دکلهای بدون مجوز جمع آوری می شوند
ناهید خداکرمی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه در رابطه با تعداد دکلهای مخابراتی در سطح شهر تهران گفت: در حال حاضر حدود دو هزار پانصد دکل مخابراتی در سطح شهر تهران وجود دارد که از قبل نصب شده اند؛ دو هزار عدد از آنها بدون مجوز بوده است و البته به معنى این نیست که استاندارد هم نباشند.
خدا کرمی افزود: شرکت ارتباطات شهر و شورا پیگیر این هستند که تمامی دکلها با مجوز نصب شوند و اگر این اتفاق بیافتد استانداردها بررسی می شوند و چنانچه این دکلهای نصب شده غیر استاندارد باشند جمع آوری خواهند شد. هم اکنون ۷۵۹ مورد دکل باید جمع آوری شوند؛ به مناطق شهرداریها اعلام شده است که نسبت به جمع آوری آنها اخطار دهند و سپس اقدامات لازم صورت گیرد.
رییس کمیته سلامت در رابطه با زمان جمع آوری این دکلهای غیر استاندار عنوان کرد: این موضوع بستگی دارد که همکاریهای لازم چگونه صورت گیرد؛ به دلیل این که همه مراکز مربوط نیاز دارند دکل هایشان موجود باشد؛ باید برای استانداردسازی و مکان یابی مجدد مراجعه کنند. به تدریج این کار صورت می گیرد و ما امیدواریم که تا پایان سال بیشتر دکلهای غیراستاندارد جمع آوری شوند.
خدا کرمی ادامه داد: البته در این زمینه نکته دیگر هم وجود دارد؛ دکلهای رادیویی و دکلهایی که برای موارد امنیتی استفاده میشوند؛ از حوزه کاری ما خارج هستند. آنها یک رویکرد و ضوابط دیگری دارند که مراجع مربوط خودشان طبق آن ضوابط عمل خواهند کرد. ولی در رابطه با دکلهای مخابراتی و دکلهایی که در شهر برای اپراتورهای تلفن همراه مستقر میشوند؛ سازمان تنظیم مقررات رادیویی نظارت را انجام میدهد؛ همین طور کارگروهی از سوی شهرداری رصد می کند که مقررات رعایت می شود یا خیر؟
ناهید خدا کرمی تصریح کرد: نکته دیگر این است که شهروندان باید بدانند؛ بیشتر دکلها برای تسهیل در ارتباطات تلفن همراه نصب شده اند و اگر نباشند؛ اختلال در دسترسی تلفن همراه را خواهیم داشت؛ به نوعی وجود این دکلها اجتناب ناپذیر هست؛ نکته دیگری این که استفاده از تلفن همراه در شرایطی که ارتبط خوب برقرار نمیشود؛ به دلیل فعالیت بیشتر آنها ضرر بسیار بیشتری خواهد داشت؛ یعنی نیرو و تشعشعای که استفاده میشود تا بتواند نیرو را برقرار کند چندین برابر برای استفاده کننده تلفن همراه مضر خواهد بود؛ در صورتی که وقتی ارتباط تسهیل شود و دکلهای کافی وجود داشته باشد این مضرات کمتر خواهند بود. بهترین دکل ها، همان دکلهای پشت بامی هستند؛ شهروندان نگران نباشند چرا که در استاندارد سازی از نظر فاصله تا نقاط مسکونی هم بررسیها صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: هر شهروندی که نگران تشعشعات این دکلها در مکان زندگی خود است و از این بابت احساس نگرانی داشته باشد؛ میتواند به سازمان انرژى اتمى یا تنظیم مقررات رادیویی اطلاع دهد و از آنها درخواست کند که به آن منطقه مراجعه کنند؛ بدون تردید ماموران سازمان حضور پیدا خواهند کرد و این تشعشات را اندازه گیری میکنند؛ در صورتی که حد آن از میزان مجاز بیشتر باشد؛ شرکت ارتباطات شهر نسبت به اصلاحش و درخواست از اپراتور برای تغییر دکل اقدام میکنند.