ماجرای یورش به مرکز اسلامی هامبورگ؛ آلمان و سیاست اسلامستیزی ادامهدار
خبرگزاری میزان - نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان بهتازگی گفت که فعالیت مرکز اسلامی هامبورگ (IZH) ممنوع شده و مسجد آبی معروف آن از سوی پلیس بازرسی شده است.
فایزر مدعی شد که دولت آلمان هیچ عمل ضد مذهبی مرتکب نشده است.
مسجد امام علی که به نام مسجد آبی نیز شناخته میشود، یکی از قدیمیترین مساجد آلمان است که از سوی مرکز اسلامی هامبورگ اداره میشود.
در خبرهای منتشرشده در رسانههای آلمانی ادعا شده که فعالیت این مرکز به دلیل حمایت از ایران و حزبالله ممنوع شده است.
همچنین گفته میشود که در مجموع ۵۳ مکان در ارتباط با این سازمان بازرسی شدهاند.
درپی اقدام پلیس آلمان در بستن تعدادی از مراکز اسلامی، هانس اودو موتسل، سفیر آلمان از سوی مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.
در این نشست، ضمن محکوم کردن اقدام خصمانه و مغایر با اصول بنیادین حقوق بشر، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
با بررسی گزارشهای منتشرشده در رسانههای غربی، مشخص میشود که اسلامستیزی به بخشی جداییناپذیر از سیاست و بافت آلمان تبدیل شده است.
سابقه حمله پلیس آلمان به مراکز اسلامی
در بیانیه وزارت کشور آلمان ادعا شده بود که این نهادها «مظنون به اقدام علیه نظم عمومی» بوده و به همین دلیل هدف بازرسی قرار گرفتند.
جامعه مسلمانان این کشور از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه با حملههای فزایندهای مواجه بوده است.
مساجد در سراسر آلمان نامههای تهدیدآمیز دریافت میکنند و تلاشهایی برای آتشسوزی در مساجد و مراکز اسلامی وجود دارد.
تبعیض علیه مسلمانان در آلمان
وزارت کشور فدرال آلمان نیز بهتازگی گزارش داد که جرایم ناشی از نفرت در سال گذشته به بالاترین میزان ثبت شده رسیده است.
براساس آمارها، هر روز حدود ۷ جرم ناشی از نفرت در این کشور ثبت میشود.
براساس گزارش گروهی از کارشناسان مستقل در مورد احساسهای اسلامستیزانه، نژادپرستی ضد مسلمانان در سراسر جامعه آلمان گسترده بوده است.
- بیشتر بخوانید:
- افزایش تهدیدها علیه مساجد و مسلمانان در آلمان
- خشونتهای نژادی و جنسیتی علیه زنان باحجاب در غرب
سازمانهای مدنی از افزایش حملههای نژادپرستانه علیه مسلمانان پس از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) خبر میدهند.
براساس گزارش دویچهوله، از هر ۲ نفر در آلمان یک نفر با اسلامستیزی موافق است؛ همچنین براساس گزارشها، از ماه اکتبر تاکنون دهها مورد تهدید علیه مسلمانان، خشونت و تبعیض و همچنین ۱۰ حمله به مساجد ثبت شده است.
به گزارش رویترز، حتی یک قانونگذار مسلمان به نام ژیان عمر، ۳ بار مورد حمله راستگراهای افراطی قرار گرفته است.
بهگفته یکی از پژوهشگران دیدهبان حقوق بشر (HRW)، از هر ۱۰ مسلمانی که در آلمان مورد حملههای اسلامستیزی قرار گرفتند، ۹ نفر به پلیس شکایت نکردند؛ چراکه معتقد بودند مقامها توجهی به این شکایتها نمیکنند.
آلماز تفرا، پژوهشگر دیدهبان حقوق بشر، میگوید: تحقیق در مورد تبعیض علیه مسلمانان نشان میدهد که ۹ نفر از ۱۰ پاسخدهنده نظرسنجی موارد اسلامستیزی را گزارش نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه اسلامستیزی در سالهای اخیر افزایش یافته است، گفت: تحقیق جامعی طی ۳ سال از سوی گروهی از کارشناسان مستقل انجام شده است. اسلامستیزی سالها در آلمان وجود داشته است.
پژوهشگر دیدهبان حقوق بشر، گفت: نتایج این تحقیقها نشان داده است که خصومت نسبت به مسلمانان و افرادی که بهعنوان مسلمان تلقی میشوند، در سراسر جامعه آلمان گسترده است.
تفرا با تاکید بر اینکه دانشآموزان مسلمان در آلمان نیز در معرض اسلامستیزی هستند، گفت: این وضعیت در جامعه به مدارس نیز سرایت کرده است.
انتهای پیام/