آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ نامزدها چه گفتند؟
خبرگزاری میزان - انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیتالله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یکسال پیش از موعد مقرر طبق برنامهای که ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است در تاریخ هشتم تیر سال جاری برگزار میشود.
طبق جدول زمانبندی برگزاری انتخابات ثبتنام از داوطلبان از دهم خرداد آغاز و تا چهاردهم ماه جاری انجام شد.
پس از اتمام فرآیند بررسی صلاحیتها روز گذشته سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
در ادامه اخبار منتشر شده در رسانهها درباره انتخابات پیشرو را مرور خواهیم کرد.
هر ۶ نامزد انتخابات، امروز میهمان رسانه ملی خواهند بود.
مصطفی پورمحمدی در برنامه «میزگرد سیاسی» از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶
سعید جلیلی در برنامه «صف اول» از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸:۳۰
علیرضا زاکانی در برنامه «با مردم» در شبکه یک از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۱۹
محمدباقر قالیباف در برنامه «میزگرد فرهنگی» از ساعت ۱۹ تا ۲۰:۳۰
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری از ساعت ۲۲ تا ۲۲:۴۵
مسعود پزشکیان در برنامه میزگرد اقتصادی از ساعت ۲۲:۴۵ تا ۲۴ به بیان برنامه های خود خواهند پرداخت.
دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما گفت:در دورههای پیشین مجری به عنوان یک عنصر منفعل حضور داشت و مداخله به منزله سوگیری تعبیر میشد ولی در دوره جدید از نخبگان استفاده شد به این صورت که نامزد انتخاباتی و ۲ مشاور وی در میزگرد تخصصی پاسخگوی ۳ کارشناس خواهند بود و دیدگاههای خود را ارائه میکنند.
این میزگردها در سه بخش اقتصادی، سیاسی و فرهنگی از شبکههای سیما پخش خواهد شد.
شهرام یزدانی سخنگو، مصطفی قاسمیپور معاون امور استانها، رحیم نوعیاقدم مسئول ستاد مردمی میثاق با ابراهیم، علی جعفری معاون و مسئول کمیته نهضت سخنرانی، حسین طلا معاون نظارت و روحالله بیات معاون سازماندهی ستاد انتخابات سعید جلیلی شدند.
۱۳۰۰ تن از اساتید دانشگاههای سراسر کشور در بیانیهای از سعید جلیلی حمایت کردند.
محسن هاشمی رفسنجانی در گفتوگو با انتخاب گفت: نظرسنجیها نشان میدهد که مشارکت از ۴۰ درصد سال ۱۴۰۰ و ۹۸، به نزدیک ۵۰ درصد رسیده است.
اگر مشارکت زیر ۴۰ درصد باشد، افرادی مثل جلیلی رأی میآورد، اگر به ۵۰ درصد برسد، شاید قالیباف در دور اول پیروز شود، اما اگر مشارکت به سوی ۶۰ درصد برود، شانس پزشکیان بیشتر است.
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات ایران در توییتی نوشت: همراه و همگام با ستاد مرکزی پزشکیان از همه ظرفیتها برای پیروزی وی استفاده خواهیم کرد.
رئیس ستاد انتخابات خارج از کشور در گفتوگو با ایسنا: سفارت و سرکنسولگری کشورمان در عربستان در تلاش هستند امکان اخذ آراء حجاج ایرانی در شهرهای مکه و مدینه فراهم شود.
تعرفه لازم، به عربستان ارسال شده است.
انتخابات ریاست جمهوری ایران در همه سفارتها و سرکنسولگریهای کشورمان در خارج و همچنین چندین صندوق سیار برگزار خواهد و تعرفه و اقلام مورد نیاز نیز طی ۲ روز آینده به کشورهای مختلف ارسال خواهد شد.
اسدالله بادامچیان در گفتوگو با جماران گفت: کار رئیس جمهور بعدی سخت نیست و اتفاقا آسان است؛ راه معلوم است، خط ولایت معلوم است، زیرساختهای اقتصادی انجام شده، موقعیت بینالمللی ما قوی شده و دنیا فهمیده که باید با نظام جمهوری اسلامی همراهی کند. رئیس جمهور به راحتی میتواند با این زمینه مناسب کار کند.
حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در بیانیهای اعلام کرد: کسی که میخواهد مسئولیت اجرائی کشور را به عهده بگیرد، باید حداقل برای ده مسأله، رفع تحریم، رشد سرمایهگذاری، سالم و رقابتی شدن اقتصاد، حق اینترنت مردم، شفافیت و توازن بودجه، اصلاح سیاستهای پولی و ارزی، تأمین سلامت ارزان، اجرای تام و تمام قانون اساسی، تضمین آزادیهای مدنی و اعتلاء اخلاق در جامعه راهحل روشن داشته باشد و بتواند این راهحل را محقق کند.
سردار شریف، سخنگوی سپاه با تاکید بر اینکه سپاه بهدنبال مشارکت انبوه، امنیت و سلامت انتخابات است گفت: سپاه هیچ جانبداری از نامزدهای انتخابات نمیکند.
مسعود پزشکیان در تویتی نوشت: ما برای اداره کشور نیاز داریم صدای مردم را بشنویم، ایرادات را بپذیریم و اصلاح کنیم.
کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد که به عنوان فراگیرترین تشکل استادی سیاسی، علمی و فرهنگی با احترام به داوطلبان جبهه انقلاب به ویژه برادر جانباز و انقلابی دکتر جلیلی و با امید به اینکه در نهایت تنها یک کاندیدای جریان مردمی و انقلابی در صحنه رقابت باقی بماند ، پس از شور و مشورت و تحلیل و بررسی جوانب موضوع و واقعیت های میدانی به این جمع بندی رسید که بار امانت وزین ریاست جمهوری را به همرزم و یاور سردار دلها شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی یعنی دکتر محمد باقر قالیباف بسپارد تا تداوم بخش اقدامات یار خراسانی خود باشد و با اشراف و آشنایی به برنامههای در دست اقدام دکتر رئیسی و با عُرضه و توان اجرایی بینظیر، بتواند اهداف کمی و کیفی برنامه هفتم را عملیاتی سازد.
دبیرکل حزب عدالت طلبان ایران اسلامی گفت: حزب عدالت طلبان ایران اسلامی با توسل به خداوند منان و بر اساس مصادیق و ملاکهای اعلامی در رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر دارا بودن شرایط گزینه اصلح نامزد ریاست جمهوری و شاخصه های بارزی از جمله ساده زیستی، پاکدستی، فسادستیزی، شفاف سازی و دشمن ستیزی و داشتن اعتقاد راسخ به جبهه مقاومت و حکمرانی دینی و توجه به وضعیت معیشت و اشتغال جوانان و حمایت از اقشار آسیب پذیر که از اهداف مدنظر عدالت طلبان ایران اسلامی می باشد و نظر به اینکه این مصادیق در شخصیتی چون آقای جلیلی نمایان است، از ایشان حمایت قاطع میکند.
کلیه متولدین روز ۸ تیرماه سال ۱۳۸۵ و قبل از آن میتوانند با همراه داشتن شناسنامه یا کارت ملی در روز جمعه مورخ ۱۴۰۳/۴/۸ در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کنند.
عباس سلیمینمین، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با ایسنا گفت: رای قالیباف در جریان اصولگرایی بیشتر خواهد بود و او با پزشکیان رقابت میکند.
احتمال زیادی وجود دارد که انتخابات به دور دوم برود، نتیجه انتخابات به رفتار اصولگرایان ارتباط دارد.
شرایط به گونهای رقم خورده که به نفع اصلاحطلبان شده است.
محمدرضا میرشمسی بهعنوان رئیس ستاد انتخاباتی امیرحسین قاضیزاده هاشمی آغاز بهکار کرد.
سعید لیلاز، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با اعتماد گفت: تصورم این است که حتما بالای ۴۰ میلیون ایرانی در انتخابات شرکت میکنند.
اکبر منتجبی، سردبیر روزنامه سازندگی در یادداشتی نوشت: آنچه در چند روز گذشته دیدهایم، تکان خوردن جامعه بیرمقی است که تا پیش از این و بهخصوص در دو انتخابات قبل اساساً میلی به رای دادن نداشت اما اکنون در تردید است که رای بدهد یا ندهد؟
عموم نظرسنجیها نشاندهنده این است که مشارکت مردم در انتخابات با حدود ۱۵ درصد افزایش روبهرو بوده است.
مسعود فروغی، قائممقام مدیرمسئول فرهیختگان در یادداشتی نوشت: تا قبل از حضور پزشکیان در تلویزیون و در تقریبا ۳۰ ساعت ابتدایی کار، حمایت اصلاحطلبان از او بسیار زیاد بود. این نوع حمایت از یک چهره جدید در انتخابات ۹۲ فقط در یک هفته پایانی و بعد از چند دلربایی روحانی از بدنه اجتماعی آنها در مناظرهها دیده میشد.
این موج حمایتی، اما پس از حضور در تلویزیون دچار یک شوک تردیدآمیز شد. او در گفتوگوی ویژه خبری با لحنی آرام و جملاتی غیرجنجالی سعی کرد نگاه کارشناسی خودش را تبیین کند. کلمات استفادهشده از سوی پزشکیان باعث شد رسانههای خبری نتوانند تکههای تندوتیزی از این گفتگو بزنند. مسالهای که برای شروع یک مبارزه انتخاباتی و آینده آن کمی ابهامآمیز است.
نحوه ورود پزشکیان به انتخابات در گفتوگوی تلویزیونی کمی به محاسبات اصلاحطلبان آسیب وارد کرد. آنها بعد از چند دوره اخیر برای راضی کردن بدنه رای خودشان کار سختی دارند.
پزشکیان بدون شک در اولین فرصت مبارزه انتخاباتی موفق نبود، او احتمالا میخواست از گزینه «رادیکال کردن» فضای انتخابات استفاده نکند. برخی میگویند اساسا شخصیت پزشکیان اینگونه نیست. در روایت رسانههای اصلاحطلب از جلسه برخی چهرهها با او در روزهای اخیر هم این برداشت قابل فهم است.
پزشکیان میان یک سخنرانی حوصلهسربر در تلویزیون که شبیه نطق نماینده مجلس بود یا مواضع آتشین و رادیکال، میتواند با انتخاب راه سوم روی نقاط ضعف رقبا تمرکز کند و با ایجاد تفاوت محسوس میان خودش با بقیه، کار را به دور دوم بکشاند. کاری که از او به عنوان یک نیروی سیاسی باسابقه برمیآید.
رئیس سازمان صدا و سیماگفت: امکان تغییر زمان آخرین مناظره انتخاباتی که همزمان با مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر است را نداریم.
علیرضا زاکانی از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸:۳۰ برنامه «صف اول»، شبکه خبر
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی ساعت ۱۸:۳۰ تا ۱۹ برنامه «با مردم»، شبکه یک سیما
سعید جلیلی از ساعت ۲۲ تا ۲۲:۴۵، برنامه «گفتوگوی ویژه خبری»، شبکه خبر
ستاد انتخابات کشور با انتشار اطلاعیه شماره سه شناسه انتخاباتی نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران و سن انتخاب کنندگان را اعلام کرد.
آقای مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی - شناسه نامزد ۲۲
آقای مصطفی پورمحمدی- فرزند حسین - شناسه نامزد ۳۳
آقای سعید جلیلی- فرزند محمدحسن - شناسه نامزد ۴۴
آقای علیرضا زاکانی- فرزند حسین - شناسه نامزد ۵۵
آقای سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی- فرزند سید حسن - شناسه نامزد ۶۶
آقای محمدباقر قالیباف- فرزند حسین - شناسه نامزد ۷۷
اصغر جهانگیر «معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه» درباره مصادیق تخلفات انتخاباتی گفت: با تشکیل ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی تشکیل شد، جرایم انتخاباتی ۹۰ درصد کاهش یافت؛همین ستادها در انتخابات پیشرو نیز تشکیل شده است، در دوره قبل عمدتا تخلفات مربوط به تخریب نامزدها علیه یکدیگر و تبلیغات زودهنگام بود و در حال حاضر هیچ تخلفی تاکنون گزارش نشده است.
بیشترین نگرانیها در انتخابات حاضر، سیاهنمایی افراد علیه یکدیگر است. طبق گفته رهبر انقلاب، عرصه انتخابات، باید مسابقه برای خدمترسانی باشد که مسئولان نیز باید همین را اصل قرار دهند و اگر کسی برای خدمت به خلق در انتخابات شرکت میکند باید آن را مسابقه خدمت در نظر بگیرد و ارزشها و اخلاق اسلامی انتخابات را رعایت کند، یعنی داوطلبان نباید به یکدیگر افترا بیعلت بزنند و مردم را از فضای انتخابات ناامید کنند. موارد یادشده قابلیت پیگیری قضایی هم دارد و اگر کسی بدون مستند حرفی بزند باید در قبال حرفش پاسخگو باشد.
جلسهای به ریاست دادستان کل کشور به صورت منظم و مستمر با دعوت از دستگاههای مختلف در دستور کار قرار داده شد که جلسات اولیه آن برگزار شده است. در این جلسات موارد اولیه احصا و به دادستانها ابلاغ شده است و رصد فضای مجازی و واقعی در دستور کار قرار دارد که اگر تخلفاتی صورت گرفت پیگیری لازم صورت گیرد.
محمد باقر قالیباف، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شب گذشته در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: در تصویب برنامه هفتم توسعه سعی شد تا ضعفها و مشکلات برنامههای قبلی وجود نداشته باشد، این برنامه از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است.
یکی از موضوعات مهمی که امروز جزء نگرانیهای مردم ما به حساب میآید موضوع گرانی است که فشار بسیاری را به سطوح مختلف وارد کرده که به تعبیری همان تورم است که ریشه در کسری عملیاتی بودجه، ناترازی بانکی و سیاستهای پولی و بانکی دارد.
اگر مردم به ما اعتماد کنند گام به گام و با قدرت برنامه هفتم را اجرا خواهیم کرد و مطمئن باشند که پایان این برنامه ثبات اقتصادی و مهار تورم در کشور خواهد بود.
برای رشد اقتصادی باید به دو موضوع توجه کنیم که یک بخش آن بهره وری و بخش دیگر آن بحث مربوط به سرمایهگذاری است.
داخله دولت باید آن باشد که قیمت تمام شده را در چرخه تولید کنترل کند و دولت نباید قیمت گذاری را دستوری کند و با کارهای دستوری قیمتها را پایین بیاورد.
در مورد افرادی که به صورت غیرمجاز در کشور هستند پیش بینی شده که طرد آن ها انجام شود و افرادی که مجاز هستند می توانند کمک کنند چون حوزه اشتغال یکی از موضوعات ما است.
سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته در برنامه با مردم گفت: امروز یک جهان فرصت پیش روی ما است که میتواند ایران را جهش بدهد.
در یازده سال گذشته عمده وقت من و صدها نفر از همراهانم در گفتمان دولت سایه بر شناخت مسائل کشور و راه حل آنها متمرکز بوده است.
رئیس جمهور بعد حتی یک روز هم فرصت تامل، تردید و تاخیر ندارد.
مقام ریاست جمهوری، مقام اجرا به معنای پیمان کاری نیست، ریاست جمهوری جایگاه تشخیص و تصمیم است، دوری از تردید، تاخیر و تعجیلهای نادرست، لازمه این جایگاه است. دولتی که صدها اولویت داشته باشد در حقیقت اولویتی ندارد.
به عنوان کسی که سالها هم با سیاست خارجی درگیر بودم و هم با سیاست داخلی، معتقدم بیشتر از این که نگران تهدیدهای داخلی و خارجی باشیم، باید نگران استفاده نکردن و هدردادن فرصتها و ظرفیتهای کشور باشیم.
امروز در دنیا شرایطی که به وجود آمده است شرایط همکاری، شرایط تعاملات اقتصادی، شرایط روابط خارجی بسیار مستحکم و قوی با بسیاری از کشورها فراهم است.
اکنون یک جهان فرصت پیش روی ما است تا عقب ماندگیهای چند صد ساله را در چند سال جبران کنیم.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته در برنامه صف اول گفت: یعنی اگر بخواهیم مسائل کشور را حل کنیم با وعدههای کوتاه مدت با اقدامات فرمالیستی و موقت نتیجه نخواهیم گرفت.
فوریت را اقتصاد میدانم، اولویت خانواده است.
مسئول باید برای هر عملش بتواند به مردم توضیح بدهد، فرار کننده نباشد یا وعدههای فضایی که داده میشود این باعث بیاخلاقی میشود، چون وقتی مردم میشنوند برداشتشان این است که این کار میشود، وقتی انجام نمیشود میگویند پس پشتش فساد است پس چرا این وعده داده شد؟
الان یک دهه رشد اقتصادی ما منفی بوده الان رشد اقتصادی ما مثبت شده هنوز مردم لذت آن را نچشیدهاند به خاطر این که تک تک شهروندان این سرزمین باید رشد پیدا کنند، گاهی ممکن است رشد اقتصادی مثبت باشد یک بخش از اقتصاد رشد پیدا کند وضعیت یک قشری از مردم بهتر شود ما باید کاری کنیم که کل آحاد جامعه با همدیگر پیشرفت کنند.
زمانی میگفتند تحریمها باید برداشته شود برای این که آب خوردن مردم حل شود، اما نظر من این است که آن سرمایهای که تمام مشکلات ما را حل میکند مردم هستند.
این خبر در حال تکمیل است...