نماینده مردم تهران: رئیس جمهور باید برنامه دولت را به مجلس ارائه دهد

10:53 - 27 مرداد 1403
کد خبر: ۴۷۸۸۵۶۷
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
نماینده مردم تهران: رئیس جمهور باید برنامه دولت را به مجلس ارائه دهد
کوچک زاده در صحن علنی مجلس با انتقاد از خط مشی و اصول کلی برنامه دولت گفت: سوال این است که همکاران ما با چه برنامه‌ای در صحن علنی مجلس مخالفت می‌کنند؛ آیا با نهج‌البلاغه و یا برنامه هفتم توسعه مخالفت می‌کنند؟ باید این موضوع مشخص شود.

خبرگزاری میزان - مهدی کوچک زاده در نشست علنی امروز (شنبه، ۲۷ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری در صحن علنی مجلس گفت: تذکر بنده شامل مواد متعددی از آیین نامه مجلس می‌شود.

وی افزود: هیئت رئیسه قسم خوردند و در این قسم یک حرف بیشتر مشهود نیست و آن این است که آیین نامه را به صورت بی طرفانه رعایت کنند که باید گفت که به این موضوع بی توجه‌ای شده است. البته بی‌طرفی این مساله حرفی وارد نیست و حتما رئیس مجلس بی طرف بوده و بنده عدالت رئیس مجلس شورای اسلامی را قبول دارم.

وی با اشاره به ماده ۱۹۵ آیین نامه داخلی مجلس بیان کرد: بنده تذکری در موضوعی داشتم که دقیقا زمانش قبل از شروع مخالفت‌ها به خط و مشی دولت چهاردهم بود، اما در حال حاضر ما وارد دستور دیگری شدیم که تذکر بنده در رابطه با دستور قبلی بود. البته باید به این نکته اشاره کنم که همه دستورات امروز صحن منجر به رای گیری نخواهد شد و باید اشاره کنم که من به دنبال بهانه تراشی نیستم و دوست دارم دوره ریاست آقای قالیباف با سربلندی به پایان برسد.

وی با اشاره به ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس بیان کرد: در این ماده اشاره شده، رئیس جمهور موظف است برنامه کلی‌اش را به مجلس ارایه کند.

کوچک زاده با اشاره به ماده ۲۰۳ آیین نامه داخلی مجلس ادامه داد: امروز کار ما در مجلس بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت است. همچنین در جریان ماده ۲۰۴ آیین نامه داخلی مجلس تاکید شده است که رئیس جمهور باید برنامه دولت را در جلسه ارایه دهد؛ بنابراین اصل این جلسه برای بررسی برنامه دولت تشکیل شده است. این در حالی است که ما نمی‌دانیم این برنامه آیا به مجلس ارایه شده و یا خیر تا در اختیار ما قرار گیرد؟

وی ادامه داد: البته بنده قصد ندارم این موضوع را به آقای پزشکیان ایراد بگیرم، چرا که ایشان همواره تاکید داشته برنامه من، برنامه هفتم است که باید گفت این مساله عالی است، اما سوال این است همکاران ما با چه برنامه‌ای در صحن علنی مجلس مخالفت می‌کنند؛ آیا با نهج‌البلاغه مخالفت می‌کنند؟ آیا با برنامه هفتم توسعه مخالفت می‌کنند؟

در ادامه این جلسه علیرضا سلیمی با استناد به اصل ۶۶ قانون اساسی بیان کرد: در اصل ۶۶ قانون اساسی تاکید شده، مجلس باید بر اساس آیین نامه داخلی اداره شود.

وی ضمن تشکر از اظهارات رئیس جمهور و معرفی کابینه چهاردهم از سوی وی ادامه داد: در ماده ۲۰۴ آیین نامه داخلی مجلس آمده است که در جریان تشکیل اولین جلسه برنامه‌های دولت، نمایندگان موافق و مخالف برنامه، خط مشی و اصول کلی و ترکیب هیات دولت به اظهارات خود می‌پردازند.

سلیمی تاکید کرد: آقای رئیس جمهور تاکید داشتند برنامه ایشان، برنامه هفتم و سند چشم انداز است. در حال حاضر سوال این است که ما باید در مخالفت و یا موافقت با برنامه هفتم صحبت کنیم و یا خیر؟ لذا این مساله معنایی ندارد چرا که رئیس جمهور برنامه‌ی جداگانه‌ای به مجلس نداده‌اند که ما با آن موافقت یا مخالفت کنیم؛ بنابراین اگر ۱۰ موافق و مخالفت در صحن مجلس صحبت کنند ۱۵۰ دقیقه از وقت مجلس گرفته می‌شود. بنده خواهش می‌کنم با توجه به این که رئیس جمهور برنامه جداگانه‌ای به مجلس ارایه نداده‌اند، دیگر موافقت و مخالفت با برنامه هفتم توسعه معنایی ندارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین بر اساس اصل ۱۲۱ رئیس جمهور قسم خورده‌اند که به قانون عمل کنند. همچنین باید مشخص شود برنامه رئیس جمهور برای اصل ۳ قانون اساسی چیست. همچنین باید مشخص برنامه رئیس جمهور برای اصل ۲۹ قانون اساسی چه خواهد بود و همچنین باید مشخص شود برنامه رئیس جمهور برای حوزه مسکن چه خواهد بود. آیا این برنامه بر مبنای مسکن مهر است و یا موضوع جدیدی است.

انتهای پیام/


برچسب ها: دولت چهاردهم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *