جذب میراث بانان افتخاری به جد دنبال شود
به گزارش گروه جامعه ، "علی اصغر مونسان" در سومین نشست تخصصی فرماندهان، معاونان و مدیران یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: از اقدامات شایسته یگان حفاظت میراث فرهنگی قدردانی میکنم و امید است برگزاری این نشست تخصصی به افزایش دستاوردها در حوزه میراث فرهنگی کمک کند.
وی افزود: اشیاء و آثار تاریخی و باستانی؛ تجلی بخش هویت ملت هاست و مبنای تمدن بشری را به نمایش میگذارند، میراث فرهنگی متعلق به همه بشریت است و موضوعات این حوزه مربوط به یک قوم و ملت نیست.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: اشیاء و آثار تاریخی و باستانی، فرهنگ و تمدن بشری را تشکیل میدهند و حفاظت از آثار تاریخی و باستانی یک رسالت جهانی است.
مونسان عنوان کرد: ملت و کشور ما به دلیل سابقه تاریخی و دیرینی که دارند، میراث فرهنگی و باستانی بسیاری نیز دارا هستند و حفاظت و صیانت از آثار باستانی یک وظیفه همگانی است.
وی با بیان اینکه در تمام کشورها برای جرایم در حوزه میراث فرهنگی، مجازات سختگیرانهای در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: در کشور ما نیز قانون گذار برای متخلفان این حوزه نیز مجازاتی پیش بینی کرده، باید با روشهای مختلفی، چون ابزارهای قانونی و اقدامات اطلاعاتی و پیشگیرانه از وقوع جرم در این حوزه پیشگیری کنیم.
مونسان با بیان اینکه در کشور بیش از ۳۰ هزار آثار باستانی ثبت ملی و بیش از یک میلیون سایت تاریخی داریم عنوان کرد: خوشبختانه شاهدیم یگان حفاظت از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدامات مطلوبی در صیانت و حفاظت ازاموال باستانی انجام داده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه در این حوزه بسیار حائز اهمیت است، اما برای صیانت از آثار باستانی نیازمند افزایش مشارکتهای مردمی هستیم.
مونسان با بیان اینکه باید موضوع جذب " میراث بانان افتخاری" به جد دنبال شود، عنوان کرد: فرآیند حقوقی این موضوع برای ایجاد پشتوانه بهتر، از امروز دنبال میشود و در دستور کار قرار میگیرد؛ چرا که معتقدیم فعالیت میراث بانان افتخاری میتواند به پیشبرد اهداف این سازمان کمک شایانی کند.
وی بر لزوم برنامه ریزی دقیق برای ارتقاء مشارکتهای اجتماعی و مردمی در صیانت از اموال و آثار تاریخی و باستانی تأکید و بیان کرد: آموزشها برای صیانت از آثار باستانی باید از سطح مدارس تا سایر بخشهای جامعه شروع و دنبال شود تا ان شاء الله شاهد عزم ملی و همگانی برای صیانت از آثار تاریخی و باستانی باشیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور یادآور شد: متأسفانه گاهی شاهدیم برخی دستگاههای دولتی یا نهادهای عمومی در صیانت از آثار تاریخی دقت و اهتمام کافی را ندارند، اما تأکید میکنم نباید به بهانه اجرای طرحهای عمرانی و توسعه ای، آثار تاریخی را از بین ببریم.
مونسان عنوان کرد: البته برای صیانت از آثار تاریخی در مواقعی که اجرای طرحهای عمرانی، مخرب این آثار است سازوکارهای قانونی را پیش بینی کرده ایم.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان با اشاره به اهمیت حوزه گردشگری و توریست عنوان کرد: باید بدانیم توسعه گردشگری، محرک اقتصادی است و با تحقق این مهم، سایر بخش ها، چون حوزه کشاورزی، بخشهای صنعتی و ... نیز منتفع میشوند، اما آنچه در این میان حائز اهمیت است "امنیت حوزه گردشگری " است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: خوشحالیم که به واسطه همه تلاشهای صورت گرفته توسط نیروهای مسلح، امنیت مطلوبی در کشور حاکم است و نیروهای این یگان نیز در تأمین امنیت گردشگران به خوبی ایفای نقش میکنند.