بازدید هیات اندونزیایی از رصدخانه شهری تهران و برج میلاد
به گزارش گروه جامعه ، سکینه اشرفی معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران به همراه محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران از دیاه ناتالیسا معاون وزارت امور اداری و اصلاحات بروکراسی جمهوری اندونزی استقبال و رصدخانه شهرداری تهران را معرفی کردند.
اشرفی پیش از آشنایی هیات اندونزیایی از نحوه کار رصدخانه شهرداری تهران، توضیحاتی درباره تهران ارایه کرد و گفت: تهران دارای هشت میلیون جمعیت است که ۱۶ درصد جمعیت کل کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه تقریبا ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور در تهران متمرکز است، افزود: ۷۰ درصد از ساختار تولیدی تهران در بخش خدمات تمرکز دارد.
به گفته معاون شهردار تهران؛ این شهر مانند بسیاری از کلانشهرهای کشورهای دیگر دارای مشکلاتی مانند آلودگی هوا و ترافیک پرحجم است. البته تلاشمان این است که این مشکلات را از طریق نوآوری و خدماتشهری و ارتقای هوشمندسازی حل کنیم.
اشرفی گفت: برای این منظور ۲ سال است که در مسیر ایجاد شهر هوشمند در تهران قدم گذاشتیم و در حال فراهم کردن ارتقای شفافیت مالی، نوآوری در شهر و ارتقای هوشمندسازی در شهر هستیم.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که بتوانیم از تجربیات اندونزی در زمینه هوشمندسازی استفاده کنیم.
معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، بر این موضوع هم تاکید کرد که؛ شهرداری تهران به دنبال ایجاد تعادل در ارایه خدمات به همه مناطق شهر است و باید فاصله میان جنوب و شمال شهر از نظر استفاده و ارایه خدمات شهری کاهش یابد.
تلاش شهرداری تهران برای ارایه خدمات هوشمند بهتر به شهروندان
محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران هم با خوش آمد گویی به هیات اندوزیایی اظهار کرد: رصدخانه شهرداری تهران مرکز فعالیتهای خدماتی در تهران است. درواقع مدیران شهری بر اساس اطلاعات این رصدخانه تصمیم گیریهای مهم شهری را انجام میدهند.
وی گفت: در تلاش هستیم تا تهران را به شهر هوشمند برای ارایه خدمات بهتر به شهروندان کنیم.
فرجود همچنین توضیحاتی درباره اقدامها و برنامههای شهرداری تهران در زمینه هوشمندسازی شهر و استفاده شهروندان از این برنامهها ارایه کرد.
وی همچنین به دومین همایش تهران هوشمند که آذر امسال در برح میلاد تهران برگزار شد اشاره کرد و توافقنامه با دانشگاه علم و صنعت در زمینه استارت آپ ها، سامانه تهران من و امکانات و خدماتی که به شهروندان ارایه میکند را توضیح داده و اعلام کرد این سامانه ۱۲۶ هزار و ۷۲۴ کاربر دارد.
وی راه اندازی سامانه باهم، مسیریاب هوشمند با عنوان «رایا» را بحشی از اقدامات شهرداری تهران در زمینه هوشمدسازی عنوان کرد.
این مقام مسئول تاکید کرد که بیشترین اطلاعاتی که به مردم میدهیم بر پایه اطلاعات مکانی است.
پس از توضیحات فرجود، امکاناتی که رصدخانه شهرداری تهران در اختیار مدیران قرار میدهد به هیات اندونزیایی معرفی شد و آنان از نزدیک با قابلیت بخشهای مختلف این مکان آشنا شدند.
در ادامه سکینه اشرفی، محمد فرجود و مسئولان رصدخانه شهرداری در نشستی صمیمانه با هیات اندونزیایی گفتگو کردند.
لزوم حمایت دولتها از شهرداریها
در این نشست، دیاه ناتالیسا معاون وزیر در امور خدمات عمومی و بروکراسی وزارت امور اداری و اصلاحات بورکراسی جمهوری اندونزی درباره فعالیتهای شهری در این کشور توضیح داد: اندونزی ۲۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد؛ بنابراین باید از طریق تکنولوژی کاری کنیم تا مردم اندونزی به عنوان کارمند دولت استخدام شوند.
آنطور که دیاه نتالیسا گفته است: اندونزی حدود ۵۴۰ شهر دارد. باید برای رفاه زندگی بیشتر شهروندان کلانشهرها، آنها را به شهر هوشمند تبدیل کنیم. البته در اندونزی دولت از شهرها حمایت میکند. برخی شهرها که دارای منابع خوبی هستند طبیعتا درآمد بهتری دارند، اما برخی شهرها کم درآمد هستند و در این زمینه دولت از آنها حمایت میکند.
وی همچنین از اینکه یک زن در رده مدیریت بالا در یک کشور اسلامی فعالیت میکند، ابراز خوشحالی کرد و گفت: زنها امور را معمولا بهتر اداره میکنند و پیگیری بیشتری دارند.
سکینه اشرفی هم اظهار کرد: در مدیریت جدید شهری و پس از ۱۱۰ سال از ایجاد شهرداری تهران، من بهعنوان نخستین زن معاون شهردار انتخاب شدم. با توجه به اینکه تهران زنانهتر میشود تاکید دارم زنان باید در ردههای مدیریتی بالا حضور داشته باشند.
این نشست هم معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران سلام پیروز حناچی شهردار تهران را هیات اندوزیایی ابلاغ کرد.
در جریان بازدید از رصدخانه شهری تهران، محمد ایمان الدین دستیار معاون سیاست گذاری و مدیریت سیستم اطلاعات و خدمات عمومی اندونزی، خامن لیز وورو سوسانتی رئیس بخش معاونت خدمات عمومی و رحمت رئیس بخش معاونت خدمات عمومی خانم دیاه ناتالیسا معاون وزیر در امور خدمات عمومی و بروکراسی وزارت امور اداری و اصلاحات بورکراسی جمهوری اندونزی را همراهی کردند.
اوکتاوینو علیمودین سفیر جمهوری اندونزی در ایران هم این هیات اندونزیایی را همراهی میکرد.