معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان: از ظرفیتهای مردمی در محلات حاشیهنشین برای کاهش اختلافات استفاده شود
خبرگزاری میزان- در اجرای یکی از برنامههای عملیاتی پیشگیرانه سال جاری با موضوع تشکیل و راه اندازی گروههای سازش محلهای در مناطق حاشیهنشین با هدف رفع اختلافات و جلوگیری از منازعات و انتقامگیری شخصی جلسه هماهنگی و کارگاه آموزشی با مدیریت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و با حضور معاون پیشگیری فرماندهی انتظامی استان، فرماندهان کلانتریهای مناطق کمبرخوردار مرکز استان و قریب به ۵۰ نفر از متقاضیان عضویت در این گروهها در دادگستری استان برگزار شد.
در این جلسه دارایی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ضمن تشریح ابعاد و اهداف این طرح، بر وجود ظرفیتهای مناسب مردمی در محلات حاشیهنشین تأکید و از فرماندهان انتظامی خواست تا این نیروها را جذب و در برنامههای پیشگیرانه مورد استفاده قرار دهند.
دارایی در این کارگاه ضمن تشریح اهمیت صلح و سازش به بیان برخی فاکتورها و ویژگیهای لازم برای افراد متقاضی پرداخت و در عین حال با استناد به برخی قوانین و اصول حقوقی؛ تکنیکها و شرایط ورود گروههای سازش به پروندهها را مورد آموزش قرار داد.
وی در اینباره بر رعایت اصل بیطرفی، عدالتجویی، داشتن مقبولیت، انگیزه، اختصاص وقت، بالا بردن سطح دانش حقوقی، پرهیز از وعدههای فرا قانونی، شناسایی هدفمند سوژهها، پرهیز از ورود به مسائل خصوصی، پرهیز از موارد دارای حساسیت تأکید و ضمن تشریح فرآیند انتخاب هیئتهای سازش، از فرماندهان کلانتریها و سازمانهای مردمنهاد حاضر خواست تا با معرفی افراد توانمند و دارای صلاحیت این معاونت را در انتخاب نهایی افراد یاری رسانند.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در این کارگاه و جلسه هماهنگی نقش فرماندهان کلانتریها در پیادهسازی این برنامه را نیز تشریح و از این فرماندهان خواست تا با انتخاب هدفمند سوژهها، ارجاع منازعات و اختلافات محلی به گروههای سازش و پشتیبانی پلیس شرایط کار را برای این گروه تسهیل و به نتیجهبخش بودن این برنامه کمک کنند.
در این کارگاه و جلسه هماهنگی، سرهنگ بارانی معاون پیشگیری فرماندهی انتظامی استان و برخی دیگر از عوامل انتظامی و همچنین برخی از متقاضیان عضویت در گروههای سازش ضمن استقبال کامل از اجرای این طرح و اظهار امیدواری از موفق بودن آن به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
پس از بیان این دیدگاهها و بحث و تبادل نظر، در مجموع از سوی دارایی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بر ضرورت استعلام درباره صلاحیت افراد متقاضی از مراجع نظارتی، مصاحبه حضوری و احراز توانمندی این افراد تأکید شد.
وی افزود: با حساسیت تمام به دنبال انتخاب افراد صالح و توانمند هستیم و با صدور حکم یکساله برای اعضای این گروهها و حمایتهای قضایی و پلیسی و تشکیل گروه ایتا برای بیان دیدگاهها و ارزیابی عملکردها به دنبال آن هستیم که از اجرای این طرح نهایت بهرهمندی را در زمینه پیشگیری از جرایم هدف به دست آوریم.
انتهای پیام/