌های تولید رادیودارو و سامانه پرتودهی تهران در سازمان بازدید کردند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *