سود اصلی بانکها در کاهش تورم و افزایش مشارکتهای اقتصادی است
مجید گودرزی، کارشناس اقتصادی، در گفتوگو با میزان با تاکید بر اینکه ارزش اقساط و قدرت خرید پول بهعلت تورم ۲رقمی تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد زمان اخذ تسهیلات است، اظهار کرد: اقساط پرداختی ۸۰ درصد ارزش خود را در زمان بازپرداخت از دست میدهند و این مساله باعث ضرر اقتصادی بانکها خواهد شد.
به گفته وی، اگر تورم کاهش یابد، ارزش اقساط بانکها ۲ برابر میشود و این مساله باعث افزایش وامدهی آنها میشود و در نهایت آنها بدون هیچ فعالیتی اقساط باارزشتر از زمان پرداخت وام دریافت میکنند.
گودرزی در ادامه افزود: برخی از افراد اعتقاد دارند افزایش نرخ بهره عامل صعود تورم نیست؛ باید گفت این مساله اشتباه است چراکه هزینههای تامین مالی بخش مهمی از هزینههای تولید و در نتیجه تورم هستند و بر بهرهروی و سرمایهگذاری تاثیر مستقیم دارد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بالارفتن نرخ بهره باعث کاهش سرمایهگذاری و افزایش رکود تورمی میشود، تصریح کرد: بانکها اکنون اگر وام بدهند متضرر میشوند و اگر بنگاهداری کنند فقط در صورت بازدهی بیشتر از تورم و مالیات سود میکنند که این مساله امری بسیار دشوار است.
به گفته گودرزی، بانکها در حال حاضر در وضعیت تورمی که یک بیماری اقتصادی تلقی میشود در حجم بسیار بالایی سرمایهگذاری میکنند که کاملا ضد تولید و اقتصاد است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در دوران تورم موجب بیماری اقتصاد میشود، اظهار کرد: بانکها از تورم ضرر میکنند، اما همچنان به این رویه غلط اصرار دارند، آنها حتی برخی بازارها مثل مسکن را برای تورم بیشتر تحریک میکنند.
به گفته وی، بانکها باید تلاش بسیار زیادی کنند تا بازدهی بیشتر از تورم در بنگاهداری داشته باشند؛ چراکه بازدهی کمتر از نرخ تورم غیراقتصادی است.
انتهای پیام/
امید گراوند