برنامه سند تحول قضایی در حوزه پژوهش و نوآوری
خبرگزاری میزان - فصل سوم سند تحول و تعالی قوه قضاییه، تحت عنوان «نظام مدیریتی اجرای برنامه تحول» شامل موضوعات مربوط به نظام مدیریتی در قوه قضاییه طی ۹ مبحث و ارائه راهکار برای بهبود عملکرد قوه قضاییه در این امور است.
مبحث ششم از فصل سوم سند تحول قضایی به موضوع مهم «پژوهش و نوآوری» و ارائه برنامه برای ارتقای این بخش در قوه قضاییه میپردازد.
برنامههای سند تحول قضایی در حوزه پژوهش و نوآوری
سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه برای حوزه پژوهش و نوآوری سه برنامه کوتاهمدت (تا پایان سال ۱۴۰۳) دارد.
۱) برگزاری رویدادهای حل مسأله بهمنظور تحقق سیاستگذاری مشارکتی قوه قضاییه با رویکرد آیندهپژوهی و رعایت موارد زیر:
- جلب نظر از واحدهای مختلف سازمانی قوه قضاییه جهت شناسایی مسائل اولویتدار با تمرکز بر عوامل و ریشههای شکل دهنده مسائل
- اجرای رویدادهای حل مسأله هر سه ماه یک بار با فراخوان از مدیران، قضات و کارکنان قوه قضاییه، نخبگان، حوزههای علمیه، دانشگاهها، اندیشکدهها، پژوهشکدهها، مؤسسات دانشبنیان، تشکلهای دانشجویی، نهادهای مردمی، اصناف، اهالی فرهنگ و هنر
- طراحی سازوکارهای انگیزشی برای تقدیر از مشارکتکنندگان برتر و اتصال آن به نظامهای منابع انسانی از جمله ارتقای شغلی و نقلوانتقال
پژوهشگاه قوه قضاییه، معاونت راهبردی و معاونت حقوقی و امور مجلس مسئول برگزاری این رویداد هستند.
۲) انجام (۹۰) درصد فعالیتهای پژوهشگاه قوه قضاییه با اولویت اجرای سند تحول و تعالی براساس اعلام نیاز واحدهای قوه قضاییه و با راهبری آنها مانند تدوین گزارش پژوهشی برای کلیه لوایح قضایی و موضوعات مطرح در هیئت عمومی دیوانعالی کشور و هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و انجام ارزیابی تاثیرات لوایح قانونی.
پژوهشگاه قوه قضاییه، معاونت راهبردی، معاونت حقوقی و امور مجلس و دادگستری استانها مسئول انجام این برنامه هستند.
۳) انتشار عمومی، برخط و ماهانه آمار تعداد کل پروندههای ورودی، خروجی، موجودی و مانده به تفکیک حوزههای قضایی و ده عنوان پرتکرار خواسته و اتهام و میانگین زمان رسیدگی به منظور تسهیل دسترسی پژوهشگران به آمارهای دقیق.
مرکز آمار و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه مسئولیت اجرای این برنامه را بر عهده دارند.
انتهای پیام/