«عروسی در باران» داستانها و روایتهای اجتماعی از جنگ
رحمت حقیپور از جمله نویسندگان شناخته شده در حوزه جنگ و دفاع مقدس است که توانسته به واسطه سالها کار آثاری را خلق کند که با بازخورد خوبی از سوی مخاطب روبهرو شود. وی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره نگارش مجموعه داستان «عروسی در باران» توضیحاتی ارائه کرده که میخوانید:
میزان -«عروسی در باران» را چه زمانی به نگارش در آوردید؟
رحمت حقیپور- این کتاب از مجموعه قصههایی است که در دهه ۷۰ نوشتم.
میزان -آیا کتاب را برای چاپ طی یک سال اخیر بازنویسی کردید؟
رحمت حقیپور-همه داستانهای آن را بازنویسی نکردهام. این کتاب پیش از سال ۹۶ یکبار با همین نام به چاپ رسید، بنابراین برای چاپ دوم چند داستان به آن اضافه کردم و مجددا کتاب را به سوره مهر سپردم.
میزان -داستانهای «عروسی در باران» چه موضوعاتی را در بر میگیرد؟
رحمت حقیپور-این کتاب دارای داستانهایی است که موضوع چند قصه آن درباره جنگ است و بقیه موضوعات اجتماعی دارند. برای مثال داستان «سونات لاله»، داستان جنگی است و داستان «آوازخوان پیاده رو» موضوع اجتماعی دارد که درباره دستفروشان است.
میزان -چرا داستانها را با موضوعات مختلف کنار هم قرار دادید؟
رحمت حقیپور-این کتاب شامل داستانها و روایتهایی از موضوعات مختلف است که به لحاظ زبان و نثر همخوانی بیشتری با هم دارند.
میزان -چرا عنوان «عروسی در باران» را برای این کتاب انتخاب کردید؟
رحمت حقیپور-داستان «عروسی در باران» بیشتر تم عاطفی دارد و به مسائل روحی و روانی آدمها اشاره میکند، بنابراین از آنجایی که اولین داستانی بود که برای این مجموعه نوشتم عنوان آن را هم برای کتاب در نظر گرفتم.
میزان -در پس داستانهای اجتماعی چه انتقادی به شرایط مطرح میشود؟
رحمت حقیپور-داستانهایی که به موضوعات اجتماعی میپردازند، نقد اجتماعی به شکل مرسوم ندارند، بلکه مسائلهشان مطرح شدن موضوعات اجتماعی است.
میزان -چقدر قصهها واقعی هستند؟
رحمت حقیپور-من تمام چیزهایی که خود به چشم دیدم را در این کتاب آوردم. در سالهای دور شغلم دستفروشی بود بنابراین تمام اتفاقات و نکات مختلف را که در محیط پیرامونم دیده بودم به نگارش درآوردم. این کتاب تقریبا مجموعهای مستند است.
در سالهای ۶۱ و ۶۳ برای خدمت سربازی در منطقهای در غرب کشور بودم و بر اساس همین حضور، داستانهای جنگی زیادی نوشتم که بعدها چند داستان از آن در مجموعه «عروسی در باران» به چاپ رسید.
میزان -داستانهایی که از جنگ نوشتید به اتفاقات پشت جبهه اشاره دارد؟
رحمت حقیپور-بله، اکثر موضوعات جنگی مربوط به بخش پشت جبهه است و بیشتر به مواردی اشاره کرده ام که مردم ورزمندگان به صورت مشترک با آن دست به گریبان بودند بنابراین رویدادها خواست مردم منطقه نیست بلکه به کل کشور مربوط میشود.
میزان -بازخورد مخاطبان نسبت به کتابهایتان چطور بوده؟ بیشترین استقبال به کدام اثرتان اختصاص دارد؟
رحمت حقیپور-بازخورد مخاطبان نسبت به کتابهایم خوب است؛ و کتابهایی، چون «روایت روزهایی با راه راه قرمز» و «فاطمه فاطمه» از جمله کارهایی بودند که بازخوردهایی بسیار زیادی از مخاطبان داشت.