رئیس سازمان سینمایی کشور: سینمای ملی نیازمند همفکری است
خبرگزاری میزان- طبق اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، نشست مشترک با حضور محمد خزاعی، محمدحسین نیرومند، محمدمهدی عسگرپور، اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علی دهکردی، حبیب اسماعیلی، یزدان عشیری، علی لقمانی، جابر قاسمعلی، سیدعلیرضا حسینی، علیرضا نجف زاده، غلامرضا نجاتی و علیرضا اسماعیلی برگزار شد.
دغدغههای مشترک و همگرایی قابل توجه
در این نشست علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما با اشاره به اهمیت این گونه جلسات مشترک برای حل مشکلات اعضای صنوف سینمایی بر لزوم تداوم جلسات همفکری و هماندیشی پیرامون مسائل ۶ هزار عضو خانه سینما تاکید کرد و گفت: خوشبختانه، اختلاف نظر اساسی بین سازمان سینمایی و خانه سینما وجود ندارد، بر عکس، دغدغههای مشترک و همسویی و همگرایی بسیار زیادی بین این دو سازمان وجود دارد.
وی با ارائه گزارشی از مشکلات مبتلابه خانه سینما، تصریح کرد: بخشی از این مشکلات از دوران گذشته باقی مانده است و در این دوره برای کارگشایی و حل آنها ایدهها و اقدامات خوبی در جریان است.
دهکردی با بیان اینکه خانه سینما متعلق به همه است، خطاب به رئیس سازمان سینمایی گفت: در واقع، شما صاحب خانه اید و به دلیل ریشه صنفی و شناخت شما از صنوف بسیاری از مشکلات آنها را میشناسید و پیگیر رفع و حل آن هستید.
رابطه خانه سینما و سازمان سینمایی پررنگ و عمیقتر شده است
محمد مهدی عسگرپور رئیس هیئت مدیره خانه سینما نیز در این نشست مشترک با اشاره به مشکلات موجود گفت: رابطه میان خانه سینما و سازمان سینمایی در این دوره احترام آمیز و همراه با مفاهمه بوده است، بویژه که از سال گذشته این همدلی و همگرایی در مقیاس وسیع تری نمود پیدا کرده و پر رنگتر شده و رابطه فیمابین به مراتب، عمیق تر، بهتر، روانتر و محترمانهتر شده است که با وجود یک سینماگر در راس سازمان سینمایی غیر از این هم تصور نمیرفت.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ورود به عصر جدید عنوان کرد: متاسفانه، آمادگی ورود به عصر جدید را نداریم. این یک پدیده تازه است، خیلیها متوجه عصر جدیدی که در آن قرار داریم نیستند، ساختار و شکل و مسیر حضور فیلمها در فستیوالهای خارجی امروز فرق کرده است.
عسگرپور با بیان اینکه مکانیسم فیلمسازی در دنیای امروز دگرگون شده و دنیا دارد شکل دیگری از سینما را تجربه میکند تصریح کرد: اینها مسائل مشترک ماست. ما وارد عصر جدیدی شدیم در حالی که یک سری مسائل اجازه ورود ما را به این عصر نمیدهد.
وی در ادامه افزود: برای همه ما مهم اصل موضوع سینماست، در دورهای که قرار گرفته ایم حتی، با نگاه اخلاقی و معنوی نیز، در عین تحولی که در سینما ایجاد شده ما همچنان، به همراهی و هم فکری بیش تری نیاز داریم تا تحول در همه سطوح و بخشهای سینما جریان پیدا کند.
رئیس هیئت مدیره خانه سینما افزود: ما به کمک شما و شما به کمک ما نیاز دارید تا به روز شویم و در مسیر تحولات جدید فراتر از ساختارهای سنتی گام برداریم.
توسعه سینما اتفاقی امیدبخش برای این دوره
سیدعلیرضا حسینی عضو هیئت مدیره خانه سینما هم ضمن قدردانی از رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: تحرک و تلاشهایی که در حوزه سینما در حال وقوع است جای تشکر دارد. کمک به توسعه سینما اتفاق امیدبخش دراین دوره است.
وی با اشاره به اینکه هیئت مدیره خانه سینما در این دوره به طور بی سابقهای در کنار مدیریت کلان سینماست، ادامه داد: نگاه به جوانان سینماگر در سیاستهای شما جای تقدیر دارد.
حبیب اسماعیلی تهیه کننده و بازیگر سینما هم یکی از مشکلات اصلی دورههای پیشین را فقدان گفتگو بین مدیران سینمایی در نهادهای مختلف عنوان کرد وگفت:
خوشحالم که خانواده سینما طی دو سال گذشته با گفتگو به آرامش نسبی رسیده و اعتماد میان صنوف امروز شکل گرفته است و شکی نداریم حضور اقای خزاعی در سازمان سینماییبرای کمک به سینما بوده است.
این عضو هیئت مدیره خانه سینما ضمن تمجید از رویکرد توسعه سالنهای سینما و گسترش زیر ساخت سینمایی در سطح کشور دردوره فعلی گفت: جریان سینماسازی از سوی سازمان سینمایی رخداد خجستهای است و به رونق و رشد اقتصاد سینما منجر خواهد شد.
اسماعیلی همچنین به تقویت بیشتر سینمای اجتماعی و بازاریابی بین المللی برای محصولات سینمای ایران و ارزآوری فیلمهای ایرانی تاکید کرد.
رئیس سازمان پیگیر مشکلات اعضای خانه سینماست
علیرضا نجف زاده کارگردان سینما هم با اظهار خرسندی از پیگیری و تلاشهای مجدانه سازمان سینمایی در زمینه مباحث معیشتی و بیمه خانواده سینما خاطرنشان کرد: باید خوشحالی مضاعف خود را ابراز کنم چرا که شاید جزو معدود دورههایی است که شخص رییس سازمان سینمایی برای حل مشکلات اعضای خانه سینما ورود پیدا کرده و این موج خوشحالی و امید بسیاری را رقم زد. البته، به شخصه، احساس میکنم اگر قرار باشد اتفاقات مثبتی در حوزه معیشت، بیمه و مالیات سینماگران بیافتد در همین دوره خواهد بود.
وی ادامه داد: امروز، یک موج خوشحالی در بدنه صنوف سینمایی ایجاد شده، ولی همچنان نیاز به پیگیری جدیتر و بیشتر وجود دارد.
نجف زاده گفت: از اینکه شخص رئیس سازمان سینمایی از جنس و بدنه سینماست فرصت مغتنمی است که بسیاری از مشکلات از قبیل: بیمه، مالیات و... حل شود.
تمجید قاسمعلی از پیگیری سازمان سینمایی در زمینه مالیات و بیمه
جابر قاسمعلی فیلمنامه نویس سینما نیز با اشاره به مشکل مالیات از اینکه شخص رییس سازمان پیگیر موضوع مالیات شدند تمجید کرد.
وی با اشاره به برخی از مشکلات اعضای صنوف مختلف سینما، گفت: فارغ از چند بازیگر مطرح، لشگر عظیمی در سینما هستند که شرایط مالی مناسبی ندارند و مالیات هم باید بپردازند. در حالید که تخفیف مالیاتی نیازی جدی است و لازم است از طریق مراجع ذیربط پیگیری شود
منافع ملی و قوانین کلی کشور؛ نقطهای مشترک
در ادامه این نشست حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با توضیح اینکه امروز همگرایی خوبی قوام گرفته و گفتگوهایی موثری در حال انجام است، گفت: شکی نداریم منافع ملی و قوانین کلان کشور و احترام به قانون نقطه مشترک همه ماست و این موضوع باید همچنان در روابط فیمابین مورد توجه و تاکید قرار گیرد.
وی در ادامه با توضیح اینکه در حال ورود به عرصه تازهای از ساخت فیلم به لحاظ فناوریهای روز هستیم، لزوم آموزش و بهرهوری از فناوریهای روز را یاد آور شد وگفت: واقعیت این است که شیوههای تولید نیاز به بازنگری دارد و توقع از خانه سینما این است که آموزشهای تازهای دراین زمینه ارائه دهد. علاوه بر همه اینها ما نیاز به مدیریت کاهش هزینه تولید و دستمزدها در سینما داریم در این زمینه صنوف باید با سامان دهی اصولی جلوی جولان قیمتها و هزینه تولید فیلمها را بگیرند.
ایل بیگی با اشاره به اینکه منابع بخش خصوصی که برای سرمایه گذاری ورود میکنند توجه شان به سمت سینمای گیشه دار است گفت: علیرغم جوی که علیه سازمان سینمایی به راه افتاده بیشترین مجوزی که ما دادیم مربوط به آثار سینمای اجتماعی است که در بین آنها برخی فیلمها دارای مضامین کاملا ملتهبی هستند.
اصغر فارسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی هم در این نشست با ارائه گزارشی از موضوع پیگیری بیمه تامین اجتماعی سینماگران و خروجی کارگروه مشترک گفت: همچنان موضوع مسکن سینماگران از مجاری مختلف در حال پیگیری است که امیدواریم به زودی به نتیجه برسد که ایجاد سامانه مجزا برای سینماگران از آن جمله است.
در ادامه قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، با توضیح اینکه سازمان سینمایی در حوزه پژوهش آمادگی هرگونه همکاری است، گفت: پژوهش ستون اصلی پیشرفت در بخشهای مختلف است. در حال حاضر در وضعیتی هستیم که به شدت به پژوهشهای کاربردی در بخشهای مختلف نیاز داریم و باید در تیمهای کارشناسی از پژوهشگران استفاده کنیم.
لزوم تدوین آئین نامه حقوق و دستمزد عوامل سینمایی
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به همگرایی شکل گرفته مابین مدیریت سینما و صنوف سینمایی گفت: خوشبختانه روند تعاملی رضایت بخشی میان خانه سینما و سازمان سینمایی شکل گرفته است که قطعا به نفع خانواده سینما و جامعه است. در حال حاضر جریان ملی سینما نیاز به همفکری، حمایت و همراهی دارد و در حوزههای مهمی همانند سینمای بینالملل و بازاریابی و ارزآوری در این بخش نیازمند گفتگو هستیم
خزاعی با توضیح اینکه برای توسعه اشتغال و امنیت شغلی صنوف سینمایی نیازمند تدوین آیین نامه حقوق و دستمزد هستیم، گفت: در حوزه حقوق و دستمزد تا زمانیکه به آیین نامه مدون و عملیاتی دست نیابیم، مشکلات افزایش پیدا میکند. لازم است که خانه سینما در زمینه امنیت شغلی اعضا و نیز تدوین نظام نامه هزینه و دستمزد اقدام کند و با کمک اتحادیه، خانه سینما و سازمان سینمایی این نظام نامه شکل و ضمانت اجرایی پیدا کند.
آمادگی سازمان سینمایی برای هرگونه کمک به رشد علمی سینماگران
وی با اشاره به لزوم تقویت علمی و تخصصی اعضای صنوف عنوان کرد: توجه و ارتقای مباحث علمی وتخصصی سینماگران یکی از اولویتهای اصلی باید باشد. با توجه به رشد شتابناک تکنولوژی صنعت تصویر، برای ارتقاء سطح علمی سینماگران نیازمند بسترهای جدید آموزشی و تخصصی هستیم. در این راستا، سازمان سینمایی در جهت رشد علمی اعضای صنوف آماده هرگونه حمایت و کمکی است.
پیگیر رفع مشکل بیمه سینماگران هستیم
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اینکه همچنان پیگیر رفع مشکل بیمه سینماگران هستیم، ادامه داد: یکی از مهمترین مباحثی که بنده از ابتدای حضورم در سازمان سینمایی به شدت پیگیر آن بوده و هستم بحث معیشت خانواده سینما است. واقعیت این است که خیلی از همکاران ما در این خانواده به لحاظ معیشت در مضیقه و سختی به سر میبرند و ما به عنوان متولیان سینما وظیفه داریم برای این موضوع کاری انجام دهیم. طرح امنیت شغلی را باید تعریف کنیم. ثبات و آرامش سینما لازمه رونق سینما و کمک به اعضای صنوف است. وقتی چرخه تولید و اقتصاد سینما تداوم داشته باشد میتوان امیدوار بود خانواده سینما از آن بهره ببرد و اشتغال توسعه یابد. بدون رونق سینما شغلی هم نیست. همواره، از بودجه سینما و حمایت از معیشت سینماگران پیگیری و دفاع کرده ام. همچنین در دو سال گذشته ما بحث بیمه سینماگران را از طریق ایجاد کارگروه ویژه در سازمان تامین اجتماعی پیگیری کردیم که امیدوارم به نتایج خوبی برسد. در حوزه مسکن بیش از ۱۵ جلسه با دوستان دست اندرکار در این زمینه برگزار کرده ایم و خوشبختانه روند امیدوارکننده است و جتی تا جانمایی زمین و تشریفات اداری و بانک عامل پیش رفته ایم.
نیاز به پروژههای مطالعاتی و پژوهشی در زمینه هوش مصنوعی
خزاعی با اشاره به مقوله هوش مصنوعی در جهان معاصر و ورود آن به سینما هم گفت: با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، استفاده از این دستاورد جهانی در سینما اجتناب ناپذیر است. هوش مصنوعی و متاورس به عنوان تکنولوژی نوین وارد سینما شده و ما در گوشه وکنار اخبار و گسترش و حکمفرمایی آن را میشنویم. باید استفاده از این تکنولوژیها بر اساس نیاز و همخوان با دیگر گزارههای سینمای ایران باشد پیش از همه باید بررسی جامع و پژوهشی اصولی دراین زمینه انجام شود. ما نمیتوانیم چشم روی پیشرفتهایی که در جهان تکنولوژی صورت میگیرد، ببندیم. اما باید استفاده از این دستاوردهای علمی قاعدهمند و ضابطهمند و در جهت ارتقای سینمای ایران و نیز حفظ منافع همه دست اندرکاران سینما باشد.
رئیس سازمان در جمع بندی نهایی با اشاره به سه لزوم توجه و برنامه ریزی پیرامون محور «امنیت شغلی سینماگران»، «نظامنامه حقوق و دستمزد» و «ارتقاء علمی اعضای صنوف سینمایی» تاکید کرد: ضروری است طرحی از سوی خانه سینما در زمینه امنیت شغلی همکاران ارائه شود تا از آنها در تولیدات سینمایی، مشاوره ها، نظارت و همراهی با فعالیتهای سینمایی استفاده شود. همچنین، تدوین آئین نامه دستمزد و حقوق عوامل سینمایی از دیگر نیازهای حوزه سینماست.
انتهای پیام/