آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ بازار داغ وعدههای انتخاباتی
خبرگزاری میزان - انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیتالله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یکسال پیش از موعد مقرر طبق برنامهای که ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است در تاریخ هشتم تیر سال جاری برگزار میشود.
طبق جدول زمانبندی برگزاری انتخابات ثبتنام از داوطلبان از دهم خرداد آغاز و تا چهاردهم ماه جاری انجام شد.
پس از اتمام فرآیند بررسی صلاحیتها روز گذشته سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
در ادامه اخبار منتشر شده در رسانهها درباره انتخابات پیشرو را مرور خواهیم کرد.
یک منبع نزدیک به دریابان شمخانی مشاور سیاسی مقام معظم رهبری در واکنش به نقل قول ذکر شده از سوی علیرضا زاکانی کاندیدای محترم ریاست جمهوری از آقای شمخانی در موضوع پرونده برجام به نورنیوز گفت: دریابان شمخانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و عضو کمیته ۵ نفره، هیچگونه صحبتی با آقای زاکانی پیرامون فرآیند و نحوه پیشبرد پرونده برجام از سوی هیات ۵ نفره نداشته است.
ستاد انتخابات صداوسیما در اطلاعیه شماره ۴ خود اعلام کرد:
در پاسخ به درخواست مردم شریف، هیئات مذهبی و تشکلهای مردمی برگزار کننده جشن عظیم غدیر و به منظور بهرهمندی مردم عزیزمان از مشاهده آخرین مناظره و شرکت در این جشن پرشکوه، ساعت برگزاری مناظره پنجم تغییر کرد.
بر این اساس و به پیشنهاد ستاد انتخابات رسانه ملی و موافقت کمیسیون بررسی تبلیغات، مناظره پنجم بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در روز سه شنبه ۵ تیر، از ساعت ۱۲.۳۰ تا ۱۶ پخش خواهد شد.
محمد باقر قالیباف در جمع فعالان ستادهای مردمیش گفت: با یکایک شما عهد میبندم که تا پایان بر عهدمان با امام و رهبری بمانیم و برای رفاه مردم و پیشرفت کشور تلاش کنیم.
در دهه ۹٠ رشد اقتصادی کمتر از یک در صد بود و مجلس یازدهم و دولت سیزدهم ریل را عوض کرد و به سوی پیشرفت تغییر مسیر دادیم.
امروز در شرایط حساسی هستیم و مردم تصمیمساز هستند، شما باید کاری کنید که مردم تصمیم اشتباه نگیرند که خدای نکرده کشور به دوران تلخ دهه ۹٠ بازگردد.
وقتی ناکارامدی در کشور وجود داشته باشد، فساد رشد خواهد کرد.
کارنامه فعالیت خود را هرگز با بهانه جوییها ضعیف نکردم.
ستاد انتخابات ریاستجمهوری رسانه ملی، مهدی خسروی، گوینده شبکه خبر را بهعنوان مجری مناظرههای انتخاباتی معرفی کرد.
مسعود پزشکیان با آیتالله بیات زنجانی، آیتالله یثربی، آیتالله کریمی جهرمی و آیتالله جوادی آملی دیدار کرد.
رئیس سازمان صداوسیما: محورهای برنامههای مناظره و میزگردها قبل از برنامه به اطلاع ستادهای نامزدها رسانده خواهد شد.
برنامه «میزگرد سیاسی» با حضور علیرضا زاکانی، ساعت ۱۴:۳۰ شبکه ۳
برنامه «صف اول» با حضور مسعود پزشکیان، ساعت ۱۷:۳۰ شبکه خبر
برنامه «با مردم» با حضور محمدباقر قالیباف، ساعت ۱۸:۳۰ شبکه یک
برنامه «میزگرد فرهنگی» با حضور سعید جلیلی، ساعت ۱۹ شبکه ۲
برنامه «گفتوگوی ویژۀ خبری» با حضور مصطفی پورمحمدی، ساعت ۲۲ شبکه خبر
برنامه «میزگرد اقتصادی» با حضور قاضیزاده هاشمی، ساعت ۲۲:۴۵ شبکه یک
سید امیر حسین قاضیزاده هاشمی در نشست خبری گفت: شهید رئیسی بعد از شهید رجایی توانست تغییر مسیری در نظام حکمرانی کشور ایجاد کند.
رئیس جمهور آینده باید دکترین روشن داشته باشد به این معنا که تمام نظریه ها و چارچوب فکری خود در تمام زمینه ها را به صورت شفاف و منظم داشته باشد.
یک رئیس جمهور اصلح، باید هرم فکری نظام را درک و قبول کرده باشد و خودش را در چارچوب قانون اساسی و نظام ولایت فقیه تعریف کرده و دولت او مکتبی باشد، در تمام موضوعات کشور برنامه داشته باشد، رویکرد خود در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را عنوان کند و تیم مدیران قوی همراهش باشد تا این باور در جامعه ایجاد شود که میتواند تفکرش را به اجرا درآورد.
راهبرد اساسی نظام در سیاست خارجی، توسعه روابط با کشورهای همسایه و مسلمان و دفاع از مظلومین بدون درگیری و توسعه تنش با سایر کشورها است.
در حوزه سیاست خارجی نگاه به شرق و همسایگان برای بنده اولویت دارد، به مذاکره پایاپای و عزتمندانه و مقتدرانه معتقد هستیم.
همگی به نفع فردی که شایسته است و قادر است اجماع بیشتری جلب کرده و برنامه و تیم قوی دارد، کنار میروند، در این صورت همه به او کمک کرده و کنار او میایستیم.
فضای مجازی مورد سواستفاده قرار میگیرد و باید کنترل شود. در این راستا معتقد به کنترل مردمی هستیم، طبع عفیف ما در این حوزه میتواند بالغ شود و تصمیم بگیرد.
بحث ماهم اکنون فقر مطلق است که برای رفع آن برنامه داریم. تصمیم داریم از هر خانواده بیکار یک نفر وارد عرصه اشتغال شود.
برای اینکه اقتصاد شکوفا شود حداقل به بازار ۴۰۰ میلیون نفری و بیشتر نیاز داریم.
محمدباقر قالیباف شب گذشته با حضور در برنامه میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما گفت: دیگر نمیشود آزمون و خطا کرد، نمیشود مدیریت کشور را در سطح عالی اجرایی به کسی داد که نتواند این را مدیریت کند، مدیریت قوی؛ اساس کار است.
ما نباید یک رئیس دولتی بیاید که بخواهد تمرین کند ایدههای خود را، رئیس دولتی بیاید که تجربه این کار را نداشته باشد، کارنامه لازم را نداشته باشد، آگاه به این مسائل نباشد. اقتدار لازم و برای اجماع سازی و تصمیمگیری در شرایط سخت را نداشته باشد.
اگر مدیر ارشد نتواند با استفاده از نخبگان مشکل را تبدیل به مسأله کند و با کارشناسان و خودش آگاه باشد، تجربه داشته باشد، کارنامه داشته باشد، یک مدیر قوی مسلم شود، قدرت حل مسأله نداشته باشد، همین وضع ادامه پیدا میکند.
ما پنجاه درصد تولید انرژیها را که میآوریم تا قبل از اینکه وارد لولهها و مصرف کنیم هدرش میدهیم گازهای مشعل چند سال مانده همه اینها را من اصلاحش میکنم با همین نکتهای که اشاره کردم شما گفتید به چه ضمانتی گفتم به ضمانت کارنامه ام و به شناخت آگاهیم و به برنامهای که نوشتم.
در حوزه مسکن قانونی که ما نوشتیم این است کار دولت در تصدی گری برای مسکن ممنوع است مگر دولت ساختمان ساز است که ساختمان بسازد.
به نظرم مهمترین نکته این است که من به عنوان هدف اصلی خودم در این چالشهای اقتصادی بهش توجه دارم که قبل از هر چیز تلاش کنم اقتصاد را پیشبینی پذیرش کنم یکی از مهمترین مشکلات در کشور ما پیش بینی ناپذیر بودن اقتصاد ما شده است.
علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات رباست جمهوری با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: مهمترین اقدامی که ما انجام خواهیم داد عملیاتی کردن برنامه هفتم در بستههای سالانه و انعکاس آن در بودجه سالیانه است و اگر جایی هم نیاز به اصلاح داشته باشد میتوان از طریق ارائه یک لایحه آن را انجام داد، اما پایندی به برنامه برای ما یک اصل است.
دولت بنده «دولت خدمت» است و دو جهت اساسی بهبود معیشت مردم و رفع مشکلات زندگی مردم و سفره آنها را به عنوان یک هدف اصلی دنبال میکند.
هدف ۸ درصد برای رشد اقتصادی که در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده یک هدف معقول است و باید تلاش کرد که حتی از این هدف نیز بالاتر رفت.
هنگامی که آقای رئیسی دولت را تحویل گرفتند، ضریب جینی بالغ بر ۰.۳۹ درصد بود و هنگامی که این مورد در سال گذشته مرور و بازبینی شد این رقم ۰.۳۸ درصد رسیده بود. این کاهش حکایت از آن داشت که با توجه به اقشار محروم جامعه میتوانیم ضریب جینی را کاهش و عدالت را در جامعه تسری دهیم.
۷۰ درصد از مردم بستههای معیشتی دریافت خواهند کرد که دیگر کسی سر گرسنه بر بالین نگذارد.
با تجاربی که کسب کرده ام و اجرائیاتی که داشتم، ظرف ۴ سال دغدغه مردم را نسبت به مسکن رفع خواهم کرد.
مالیات باید در خدمت تولید باشد نه اینکه تولید را زمین گیر کند.
امیر حسین قاضیزاده هاشمی شب گذشته با حضور در برنامه میزگرد فرهنگی گفت: از نظر ما زنان فرصت هستند نه مسئله، فرصتی هستند که توسط آنها ما همه مسائل فرهنگی، سیاسی اجتماعی امنیتی کشور را میتوانیم حل بکنیم.
من معتقد به نظریه مردم رشید هستم نه مردم صغیر، مردمی که رشد پیدا کردند و قابلیت اعتماد دارند نه مردمی که بزرگتر نیاز دارند.
زیست عفیفانه، لازمهاش ایجاد ازدواج به موقع است، چون زن و مرد از همدیگر مراقبت میکنند، نیاز به مراقب بیرونی نیست.
من معتقد هستم همان طور که جامعه هنری را خود هنرمندان میتوانند مدیریت کنند بهترین قضات برای حفظ سلامت فضای مجازی باز مردم هستند.
اینترنت جزو کالاهای اساسی است به فرهنگ ما، اقتصاد ما، آموزش ما، تعلیم و تربیت ما ارتباط پیدا کرده است ما باید از این موضوع تدافعی بیرون بیاییم.
باید به مردم اعتماد کنیم، تبلور مردم در جامعه فرهنگ و هنر، در جامعه مطبوعات، روزنامه نگاران هستند. در اهالی کتاب، نویسندگان کتاب هستند اگر اینها کرامت داشته باشند احساس تعلق ملی و دینی نسبت به جامعه خودشان داشته باشند که این در احترام به آنها، در استمرار به گفتگو و همنشینی با آنها اتفاق میافتد، در رسیدگی به مشکلاتشان اتفاق میافتد، در دستگیریشان در ایام سالمندیشان اتفاق میافتد یک چنین حسی داشته باشند آنها حتماً وطنخواهتر از ما هستند، حتماً متدینتر از ما هستند و حتماً مراقبت قویتری از دولتمردان غیر کارشناس خواهند کرد.
من ۱۴ سال نماینده مجلس بودم من مرد قانون هستم اصلاً به حوزه اجرا آمدم تا قوانین را اجرا کنم. جلوی هر اقدام فرا قانونی را خواهم گرفت.
مسعود پزشکیان روز گذشته با حضور در برنامه با مردم گفت: شاید نتوانم همه مشکلات را حل کنم. اما قطعاً با حضور مردم به خصوص دانشگاهیان، خبرگان و مردمی که میتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم قطعاً میتوانیم تغییری ایجاد کنیم.
اگر آمدهام، نه برای آنکه بگوییم همه مشکلات را حل خواهیم کرد، ولی میتوانیم با مشارکت، همدلی، همزبانی و اعتماد به نخبگان، دانشمندان و توانمندانی که در صحنه هستند، میتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
ما باید با همراهی آنهایی که سرمایهگذارند، تولید کنندهاند، تاجرند، مشکلات را برطرف کنیم.
اگر کنار هم بنشینیم و با هم زندگی کنیم، مردم ناراضی نمیشوند. نارضایتی از تبعیض و بی عدالتی میآید.
سیاست ما و رفتار اجتماعی و اقتصادی و تجارت و روابط بین اقوام و خارج ما نباید به تنشهایی منجر شود که باعث فساد و خرابی شود. این چیزی است که اگر راهش را برویم میتوانیم مملکت را درست کنیم.
همه را باید ببینیم ایران برای همه است، برای یک گروه و دسته و جناح نیست.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: شعارم را خرد، شادی و شادمانی قرار دادم، جامعه با خردمندی به پیش خواهد رفت، جامعه با نشاط و شاد باید باشد، باید دلش خوش باشد، باید حالش خوش باشد و باید شکوفا شود.
من اسم دولتم را دولت قرار گذاشتم یعنی اولاً مدیر خادم باید با مردمش متعهد باشد و قرار بگذارد و سر قرارهایش هم بماند، نگوید نشد، از حالا بدانیم میشود یا نمیشود، نگوییم ما گفتیم، ولی بعداً نشد.
کشور اگر میخواهد توسعه پیدا کند، باید ثروتمند باشد، اما این ثروت توسط مردم باید شکل بگیرد مردم باید ثروتمند شوند تا دولتش ثروتمند باشد.
جز اولین کارهای من باید ساماندهی به نظام دیوانی کشور باشد، من بسیاری از مشکلات کشور را ناشی از این ضعف دیوانی کشور میدانم.
برای ایجاد شفافیت شما به دولت الکترونیک نیاز دارید و البته نه دولت الکترونیک دست و پا شکستهای که ما الان داریم که بعضی وقتها اصلاً مزاحم است.
سعید جلیلی روز گذشته با حضور در برنامه میزگرد سیاسی شبکه ۳ سیما گفت: دریایی از فرصتهای اقتصادی، طبیعی، مادی و به ویژه نیروی انسانی و پیشرفت علمی وجود دارد.
در صحنه روابط بینالملل فرصتهایی وجود دارد که بسیار بیشتر از تهدیدهاست.
ما هماکنون در محوری هستیم که تحولات جهانی در گذار است و این گذار به نفع ماست و برای ما تولید فرصت کرده است.
باید در دولت روی ۲ اولویت اشتغال و ارزآوری کار شود که یکی از عرصههای مهم آن سیاست خارجی است.
امروز فرصتهای اقتصادی بسیاری در دنیا است و نباید دنیا را در چند کشور خلاصه کنیم که بیشترین نقاط اختلاف را با ما دارند.
برای اقتصاد باید تعامل گسترده و سازنده با دنیا داشته باشیم.
ایران نباید معطل چند قدرت باشد البته باید تا جایی که میتواند تهدیدهای آنها را به صفر برساند.
این خبر در حال تکمیل است...