موج استعفا و برکناری در کابینه زلنسکی
خبرگزاری میزان – کابینه اوکراین طی روزهای گذشته با موجی از استعفاها و برکناریها مواجه شده است؛ موضوعی که ولادیمیر زلنسکی را به ایجاد تغییرهای عمده در دولت خود وامیدارد.
وزیر خارجه اوکراین استعفا کرد
روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان اوکراین از استعفای دیمیتری کولبا، وزیر خارجه این کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه وروخونا رادا (پارلمان اوکراین) بیانیهای از دیمیترو کولبا در مورد استعفا دریافت کرده است، اظهار کرد: این درخواست در یکی از جلسههای عمومی آتی بررسی خواهد شد.
استفانچوک روز گذشته اعلام کرد که الکساندر کامیشین، وزیر صنایع راهبردی، دنیس مالیوسکا، وزیر دادگستری و روسلان استریلتس، وزیر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اوکراین استعفای خود را ارائه کردند.
براساس برنامهریزیها، پارلمان اوکراین روز چهارشنبه عزل وزیران و روز پنجشنبه انتصابهای جدید را بررسی خواهد کرد.
زلنسکی رئیس دفتر خود را برکنار کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز گذشته روستیسلاو شورما را از سمت معاونت دفتر ریاست جمهوری برکنار کرد.
دیوید آراخامیا، رئیس فراکسیون حزب خدمتگزار مردم که حامی دولت زلنسکی است، اعلام کرد که نیمی از وزرای دولت اوکراین تغییر خواهند کرد.
به گفته وی، فهرست نهایی تعدیلها در جلسه روز چهارشنبه فراکسیون خدمتگزار مردم مشخص خواهد شد.
درخواست کمک زلنسکی از ترودو
رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که از جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا خواسته است تا از کییف برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه دفاع کند.
زلنسکی اعلام کرد که این خواسته را در تماس تلفنی با ترودو درباره ادامه همکاری نظامی میان اوکراین و کانادا مطرح کرده است.
صندوق بینالمللی پول بازنگری برنامه اوکراین آغاز میکند
صندوق بینالمللی پول روز چهارشنبه کار خود را بر روی پنجمین برنامه ۱۵.۶ میلیارد دلاری وامدهی خود به اوکراین در بحبوحه تغییرات بزرگ دولت در زمان جنگ آغاز کرد.
زلنسکی در آستانه ماههای حساس پاییز و زمستان با موضوع استعفای شش وزیر دولت خود مواجه شده است.
دادههای وزارت دارایی اوکراین نشان میدهد که اوکراین از آغاز جنگ حدود ۹۸ میلیارد دلار کمک مالی از شرکای غربی خود دریافت کرده است.
کرملین از احتمال تغییر در دکترین هستهای روسیه خبر داد
دیمتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد: روسیه دکترین هستهای خود را تعدیل میکند، زیرا آمریکا و متحدان غربی آن، روسیه را با تشدید جنگ در اوکراین تهدید میکنند و منافع امنیتی مشروع مسکو را زیر پا گذاشتهاند.
سخنگوی کرملین، این اقدام را مستقیما به تهدیدهای ایجاد شده از سوی غرب مرتبط خوانده و آمریکا را به دلیل تخریب ساختار امنیتی اروپا پس از جنگ سرد مقصر دانست.
پسکوف گفت که غرب گفتوگو با روسیه را رد کرده و خط حمله علیه منافع امنیتی این کشور اتخاذ کرده و در عین حال به جنگ اوکراین دامن زده است.
وی تاکید کرد: این آمریکا است که هدایت فرآیند تنشآفرینی را در دست دارد؛ تنشهای کنونی به دقت تحلیل میشوند و سپس مبنای تغییرات پیشنهادی قرار میگیرند؛ مدرن کردن دکترین هستهای روسیه در دستور کار است و به دلیل اقدامهای غرب ضروری است.
کرملین: از دولت فعلی آمریکا در پرونده اوکراین میتوان انتظار هر چیزی را داشت.
- بیشتر بخوانید:
- اذعان زلنسکی به وضعیت دشوار نیروهای اوکراینی در دونباس
- کییف به دنبال مجوز برای استفاده از موشکهای دوربرد آمریکایی در خاک روسیه
انتهای پیام/