حضور سعید جلیلی در برنامه میزگرد سیاسی/ جلیلی: کار سیاست خارجی حداکثر استفاده از فرصتهاست
خبرگزاری میزان - سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه، ۲۵ خرداد در برنامه میزگرد شبکه ۳ سیما حضور پیدا کرد.
جلیلی با اشاره به اینکه در انتخابات ریاست جمهوری، همه نامزدها شعاری را مطرح میکنند که باید خلاصه برنامه نامزد در ۴ سال آینده باشد، گفت: شعار من «یک جهان فرصت، یک ایران جهش، هر ایرانی یک نقش پرشکوه» است.
وی با بیان اینکه دریایی از فرصتهای اقتصادی، طبیعی، مادی و به ویژه نیروی انسانی و پیشرفت علمی وجود دارد، اظهار کرد: لازمه استفاده از این فرصتها باید جهش ایران باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه امروز در صحنه روابط بینالملل فرصتهایی وجود دارد که بسیار بیشتر از تهدیدهاست بیان کرد: کار سیاست خارجی نیز همین است که از فرصتها حداکثر استفاده را داشته باشد و تهدیدها را به حداقل برساند.
جلیلی با اشاره به اینکه فرصتها هنگامی به وجود میآید که بررسی کنیم بین ۲۰۰ کشور دنیا چه نقاط اشتراکی داریم چراکه از نقاط اشتراک تعامل فرصتها ایجاد میشود، اضافه کرد: اگر با کشورهایی اختلافاتی داریم باید توجه داشته باشیم که این نقاط افتراق میتواند تقابل و یا حتی تهدید ایجاد کند و هنر سیاست خارجی این است که این فرصتها را بشناسد.
به گفته نامزد انتخابات ریاست جمهوری، هنگامی که از این فرصت به خوبی استفاده کنیم تهدیدها نیز کاهش پیدا میکند.
وی در بخشی دیگر گفت که صحنه سیاست خارجی یک صحنه کاملا هوشمندانه و واقعی است.
جلیلی با بیان اینکه باید تحلیل درست و دقیق داشته باشیم که امروز در چه نقطهای هستیم و ببنیم در حوادثی که طی ۴ سال آینده رقم میخورد چه نقشی میتوانیم داشته باشیم، افزود: بنده ۳۵ سال به صورت رسمی در سیاست خارجی فعالیت داشتم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه طی ۱۰ سال گذشته یک نکته تماشاگرانه هم به روند تحول جهانی و هم به بازیگریهایی که در سیاست خارجی کشور صورت گرفت داشتیم، ادامه داد: این موضوع ما را به این مسئله رسانده است که امروز ما در عرصه سیاست خارجی فرصتهای بیشماری داریم و نیز یک جهان فرصت داریم که اگر برای آنها برنامهریزی داشته باشیم، نتیجهاش یک ایران جهش میشود.
وی با بیان اینکه ما ابتدا باید بدانیم که در چه بزنگاهی هستیم، افزود: ما هم اکنون در محوری هستیم که تحولات جهانی در گذار است و این گذار به نفع ماست و برای ما تولید فرصت کرده است.
جلیلی با اشاره به اینکه غربیها عنوان میکنند که دیگر آن شرایط قبل را نداریم، تاکید کرد: آنها به ویژه بعد از عملیات طوفان الاقصی و در حال حاضر هیبت و حیثیتشان دچار تزلزل شده و برای ما تولید اقتدار کرده است.
نامزد انتخابات با تاکید بر اینکه ایران در عملیات وعده صادق به عنوان قدرت موثر در دفاع از حق و امنیت خود عملیاتی انجام داد که موفق شد و همه ما را تحسین کردند، اظهار کرد: برنامه سیاست خارجی باید استفاده از این فرصتها باشد.
جلیلی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از فرصتهایی که متاسفانه ما در طول تاریخ از آن استفاده نکردیم این است که در بزنگاههایی که پیشرفتهای علمی و فناری صورت میگرفت، عنوان کرد: ما معمولا غایب بودیم و کشورهای دیگر با پیشرفت فناوری ارتقای قدرت پیدا میکردند؛ این امر موجب شد که در جایگاهشان در مناسبات بینالملل تاثیر داشته باشد.
وی اضافه کرد: این در حالی است که امروز در بزنگاههایی هستیم که نقطه عطفی در پیشرفت فناوری است، دیگر آن عقب ماندگی تاریخی را نداریم و فرصتهای داخلی ما این امکان را میدهد تا بتوانیم به خوبی نقشآفرینی کنیم و با استفاده از فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی قدرتمان را ارتقا دهیم و بهطور مناسب از این رهگذر نیز برای خودمان جایگاهی پیدا کنیم.
نامزد انتخابات با بیان اینکه فرصت دیگر فرصتهای اقتصادی است که میتواند به معیشت مردم امتداد پیدا کند، افزود: باید در دولت روی ۲ اولویت اشتغال و ارزآوری کار شود که یکی از عرصههای مهم آن سیاست خارجی است.
وی با اشاره به اینکه یکی از فرصتهای دولت چهاردهم این است که همزمانی کار دولت با آغاز برنامه هفتم توسعه است، ادامه داد: این برنامه مورد وفاق ملی است و در کشور به قانون تبدیل شده است و امروز باید عملیاتی شود؛ امروز فرصتهای اقتصادی بسیاری در دنیا است و نباید دنیا را در چند کشور خلاصه کنیم که بیشترین نقاط اختلاف را با ما دارند.
نامزد انتخابات با بیان اینکه در دولت شهید رئیسی صادرات افزایش پیدا کرد، اظهار کرد: برای اقتصاد باید تعاملات گسترده و سازنده با دنیا داشته باشیم.
به گفته وی، زمانی میگفتند ۲۰۰ بشکه بیشتر نمیفروشیم اما اکنون از وزیر امور خارجه آمریکا در سنا میپرسند چرا ایران میتواند ۲ میلیون بشکه نفت بفروشد.
جلیلی همچنین در پاسخ به پرسشی با این عنوان که در فضایی که پیشتر مذاکره میکردید پیشرفت در امور شکل نمیگرفت و نتایج اقتصادی نداشت، اظهار کرد: در روابط و مناسبات بینالملل بین قدرتها و کشورها معادله قدرت نباید ضعیف شود و زیرساخت قدرت برای استفاده حداکثری ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه در آن ۶ سال تهدیدهایی داشتیم و در آن زمان آمریکا شرق ما افغانستان و غرب ما عراق را اشغال کرده بود، اضافه کرد: در همان زمان داعش در سوریه شکل گرفت؛ اما این تهدیدها چه نتایجی داشت و چرا در همان زمان آمریکا مجبور به ترک عراق شد و چرا نتوانست در افغانستان تهدیدی برای ما ایجاد کند؟
وی با تاکید بر اینکه این فهم هوشمندانه از میدان و برنامهریزی دقیق از موضوع و اجرای قوی برنامهها بود که آنها را ناکام گذاشت، عنوان کرد: یکی از کارهای مهم رئیس جمهور این است بداند جهت چه باید باشد و به موقع تصمیم بگیرد و زمان را از دست ندهد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخشی دیگر با بیان اینکه در سیاست خارجی بحثی که دنبال میکنم بر اساس نتیجه کار است نه سفر و ملاقات، اضافه کرد: نزدیک به یک میلیون بیمار ما احتیاج به دارویی داشتند که لازمهاش داشتن سوخت بیست درصد بود؛ اگر از علم و فناوری دفاع کنیم که یک میلیون مردم از آن استفاده کنیم، نتیجه کار است.
وی همچنین اظهار کرد: ما توافق کردیم طرف مقابل ۱۵ بار نوشت ایران به همه تعهداتش عمل کرد و در نتیجه از توافق خارج شد و تحریمها ۲ برابر شد.
جلیلی با بیان اینکه برای اقتصاد باید تعامل گسترده و سازنده با دنیا داشته باشیم، عنوان کرد: شهید رئیسی در ۳ سال این کار را آغاز کرد.
نامزد انتخابات با تاکید بر اینکه اگر رئیس جمهوری تواناهایی ملت خودش را بشناسد و یک جهان فرصت را بشناسد میتواند ایران را جهش دهد، اظهار کرد: ایران نباید معطل چند قدرت باشد البته باید تا جایی که میتواند تهدیدهای آنها را به صفر برساند.
جلیلی با اشاره به اینکه ۳۵ سال فعالیت در سیاست خارجی امروز به ما برنامهای داده است که از فردای انتخاب آن را آغاز میکنیم، گفت: البته در زمان شهید رئیسی آغاز شده و رشد در دولت شهید رئیسی باید جهش پیدا کند.
انتهای پیام/