در شب یلدا برای دیدن چه نمایشگاههایی به کدام گالریها برویم
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، از آنجا که بروز و ظهور هنر از خلاقیت هنرمندان نشات میگیرد، پرداختن و حتی نظاره کردن آنها هم دریچهای از هر هنرمند به رویمان باز میکند که نشان از دنیا و فضای ذهنی خالق آن دارد.
اگر تصمیم دارد روز تعطیل خود را به گالریگردی اختصاص دهید میتواند بسته به سلیقه و علاقهمندیتان گالریها را برای بازدید انتخاب کنید.
گالری گویا
تازهترین آثار کامبیز درمبخش که در کتابی با عنوان «هنرهای تبسمی» هم به تازگی چاپ شده در گالری گویا به نمایش در آمده است. کتاب «هنرهای تبسمی» مجموعهای از نقاشیها، کاریکاتورها و طرحیهای درمبخش است که با موضوع هنر و گالریگردی منتشر کرده است. در گالری گویا برخی از آثار وی که منتشر شده به روی دیوار هم رفته است.
گالری فردا
در گالری فردا از امروز ۳۰ آذرماه به مناسبت شب یلدا نمایشگاهی گروهی مشتمل بر آثار نقاشی و تصویرسازی برگزار خواهد شد. «صدای پای زمستان» که یک نمایشگاه به مناسبت شب یلداست، آثار تصویرسازی و نقاشی هنرمندان به روی دیوار خواهد رفت. در این نمایشگاه نزدیک به ۵۰ اثر به نمایش درخواهد آمد که ترکیبی از رنگها و خطوط هندسی است.
گالری دیلمان
از امروز در گالری دیلمان آثاری از یحیی رویدل را با عنوان «خارج از مرز» شاهد خواهید بود. او مجموعه جدیدش را در امتداد آثار قبلی با عنوان «گراند» ارائه کردهاست. مجموعهای که با تصاویری سمبلیک از همکناری کرگدن و هواپیما شناخته میشود. رویدل در مجموعه اخیرش به نوعی بستر ذهنی خود درباره هواپیماها را ادامه داده است.
گالری ایرانشهر
این روزها نمایشگاه نقاشی داوود زندیان در گالری ایرانشهر برپاست. در این نمایشگاه که برای اولین بار گزیدهای از آثار سه مجموعه «کافه گلشن»، «عکاسخانه آقای ادیب» و «نوستالژی» را در ایران به نمایش گذاشته شده با رویکردهای متفاوتی روبهرو هستیم. بخشی از نمایشگاه به تابلوهای طبیعت بیجان اختصاص دارد.
اما در سایر آثار این هنرمند انسان نقش مهم و پر رنگی دارد. فضای شلوغ تابلوها با آدمها و اجسام مختلف پر شده و کنار هم قرار گرفتن اشیاء یا موجودات نامتجانس از یک سو و ترکیب محیط داخلی و خارجی از سوی دیگر، فضایی را در آثار ایجاد کرده است که در عین آشنا بودن برای بیننده، غیر واقعی و خیالانگیز به نظر میرسد.
گالری نگر
در این گالری هم به مناسبت شب یلدا آثار جمعی ازهنرمندان عرضه شده است. در این نمایشگاه ۲۱ اثر نقاشی خط را شاهد خواهید بود که در ابعاد مختلف از سوی بیش از ۲۰ هنرمند روی دیوار رفته است.
گالری شلمان
آثار این نمایشگاه نیز با عنوان «دریچه» به نقاشیهای جمعی از هنرمندان اختصاص دارد که از نظر کیفیت و سبک کار از سطح قابل قبولی برخوردار هستند و پیش از این نیز آثارشان را در گالری شلمان به نمایش گذاشتهاند. این نمایشگاه به هشتمین سالگرد تاسیس گالری شلمان برگزار شده است.
گالری شکوه
در این گالری هم نقاشیهای هنرآموختگان سما انوشهر با عنوان «هویتی دیگر» به نمایش گذاشته شده است.
گالری محسن
در این گالری هم نمایشگاهی با عنوان «لثه» برگزار میشود که نقاشیهای محمد مساوات است. در این نمایشگاه نگارهها در تصادفی از اسطورهگرایی تا کودکانگی و واقعگرایی تا انتزاعگراییاند.
مساوات هنرمندی بدیههگو و پرسهزنی خردهبین در متریال و مدیوم است که گاه خال روایتگری را در تئاتر پیدا میکند و گاهی دیگر در نقاشی. وی پیشتر چند نمایشگاه نقاشی برگزار کرده و چندین نمایش را روی صحنه آورده است برایش، اما نقاشی، کنشی نقاشانه و نمایش، عملی اجراگرانه است و هریک پایبند به مدیوم خود.
گالری ایده
در این گالری آثار پیام یاسینی با عنوان «وارونگی» به نمایش در آمده است. وارونگی داستان مردمانی است که خواسته و ناخواسته آنچه را در اختیار دارند از بین برده و بدون آنکه بدرستی به عاقبت کار خود بیاندیشند دست به عملی جبران ناپذیر میزنند. وارونگی حاصل نا آگاهی، بد آگاهی و کج اندیشی است.
گالری دنا
گالری دنا میزبان نمایشگاه تصویرگری گروهی با عنوان «حکایت همچنان باقیست» است. این نمایشگاه شامل آثار ۵۳ هنرمند است که به مناسبت شب یلدا برگزار شده است.
گالری آ
یکی دیگر از نمایشگاههایی که از امروز ۳۰ آذرماه آغاز میشود، نمایشگاه نقاشیهای مرجان صداقتی با عنوان «جولانگاه هیچ» است. «جولانگاه هیچ» مرور و نمایش آثاری است که مرجان صداقتی در بیش از چهار سال گذشته خلق کرده است؛ مسیری که تجربههای گوناگون، اما پیوسته و در هم تنیده این نقاش را به معرض نمایش خواهد گذاشت. جهان مبهم و شخصی مرجان صداقتی این بار نیز در پی نمایش وضعیت حقیقی، اما پنهان امروزین ماست. جهانی که میکوشد با رهایی از منطق رئالیسم، واقعیت را چنان که تنها از منظر یک هنرمند، حاصل میشود پیش چشم خویش و مخاطب بگذارد.
گالری شیرین
این گالری نیز میزبان آثاری از محمد مدیرزاده است که با عنوان «میراث فلز» فارغ از کلیشه و شعار، به بیان دغدغهها و رنجهای برآمده از شرایط اجتماعی جهان امروز میپردازد. تصاویر ذهنی او زوال اخلاق، تخریب طبیعت و تاثیرات اقلیمی آن، جنگهای تحمیلی مکرر در جهان و قربانی شدن کودکان در کشاکش هرج و مرجها و بی رحمی نسبت به جانوران را یادآوری میکند.
خانه هنرمندان ایران
گالریهای ممیز، زمستان، پاییز و میرمیران خانه هنرمندان هم میزبان نمایشگاه جریانهای معاصر سرامیک ایران به کیوریتوری بهزاد اژدری، زجحانه حسینی، مجید ضیایی و امید قجریان است.
اژدری درباره این نمایشگاه گفته است: با توجه به جنبهها و استعدادهای مختلف سرامیک و تمایل هنرمندان مختلف برای بکارگیری این ماده و ابزار رسانهای آن عنوان «تکثر» را انتخاب کردم و آثار ۱۲ هنرمند را برای این بخش جمع اوری کردم؛ من از ویژگیهای مختلف هنری، تاریخی و ویژگیهای امروزی سرامیک و از نظر بیان هنری استفاده کردم، معتقدم همانطور که هنر پسامدرن معتقد به تکثر است خود این ماده و قابلیت هایش این امکان را برای هنرمندان فراهم میآورد که با کثرت و فراوانی نوع نگاه به یک ماده واحد بتواند آثار متفاوتی خلق کنند.
انتهای پیام/