۱۰۰ هزار تن تخم‌مرغ در سال ۱۴۰۲ به خارج کشور صادر شد

16:12 - 04 بهمن 1402
کد خبر: ۴۷۵۶۴۹۳
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
۱۰۰ هزار تن تخم‌مرغ در سال ۱۴۰۲ به خارج کشور صادر شد
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری با سیاست‌های این وزارتخانه ۱۰۰ هزار تن تخم‌مرغ به خارج از کشور صادر شد و این برنامه در بخش طیور نیز در حال اجرا است.

خبرگزاری میزان- به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم حسن‌نژاد در مراسم تجلیل از فعالان بخش کشاورزی استان کردستان که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، ساماندهی زنجیره تولید طیور را از اولویت‌های این وزارتخانه برشمرد و افزود: بازار گوشت سفید در کشور نوسان‌هایی داشت که ما درصدد ساماندهی زنجیره‌های تولید طیور در کشور هستیم.

وی از تولید بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت طیور در کشور خبر داد و اظهار داشت: یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی اقدام به تولید گوشت سفید در سطحی بالاتر از نیاز کشور، در راستای ذخیره‌سازی و صادرات است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سیاست مذکور در بخش تولید تخم‌مرغ اجرایی شد که موفقیت آمیز هم بود، به گونه‌ای که امسال با تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن از این محصول توانستیم ۱۰۰ هزار تن از آن را به خارج از کشور صادر کنیم.

حسن‌نژاد با اشاره به این که در بخش گوشت قرمز با مشکلاتی مواجه هستیم که نیاز به تلاش بیشتری در این حوزه داریم، گفت: بخش زیادی از مشکلات مربوط به تولید گوشت قرمز کشور به انجام اقدامات ناسازگار با توسعه روستایی برمی‌گردد.

وی ادامه داد: تغییر کالبد روستایی و شیوه گله‌داری یکی از عوامل موثر در کاهش تولید گوشت قرمز در کشور است.

معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: منطقه سارال کردستان و حوزه سیروان برای تولید گوشت قرمز حرف برای گفتن دارد که جهاد کشاورزی از دامداری روستایی در این منطقه و سایر مناطق حمایت جدی می‌کند.

وی ادامه داد: خانه روستایی فقط محل سکونت نبوده بلکه محل تولید هم هست و باید به این مسبر برگردیم تا شاهد بهبود تولید به ویژه در زمینه گوشت قرمز باشیم.

کردستان دارای ظرفیت و استعداد فراوانی در بخش کشاورزی است

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی که خود یک دهه ریاست سازمان جهاد کشاورزی کردستان را هم برعهده داشت، گفت: تغییرات و تلاش‌های زیادی توسط مدیران و کشاورزان در بخش کشاورزی استان شاهد هستیم که منجر به تحولات و پیشرفت‌های قابل توجهی در این بخش شده است.

وی با بیان این که استان کردستان از ویژگی‌های منحصر بفرد و حوزه‌های آبریز مهمی همچون سیروان برخوردار است، افزود: کردستان در بالاترین حوزه کرخه یکی از حوزه‌های استراتژیک کشور قرار گرفته است.

وی بیان کرد: امروز اگر این استان در رتبه‌های بالای تولید گندم کشور قرار گرفته بخشی از آن به دلیل بارش‌های مناسب است لذا کشت دیم در این منطقه نه تنها محدودیت نیست بلکه فرصت و امکان پیشرفت است.

افزایش ۶۰۰ هزار تنی محصولات کشاورزی در استان کردستانی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این مراسم اظهار کرد: در سال جاری میزان تولید محصولات کشاورزی استان از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن به سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش یافت.

پیمان اسکندری با اشاره به افزایش ۶۰۰ هزار تنی تولیدات کشاورزی استان، افزود: یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم امسال در استان تولید که بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن آن به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

وی با اشاره به اینکه میزان ظرفیت سردخانه‌ای استان هم از ۳۵ هزار تن به ۹۶ هزار تن رسیده است، اضافه کرد: سطح گلخانه‌های استان هم به ۶۵ هکتار افزایش پیدا کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: یکی از پروژه‌های کشاورزی استان تبدیل اراضی دیم به آبی است که در دومین سفر رئیس جمهور به استان در آبان امسال ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد گاران به بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: سال گذشته هم ۵۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد گاوشان آبی شد و امسال هم در دهه فجر هزار و ۵۰۰ هکتار پایاب سد قشلاق افتتاح می‌شود. همچنین دو پروژه بزرگ در حوزه شیلات شامل فاز دو دیوزناو و پرورش ماهی آلوت بانه تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

اسکندری گفت: با وجود مشکلات ناشی از تحریم‌ها و حذف ارز ترجیحی و همه محدودیت‌ها و موانع کشاورزان کردستانی پای سفره مردم ایستادند و نه تنها تولید در این بخش کاهش نیافت بلکه افزایش هم پیدا کرده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *