نظامیان آمریکا از نیجر خارج میشوند؛ افزایش احساسات ضد غربی در آفریقا
خبرگزاری میزان - مقامات دولت جو بایدن گفتند که بیش از هزار نظامی آمریکایی در ماههای آینده نیجر را ترک خواهند کرد.
به گفته یک مقام وزارت خارجه آمریکا، کورت کمبل، معاون وزیر خارجه آمریکا با علی لمینزین، نخستوزیر نیجر دیدار کرد و آنها پس از درخواست نیجر به توافق رسیدند که آمریکا نظامیان خود را از این کشور خارج کند.
به گفته این مقام، در روزهای آینده گفتگوهایی در مورد جدول زمانی برای خروج نظامیان آمریکایی با وزارت دفاع انجام خواهد شد.
این خروج گسترده تاثیر قابل توجهی بر حضور نیروهای آمریکایی در قاره آفریقا خواهد داشت. این اقدام در همچنین بحبوحه نگرانیهای جدی آمریکا در مورد تعمیق روابط نتیجر با با کشورهای رقیب واشنگتن انجام میشود.
ملاقات کمبل با زین دومین دیدار آنها طی روزهای گذشته بود.
این تصمیم مطابق با الگوی اخیر کشورهای منطقه ساحل برای قطع روابط با کشورهای غربی بود.
به گفته مقامات مطلع، دیپلماتهای آمریکایی در چند هفته گذشته به دنبال حفظ یک توافقنامه همکاری نظامی با دولت نظامی نیجر بودند، اما در نهایت نتوانستند به مصالحه دست یابند.
نیجر ماه گذشته اعلام کرده بود که قرارداد همکاری نظامی خود با آمریکا را لغو میکند. گفتگوهای فعلی در پی تعاملات جنجالی بین مقامات دو کشور در ماههای گذشته بوده است.
نظامیان آمریکایی مستقر در نیجر تابستان گذشته، پس از یک کودتای نظامی که محمد بازوم، رئیسجمهور این کشور را برکنار و حکومت نظامی را سر کار آورد، غیرفعال شدند.
مذاکرات در میان موج فزاینده احساسات بد نسبت به حضور آمریکا در نیجر شکست خورد. هزاران معترض در پایتخت نیجر شنبه گذشته خواستار خروج نظامیان آمریکایی از کشورشان شدند.
نیروهای آمریکایی در قاره آفریقا هفته گذشته نیز، زمانی که مقامات چاد تهدید کردند که توافقنامه وضعیت نیروها موسوم به SOFA را لغو خواهند کرد، با شوک دیگری روبرو شدند.
توافقنامه سوفا قوانین و شرایطی را تعیین میکند که تحت آن نظامیان آمریکا میتوانند در چاد فعالیت کنند.
در حالی که این نامه بهطور مستقیم به ارتش آمریکا دستور خروج از چاد را نداده، اما مقامات واشنگتن به سیانان گفتند که تمام نیروهای آمریکایی باید یک پایگاه فرانسوی در انجامنا، پایتخت این کشور را ترک کنند.
درخواست نیجر برای پایان روابط نظامی با آمریکا به دنبال خروج نظامیان فرانسوی از این کشور و دیگر کشورهای آفریقا انجام شده است.
بسیاری از آمریکاییهایی که به نیجر اعزام شدهاند در پایگاه هوایی ۲۰۱ آمریکا هستند. پایگاه هوایی ۲۰۱ تاسیساتی ۶ ساله و ۱۱۰ میلیون دلاری بوده که در بیابان شمال این کشور واقع شده است. اما از زمان کودتای نظامی که در خرداد گذشته، نیروهای نظامی در این پایگاه غیرفعال بودند و بیشتر پهپادهای MQ-۹ Reaper آنها به جز ماموریتهای نظارتی برای محافظت از نیروهای آمریکایی زمینگیر شدند.
انتهای پیام/