انتقال سه میلیون و ششصد هزار واحد خون و فراوردههای خونی به بیمارستان ها/فعالیت ۲۰۰ مرکز اهدای خون در کشور
بشیر حاجی بیگی در گفتگو با خبرنگار میزان اظهار داشت:۲۰۰ مرکز اهدای خون و پایگاههای اقماری در ۳۱ استان کشور وجود دارد که همه روزه مشغول کار هستند.
وی در ادامه افزود: روزانه دراستان تهران نزدیک به سه هزار و ۵۰۰ واحد خون و فرآوردههای خونی از سازمان انتقال خون درخواست میشود که از این مقدار ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ گلبول قرمز فشرده، ۷۰۰ تا ۸۰۰ واحد پلاسما و نزدیک به ۱۴۰۰ پلاکت را به خود اختصاص دادهاند. به این آمار نیز باید توجه داشت که ۲۰ درصد خون کشور در تهران اهدا میشود و آماری بین ۲۰ تا ۲۵ درصد اهدای خون کشور نیز در تهران مصرف میشود.
حاجی بیگی با بیان اینکه امروزه با توجه به تشخیصهای درست پزشکی و همچنین گسترش مراکز خون وآنکولوژی در کشور مصرف خون و فرآوردههای خونی بیشتر از قبل شده است اضافه کرد:با گسترش مراکز پیوند کشور نیاز به خون و فرآوردههای خونی بسیار بالاست به صورتی که در هر پیوند کبد نزدیک به شصت واحد فرآورده خونی مصرف میشود.این موارد بیانگر این است که حضور مردم برای اهدای خون مسئلهی بسیار مهم و پراهمیتی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه به ازای هر یک واحد خونی سه فرآورده از آن گرفته میشود اضافه کرد:از یک واحد خونی پکسل یا همان گلبول قرمز فشرده گرفته میشود و این پسکلها را در جراحیها به خصوص در جراحی زنان و زایمان، شکستگی ها، تصادفات، بیماران خاص بالاخص بیماران عزیز تالاسمی اهدا میشود.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور اضافه کرد:پلاکتی که از یک واحد خون گرفته میشود به مریضهای سرطانی و پلاسما نیز به مریضهای سوختگی و یا بیماری کبدی اهدا میشود.
حاجی بیگی با بیان این که سالانه نزدیک به دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر انسان که در سن اهداکنندگی یعنی بین ۱۸ تا ۶۰ هستند به مراکز انتقال خون کشور مراجعه میکنند افزود: نزدیک به دو میلیون ۱۰۰ هزار واحد خون از این افراد اخذ میشود و البته برخی ازاهدا کنندگان به دلایلی همچون وزن بالا، غلظت بالای خون خونی دریافت نمیشود.
وی تشریح کرد:ما در کل کشور در سال ۹۷ نزدیک به سه میلیون و ششصد هزار واحد خون و فراورده به بیمارستان میدهیم و تا این لحظه حدود دو میلیون مراجعه کننده در انتقال خون مراجعه و قصد اهدا خون داشتند.