مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی: حقوق و مستمریهای امسال را بدون یک ریال استقراض از نظام بانکی پرداخت کردهایم
خبرگزاری میزان - میرهاشم موسوی، صبح امروز ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر و اعیاد ماه رجب ضمن آروزی پیروزی حق بر باطل و نابودی رژیم صهیونیستی گفت: در حال حاضر ۷۴ درصد از جمعیت ایران تحت پوشش تأمین سازمان اجتماعی قرار دارند و این در حالی است که قبل انقلاب ۲۰ درصد جامعه ۳۵ میلیونی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی بودند.
پوشش ۱۰۰ درصدی بیمه درمانی
وی ضمن اشاره به اینکه قبل انقلاب سازمان تامین اجتماعی ۲۰ مرکز درمانی داشت و امروز ۴۰۴ مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی و بیمارستان تأمین اجتماعی فعال است ادامه داد: از اوایل امسال طبق دستور رئیس جمهور ۱۰۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه درمانی بیمه سلامت و تأمین اجتماعی و… هستند و این دستاورد بزرگی است.
قرارداد با ۵۷ هزار مرکز و فعالیت در ۹ هلدینگ بزرگ
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این سازمان اجتماعی و اقتصادی است و در حوزههایی مثل بیمه، خدمات درمانی و فعالیت دارد، افزود: سازمان تامین اجتماعی خریدار راهبردی خدمات سلامت است و با ۵۷ هزار مرکز قرارداد و در ۹ هلدینگ بزرگ فعالیت دارد.
موسوی با اشاره به اینکه ۴۷ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعیاند و یک میلیون و ۳۰۰ کارگاه را تحت پوشش بیمهای داریم، بیان کرد: با حمایت تأمین اجتماعی امسال ۲۶ هزار کارگاه تولیدی از شرایط تعدیل خارج شده است.
یک میلیون و ۲۰۰ هزار خدمت سرپایی و ۱۳ هزار خدمت روزانه بستری در حوزه درمان
وی ضمن بیان اینکه روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار خدمت سرپایی و ۱۳ هزار خدمت روزانه بستری در حوزه درمان صورت میگیرد، توضیح داد: وضعیت صندوقها یکی از چالشها است و ما روی این موضوع و مدیریت بهینه تمرکز راهبردی کردهایم. البته برخی بحرانسازی افراطی میکنند. به نظر ما سیر طبیعی در همه صندوقها وجود دارد و دورانهای مختلف کودکی، بلوغ و سالمندی دارند، ما در این مور از تجربه کشورهای مختلف استفاده میکنیم.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: با چند موضوع اساسی در صندوقهای تامین اجتماعی در آغاز دولت روبرو بودیم؛ نکته اول ناترازی صندوق و کسری شدید بود؛ خاطرم هست در آن اوایل ۴ هزار میلیارد تومان برای پرداخت حقوق و مستمری کسری و مشکل داشتیم. از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ استقراض بیرویهای برای پرداخت حقوق صورت میگرفت و به جای اینکه بتوانیم با راهبردهای درست، آیندهسازی کنیم با این استقراض بی رویه آیندهخواری هم شده بود. بالغ بر ۱۰۶ هزار میلیارد تومان از بانک رفاه استقراض بیرویه صورت گرفته بود؛ البته خودمان هم در ماههای اولیه مجبور بودیم برای پرداخت حقوق و مستمری تن به استقراض دهیم و این یکی از چالشهای ما بود.
موسوی با اشاره به کاهش ضریب پشتیبانی صندوق تامیناجتماعی و بیان اینکه یکی از مولفههای پایداری صندوقها ضریب پشتیبانی است، بیان کرد: در دهه ۶۰، ضریب پشتیبانی حدود ۱۱.۵ بود که در دهه ۹۰ به ۶.۵ رسید و زمانی که سازمان را تحویل گرفتم این ضریب به ۴.۲ رسیده بود.
وی با بیان اینکه انباشت بدهی دولت از چالشهایی بود که تامین مالی و کسری نقدینگی ما را دچار مشکل میکرد، عنوان کرد: عدم تغییرات و اصلاحاتی که باید به اقتضای تحول جمعیتی رخ میداد نیز مطرح بود. سن امید به زندگی قبل از انقلاب ۵۵ سال بود و اکنون به ۷۵ سال رسیده و اخیرا با اجماع، اصلاحات جزیی در سن و سابقه و سنوات بیمهای صورت گرفته است البته این اصلاحات اختیاری است.
۵۳ درصد بازنشستگیهای ما پیش از موعد است
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ضمن اشاره به اینکه اکنون بالغ بر ۵۳ درصد بازنشستگیهای ما پیش از موعد است، گفت: اساسا صندوق در یک استانداردی که یک سوم حق بیمه میگیرد باید یک سوم هم حمایت کند.
موسوی گفت: از ابتدای دولت تاکنون بالغ بر ۲ میلیون و ۳۰۰ نفر پوشش بیمهای داشته ایم و حدود ۷۳همت از این محل درآمد بیمهای کسب کردیم که معادل ۷ سال بیمه شده در دولت قبلی است، آخرین رکورد درآمدی ما در سال جاری ۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: ۱۰ ماه از سال سپری شده و ما حقوق و مستمری را بدون یک ریال استقراض از نظام بانکی پرداخت کرده و ۴۳ هزار میلیارد تومان اعتبار داشتهایم، ۱۰ همت اعتبار موقت برای پرداخت هزینههای درمانی از بانک مرکزی گرفتهایم و تسویه کامل ۱۰۶ هزار میلیاردی بدهی خود به بانک رفاه را انجام دادهایم.
۹۳ همت از کارگاه ها و کارفرماها طلب داریم
وی افزود: طلبهای ما از کارفرماها حدود ۴۷ همت بوده که حسابرسی شده است و جمعا ۹۳ همت از کارگاه ها و کارفرماها طلب داریم و می خواهیم این عزیزان کمک کرده و پرداخت کنند.
تکمیل و بهره برداری ۳۳ مرکز درمانی
وی با اشاره به اینکه از آغاز دولت سیزدهم تاکنون ۳۳ مرکز درمانی تکمیل و به بهره برداری رسیده که بیشتر در مناطق محروم راهاندزای شده اند، ادامه داد: امسال پروژههای بزرگی را راه اندازی می کنیم و تا پایان سال بیمارستان های فیاضبخش، هدایت و لنگرود و ..تکمیل میشوند.
اولویتی به جز پرداخت حقوق و عیدی در این ۲ ماه اخیر نداریم
موسوی درباره زمان پرداخت عیدی بازنشستگان توضیح داد: هنوز رقمی اعلام نشده است و اگر رقم عیدی اعلام شود ما نیز آن را اعلام میکنیم اما تمام تلاشمان این است که عیدی را در موقعی مناسب به دست بازنشستگان برسانیم و اولویتی به جز پرداخت حقوق و عیدی در این ۲ ماه اخیر نداریم.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی درباره تعرفههای قرارداد و پرداختی ها گفت: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم حدود ۸ ماه با مراکز طرف قرارداد درمانی فاصله پرداخت داشتیم و بدهی ما بالغ بر ۱۳ تا ۱۴ همت بود. سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۹، ۱۷ همت، در سال ۱۴۰۰، ۲۱/۵ همت و در سال ۱۴۰۱، ۴۱ همت به طرفهای قرارداد پرداختی داشته است؛ در سال جاری نیز تاکنون ۴۶ همت در سال جاری به مراکز طرف قرارداد پرداخت کردهایم.
وی با بیان اینکه در طرح دارویار، داروهای جدیدی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است گفت: در سال ۱۴۰۰ طرح راهاندازی کلینیک دیابت و فشار خون را داشتیم و اکنون ۲۱۲ مرکز دیابت و کنترل فشار خون داریم؛ پوشش درمانهای تخصصی زوجین نابارور نیز در این دولت صورت گرفته و کمیته کاهش هزینههای بیماران خاص و صعب العلاج نیز با همکاری سازمان در بیمه سلامت راهاندازی شد تا هزینههای سرسام آور بیماریهای خاص تامین و کاهش یابد.
قانون افزایش سن بازنشستگی اگر ابتدای سال آینده ابلاغ شود، اجرا خواهد شد
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش سن بازنشستگی بیان کرد: این قانون انعطاف دارد و برای کسانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه دارند، تغییر در سن بازنشستگی رخ نمیدهد، قانون افزایش سن بازنشستگی اگر ابتدای سال آینده ابلاغ شود، اجرا خواهد شد.
وی درباره واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به تامین اجتماعی توضیح داد: در رسانهها و خبرها شایعاتی شنیدیم و تاکنون به صورت رسمی موضوعی به بنده ابلاغ نشده است. البته درباره شستا و بانک رفاه مطرح شد که ما درباره واگذاری این مجموعه به شستا و بانک رفاه مخالفت خود را اعلام کردیم زیرا به موجب قانون AFC نمیتوان بیشتر از یک باشگاه داشت، ما در زیر مجموعه خود باشگاه ذوب آهن را داریم که این یک ماموریت قانونی بود.
انتهای پیام/