غزه پساجنگ؛ حمله رژیم صهیونیستی به قوانین حقوق بشری و بینالمللی
خبرگزاری میزان – نوار غزه، سرزمینی به مساحت ۳۶۰ کیلومتر مربع با جمعیتی حدود ۲ میلیون ۳۳۰ هزار نفر با تراکم ۵ هزار و ۳۲۵ نفر در کیلومتر مربع است.
تصاویر ماهوارهای قبل و بعد از جنگ یکساله رژیم صهیونیستی علیه غزه، وسعت ویرانی زیرساختهای غیرنظامی در این منطقه را نشان میدهد.
حملههای رژیم صهیونیستی به غزه سراسر این منطقه را به ویرانه تبدیل کرده است؛ مساجد و کلیساهای چندصدساله را از بین برده است و زمینهای کشاورزی حیاتی را ویران کرده است.
مقیاس تخریب در این منطقه کوچک به مساحت ۳۶۵ کیلومتر مربع آنقدر عظیم است که بسیاری از ساکنان آن نمیتوانند به خانههای خود بازگردند و احتمالا در آینده قابل پیشبینی نیز نخواهند توانست.
تصاویر ماهوارهای از تیم تحقیقات دیجیتال الجزیره، حفرههای بزرگ، زمینهای کشاورزی سوخته و ویرانههای ساختمانهای مسطح را نشان میدهد.
حملههای رژیم صهیونیستی به اردوگاه جبالیا
اردوگاه آوارگان فلسطینی جبالیا، واقع در شمال غزه، بزرگترین اردوگاه در میان هشت اردوگاه آوارگان نوار غزه است.
این اردوگاه که در سال ۱۹۴۸ پس از آوارگی بیش از ۷۵۰ هزار فلسطینی از خانههای خود توسط نظامیان رژیم صهیونیستی تاسیس شد، فقط ۱.۴ کیلومتر مربع مساحت دارد و از پرجمعیتترین اردوگاههای نوار غزه است.
ارتش رژیم صهیونیستی بارها اردوگاه جبالیا بهعنوان محل سکونت ۱۱۶ هزار آواره ثبتشده را با بمبهای ۲ هزار پوندی ساخت آمریکا هدف قرار داده و صدها نفر را کشته است.
این بمبها از بزرگترین و مخربترین بمبها هستند و میتوانند دهانههایی با قطر بیش از ۱۲ متر را بر جای بگذارند.
حملههای رژیم صهیونیستی به مساجد و کلیساها
در حدود سه کیلومتری جنوب جبالیا در شهر قدیمی غزه، برخی از قدیمیترین مکانهای میراث فرهنگی غرب آسیا قرار دارند که قدمت آنها به قرن پنجم بازمیگردد.
ازجمله مکانهای برجسته آن میتوان به عبادتگاههای مهمی اشاره کرد، مانند مسجد العمری، معروف به مسجد بزرگ غزه و ۲ کلیسای برجسته غزه با نامهای کلیسای مقدس فیلیپ انجیلی و کلیسای سنت پورفیریوس.
رژیم صهیونیستی در ۸ دسامبر سال گذشته (۱۷ آذر ۱۴۰۲) مسجد العمری غزه را بمباران کرد؛ این بمباران سبب آسیب جدی این مسجد شد؛ کتابخانه ۷۴۷ ساله این مسجد که زمانی محل نگهداری نسخههای خطی کمیاب از جمله نسخههای قدیمی قرآن بود، ویران شد.
دفتر رسانههای دولتی غزه در سال گذشته، تخریب کامل دستکم ۶۱۱ مسجد و تخریب جزئی ۲۱۴ مسجد را در این منطقه به دلیل حملههای رژیم صهیونیستی ثبت کرد.
کلیسای ارتدکس یونانی سنت پورفیریوس که در کمتر از ۳۰۰ متری از مسجد العمری قرار دارد، در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۷ مهر ۱۴۰۲) هدف اصابت یک موشک ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت و ۱۷ نفر را که در داخل آن پناه گرفته بودند، جان باختند.
حملههای رژیم صهیونیستی به مدارس و دانشگاهها
دانشگاه اسلامی غزه (IUG) همراه با دانشگاه الازهر، ۲ دانشگاه برتر در نوار غزه هستند که هر ساله به دهها هزار دانشجو آموزش عالی ارائه میدهند؛ در حالی که هر ۲ این دانشگاهها در جنگهای قبلی ازسوی رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفته بودهاند، جنگ اخیر این دانشگاهها را کاملا ویران کرده است.
ناظر حقوق بشر مستقل یورومد مستقر در ژنو، گفت: اسرائیل بهطور نظاممند تمام دانشگاههای غزه را در مراحل مختلف نابود کرد.
از ۱۲ دانشگاه غزه، هیچ یک پابرجا نمانده است.
حملههای رژیم صهیونیستی به بیمارستانها
بیمارستان الشفا، بزرگترین مجتمع پزشکی در شمال نوار غزه و یکی از نخستین بیمارستانهای این منطقه است که هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
نظامیان صهیونیست در ۱۵ نوامبر سال گذشته (۲۴ آبان ۱۴۰۲) مجتمع پزشکی الشفاء را که هزاران فلسطینی در آن پناه گرفته بودند، محاصره کردند؛ این بیمارستان پنج ماه بعد در آوریل، تحت محاصره ۲ هفتهای قرار گرفت که منجر به ویرانی بیمارستان و کشته شدن صدها نفر شد.
چندین کارشناس استدلال کردهاند که حمله به بیمارستانها بهویژه بیمارستانهایی که بیماران بدحال، کودکان و نوزادان را درمان میکنند، همانطور که در قوانین بینالمللی تعریف شده است، میتواند جنایت جنگی باشد.
در طول سال گذشته، دستکم ۱۱۴ بیمارستان و درمانگاه غزه بر اثر حملههای رژیم صهیونیستی غیرفعال شدهاند و بسیاری از بیماران بدون دسترسی به خدمات ضروری پزشکی رها شدهاند.
۲ نیم شدن مساحت غزه
علاوه بر ویرانیهای گسترده در غزه، ایجاد مناطق حائل از سوی رژیم صهیونیستی سبب به داخل رانده شدن مرزهای نوار غزه و تقسیم آن به بخشهای شمالی و جنوبی شده است.
کریدور نتساریم به عرض ۱.۵ کیلومتر و طول ۶ کیلومتر نوار غزه را به ۲ بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند؛ ارتش رژیم صهیونیستی این کریدور را ایجاد کرده است.
تصاویر ماهوارهای که بین ۸ و ۲۷ آگوست (۱۷ مرداد تا ششم شهریور) گرفته شده است، نشان میدهند که نظامیان صهیونیست در حال استحکام بخشیدن به کریدور نتساریم هستند که از شرق به غرب از مرز اراضی اشغالی تا دریای مدیترانه امتداد دارد.
تحلیلگران نظامی گفتهاند که ایجاد این کریدور بخشی از یک ترفند برای تغییر شکل نوار غزه و تقویت حضور نظامی رژیم صهیونیستی در آنجا است.
نظامیان صهیونیست چندین ساختمان را با بولدوزر تخریب کردهاند تا راه را برای کریدور نتساریم باز کنند.
تخریب زمینهای کشاورزی
دیرالبلح در مرکز غزه، قطب اصلی کشاورزی در این منطقه است؛ دیرالبلح به دلیل کشت پرتقال، زیتون و بهویژه خرما شهرت دارد.
رژیم صهیونیستی با از بین بردن مراقبتهای بهداشتی نجاتدهنده و تحمیل گرسنگی، دستکم ۴۱ هزار نفر را به شهادت رسانده و نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر دیگر را در بمبارانها مجروح کرده است.
تصاویر ماهوارهای تجزیهوتحلیلشده نشان میدهند که بیش از نیمی (۶۰ درصد) از زمینهای کشاورزی غزه بر اثر حملههای رژیم صهیونیستی آسیب دیده یا ویران شدهاند؛ این در حالی است که این زمینهای کشاورزی برای تغذیه جمعیت این منطقه که ۹۶ درصد آن از نظر غذایی ناامن هستند، ضروری است.
۲ میلیون نفر از ساکنان غزه مجبور به ترک خانههای خود شدند
ارتش رژیم صهیونیستی در ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر)، قبل از حمله زمینی برنامهریزیشده، دستور تخلیه همه غیرنظامیان ساکن شهر غزه و مناطق شمالی آن را صادر کرد.
در این مرحله که غزه در هفتمین روز محاصره کامل خود قرار داشت، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت: بدون برق، بدون غذا، بدون آب، بدون گاز؛ همه چیز مسدود است.
بیش از ۸۰ درصد نوار غزه برای فلسطینیها ناامن تلقی میشود؛ چراکه رژیم صهیونیستی آنها را بهعنوان منطقه ممنوعه تعیین کرده یا دستور تخلیه آنها را صادر کرده است.
در چنین شرایطی مناطق بشردوستانه آخرین سنگر امن برای بسیاری از ساکنان غزه بودند، اما این مناطق هر روز کوچک و کوچکتر میشوند.
رژیم صهیونیستی با وجود منطقه اعلام کردن بخشهایی از غزه، دهها حمله به آنها انجام داده و صدها نفر را قتلعام و مجروح کرده است؛ این روند واقعیت ترسناکی را برجسته میکند: هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد.
نابودی مطلق غزه
فقط پس از یک سال جنگ، چشم انداز غزه تقریبا بهطور غیرقابل تشخیصی تغییر کرده است.
براساس تجزیهوتحلیل تصاویر ماهوارهای از دادههای رادار Sentinel-۱ توسط محققان Corey Scher از مرکز فارغالتحصیلان CUNY و Jamon Van Den Hoek از دانشگاه ایالتی اورگان، تقریبا ۶۰ درصد از غزه آسیب دیده یا ویران شده است که ازجمله آنها عبارتند از:
۶۹.۳ درصد شمال غزه
۷۳.۹ درصد شهر غزه
۴۹.۱ درصد دیرالبلح
۵۴.۵ درصد خان یونس
۴۶.۳ درصد رفح
تخمین زده میشود که ۷۵ هزار تُن مواد منفجره بر روی غزه ریخته شده است و کارشناسان پیشبینی میکنند که پاکسازی آوار با حجم بیش از ۴۲ میلیون تُن که مملو از بمبهای منفجر نشده نیز است، ممکن است سالها طول بکشد.
- بیشتر بخوانید:
- جنگ یکساله علیه راویان جنایتهای صهیونیستی؛ از کشتار هدفمند در غزه تا خودسوزی و اخراج از کار در غرب
- مواجهه غزه با معضل پاکسازی؛ ۱۰ هزار پیکر و هزاران بمب مدفون زیر ۴۲ میلیون تُن آوار
- یکسالگی عملیات طوفانالاقصی: جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به روایت آمار
انتهای پیام/