پاسخ دندان‌شکن به فاصله ۳ ساعت از تجاوز ارتش بعث

23:00 - 29 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۷۴۶۰
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
روز ۳۱ شهریور ۵۹، ارتش بعث عراق حد فاصل ساعت یک تا دو بعد از ظهر با ۱۹۲ فروند جنگنده هوایی به ما حمله کرد و ۱۵ سایت و پایگاه نیروی هوایی را در جریان این حمله زد و چندین هواپیمای ما را به آتش کشید و کمتر از ۳ ساعت از این اقدام صدام، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیات «انتقام» یا «اولین پاسخ» را ترتیب داد.

پاسخ دندان‌شکن به فاصله ۳ ساعت از تجاوز ارتش بعثبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، امیر سرتیپ دوم خلبان «غلامحسین چیت‌فروش» مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش در گفت‌وگوی تفصیلی خود با میزان، در خصوص عکس‌العمل فوری نیروی هوایی ارتش در آغاز تجاوز ارتش بعث به کشورمان، توضیحاتی را ارائه داد. بخشی از این توضیحات به قرار زیر است:

روز ۳۱ شهریور ۵۹، ارتش بعث عراق حد فاصل ساعت یک تا دو بعد از ظهر با ۱۹۲ فروند جنگنده هوایی به ما حمله کرد و ۱۵ سایت و پایگاه نیروی هوایی را در جریان این حمله زد و چندین هواپیمای ما را به آتش کشید. کمتر از ۳ ساعت از این اقدام صدام، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیات «انتقام» یا «اولین پاسخ» را ترتیب داد و اهداف مورد نظر را در خاک عراق کوبید. پایگاه هوایی «کوت» و پایگاه هوایی «شعبیه»، دو مرکز مهم و استراتژیک هوایی عراق در کمتر از سه ساعت بعد از حمله جنگنده‌های عراقی، توسط نیروی هوایی مورد اصابت قرار گرفتند. خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با هشت فروند جنگنده، این دو پایگاه را هدف قرار دادند. چهار فروند به «کوت» و چهار فروند به «شعبیه» حمله کردند. در آن ساعت حدود ۴۰ فروند هواپیمای ایرانی به آسمان بلند شدند که هشت هواپیما برای حمله کوت و شعبیه اقدام کردند و ۳۲ فروند نیز برای مقابله با موج بعدی تجاوز جنگنده‌های ارتش بعث. حمله به پایگاه شعبیه از طریق پایگاه هوایی همدان و حمله به پایگاه کوت توسط خلبانان پایگاه هوایی بوشهر انجام شد. اولین شهدای نیروی هوایی در دفاع مقدس نیز در این روز تقدیم شدند. یکی از بال‌های جنگنده «محمد صالحی» که شیعه بود و «خالد حیدری» که اهل سنت بود، در «کوت» به دکل برق اصابت می‌کند و هواپیما به زمین می‌خورد. جنازه این دو شهید بعد از ۳۳ سال وارد خاک کشورمان شد. پُلی که امروز رو‌به‌روی بهشت زهرا (س) تهران قرار دارد به نام همین شهید «محمد صالحی» است که در روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ به شهادت رسید.

متن کامل گفت‌وگوی تفصیلی میزان با امیر چیت‌فروش



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *