کنفرانس بینالمللی «طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری»؛ علما و اندیشمندان جهان اسلام بر حمایت از آرمان فلسطین تاکید کردند
خبرگزاری میزان – تهران روز یکشنبه، ۲۴ دی، میزبان کنفرانس بینالمللی «طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری»، با حضور و مشارکت علما، اندیشمندان و نخبگان جهان اسلام بود.
این کنفرانس با سخنرانی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آغاز شد
همچنین آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در این کنفرانس بینالمللی با اشاره به فلسفه تشکیل این مجمع برای تحکیم اخوت اسلامی، تصریح کرد: مجمع تقریب مذاهب اسلامی ضمن تلاش برای ارتقای احترام متقابل میان مذاهب و نیز تحکیم اخوت اسلامی، نهایتا به دنبال تشکیل امت واحده اسلامی و برقراری عدالت برای بشریت است.
علی محییالدین قرهداغی، رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان در ادامه در سخنانی با اشاره به حمله اخیر آمریکا و انگلیس به یمن، رویکرد این کشورها را در قبال یمن با توجه به عملکرد آنها در مورد غزه یک تناقض خواند و گفت: ما حمایت کامل خود را از مقاومت منطقه و یمنیها اعلام میکنیم.
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان، با تشکر از برگزارکنندگان کنفرانس بینالمللی طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری، اظهار کرد: امیدواریم این همایش نتیجه مثبتی برای غزه در پی داشته باشد.
شیخ شریف الصواف، نماینده سوریه در این کنفرانس نیز در سخنانی بر ایستادگی مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی تاکید کرد و گفت: جنایتها و کشتارهای رژیم صهیونیستی مورد محکومیت همه انسانها در سراسر جهان است؛ رژیم صهیونیستی و حامیان آن بهویژه آمریکا باید بدانند غزه ایستاده و تسلیم نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه میخواهیم درس بزرگی به صهیونیستها بدهیم و نتیجه اشغالکری نابودی است، بیان کرد: مقاومت هرچقدر طول بکشد ما به بهای جان بسیاری از عزیزان مان میایستیم؛ ایستادگی بر حق تاثیر مهمی بر وجدان بشری دارد.
شیخ الصواف، تاکید کرد: ایران همواره از مقاومت حمایت کرده و مواضع شرافتمندانهای در قبال فلسطین اتخاذ کرده است؛ فلسطین مسئله تاریخی جهان اسلام است.
خلیل نفیس، نماینده اندونزی نیز ضمن توصیف جامعه اسلامی بهعنوان یک پیکر، گفت: مسئله فلسطین برای همه جهان است؛ ما هر نوع رابطه با اسرائیل و استفاده از کالاهای اسرائیلی را حرام اعلام کردیم؛ باید آگاهی مردم را افزایش داده و از نهادهای انسانی و خیریه پشتیبانی کنیم.
نماینده اندونزی ضمن اعلام حمایت از شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری، بر لزوم پشتیبانی عملی از فلسطین تاکید کرد.
هارون عزیز، نماینده آفریقای جنوبی نیز با اشاره به تاریخ آپارتاید در این کشور و موثر بودن تجربه دوربان در مقابله با روندهای مشابه، گفت: حماس مانند آفریقای جنوبی تاثیر مثبتی بر رفتار جامعه بینالمللی و رفتار فلسطینیها دارد؛ سه مرحله اقدامهای مقاومت تا هفتم اکتبر رخ داد؛ ما بهعنوان بازیگران خارجی باید از مقاومت فلسطین بهعنوان بازیگر داخلی مسئله فلسطین کمک کنیم.
عبدالرئوف توانا از افغانستان نیز بهعنوان دیگر سخنران این کنفرانس، ضمن توصیف طوفان الاقصی بهعنوان رویداد مورد نیاز جهان، گفت: جبهه مقاومت با وحدت و همدلی توانست جایگاه مورد نیاز در جهان اسلامی را بهدست بیاورد؛ امت اسلامی مصمم در برابر اسرائیل ایستاده و حمایت خود از فلسطین را اعلام کرد.
وی با اشاره به مواضع غیرقابل قبول برخی از کشورهای اسلامی در موضوع جنگ غزه، اضافه کرد: مردم غزه ۱۰۰ روز است در آتش میسوزند؛ غزه امروز ننگ بر پیشانی مدعیان حقوق بشر شده است.
نماینده زامبیا نیز ضمن تشکر از ایران جهت برگزاری کنفرانس بینالمللی طوفان الاقصی، گفت: مسئله فلسطین موضوع حساسی است؛ یهودیها موضوع بحث ما نیست بلکه ما میخواهیم درباره اسرائیل صحبت کنیم که یک هویت جعلی است؛ صهیونیستها دشمن مسلمانان هستند؛ صهیونیستها از آفریقا و اروپا اخراج شدند، اما مسلمانان به آنها اجازه استقرار در فلسطین را دادند؛ این صهیونیستها در مقابل جواب خوش قلبی مسلمانان را با جنایت جواب دادند؛ دیر یا زود اسرائیل را شکست میدهیم و فلسطین مجددا آزاد میشود.
سامی الیامی، نماینده فلسطین نیز در بخشی دیگر با اشاره به هزینههای متعدد رژیم صهیونیستی برای اشغال و تجزیه فلسطین تحت حمایت کشورهای غربی، اظهار کرد: اشغالگری اسرائیل نتیجه تلاش اروپا برای خلاص شدن از دست صهیونیستها است؛ قربانی نخست این تلاش، مردم فلسطین بودند.
وی با تاکید بر اینکه فلسطین امروز معیار اصلی حق است، عنوان کرد: واکنشهای مردم جهان به موضوع فلسطین باید مورد توجه قرار بگیرد چراکه حامیان صهیونیستها در جبهه باطل هستند؛ همه تلاش ما باید حمایت از حقوق حقه مردم فلسطین باشد.
حسن قناعت، رئیس انجمنهای اهل بیت کشور ترکیه با اشاره به اینکه فلسطین صرفا محدود به بعد دینی نیست، گفت: این موضوع ابعاد بشری، روانی، سیاسی، اجتماعی، ... دارد؛ نگاه گسترده و چند بعدی به مسئله فلسطین به کمک بحران کمک میکند.
قناعت همچنین خواستار تاسیس سازمانهای تقریب در زمینههای مختلف شد و اظهار کرد: در چنین شرایطی ما بهتر میتوانیم موضوع فلسطین را در ابعاد مختلف پیگیری کنیم.
جواد الخالصی از کشور عراق نیز درباره آثار کنفرانس بین المللی طوفان الاقصی، بیان کرد این کنفرانس گام بزرگی در شرایط حساس است؛ ما باید از اکنون نیاز به طراحی و برنامهریزی دنیای اسلام پس از غزه داریم.
وی تاکید کرد: کشورهای اسلامی باید سفیران رژیم صهیونیستی را اخراج کرده و سفرای خود را فرابخوانند؛ ادامه رابطه با دشمنانی که جان برادران ما را میگیرند، از نظر شرعی حرام است.
الخالصی، گفت: لازم است پس از پایان بحران غزه، طرح منزویسازی اسرائیل در دستور کار قرار بگیرد و نه فقط کشورهای عربی و اسلامی بلکه کشورهای حامی فلسطین را شامل شود.
نماینده قرقیزستان نیز در بخشی دیگر از این کنفرانس با اشاره به نقش مهم کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین، گفت: باید درباره طرح آینده غزه برنامهریزی کنیم.
وی خواستار برنامهریزی جامع برای جهان اسلام شد و اظهار کرد که باید این رویکرد را فراتر از برنامهریزی برای آینده غزه داشته باشیم.
عبدالله دقاق از اعضای مجمع جهانی تقریب مذاهب بحرین با اشاره به اینکه فلسطین با جانفشانی و خون فرزندانش پیش رفته و تقویت شده است، گفت: ما از وجدان انسانی دفاع میکنیم؛ فلسطین با پایداری داخلی مردم این کشور، قدرت مقاومت فلسطین و با تقویت محور مقاومت آزاد خواهد شد.
دقاق، اضافه کرد: از عبدالملک حوثی قدردانی میکنیم که از مقاومت فلسطین حمایت کرد؛ با تقویت محور مقاومت میتوانیم به آزادی مردم فلسطین امیدوار باشیم؛ حمایت معنوی از فلسطین مانند حمایت ایران و عراق بسیار کمککننده است.
وی تاکید کرد: همه ما در قبال فلسطین مسئولیت مشترک داریم؛ خداوند یاور کسانی است که از دین خدا حمایت میکنند.
نماینده نیجریه نیز تصریح کرد: در موضوع فلسطین در برابر ما چالشهای متعددی وجود دارد؛ ما باید وحدت داشته باشیم و فارغ از طایفهگرایی به امت واحده اسلامی بازگردیم.
فواد عاشور از کشور کویت نیز در بخشی دیگر با اشاره به اهداف پشت پرده صلح کمپ دیوید، گفت: مسئله فلسطین مورد توجه امام خمینی (ره) بود؛ ایران طی چهار دهه گذشته تحت محاصره اقتصادی بوده است اما توانست در برابر حملات غرب نهتنها علیه خود بلکه علیه اسلام و مسلمین ایستاد.
وی در ادامه به نقش سردار سلیمانی در تقویت محور مقاومت اشاره کرد و گفت: اکنون مقاومت فلسطین قویتر از همیشه است؛ ما اگرچه کربلا را ندیدیم اما داغدار شیرخواران کربلا هستیم؛ ما اکنون شاهد قتلعام شیرخواران غزه هستیم.
فواد موسی از شیلی نیز اظهار کرد: من از جنوب آمریکای لاتین از کشوری غیراسلامی و غیرعربی آمدم؛ من از نسل مهاجر فلسطینی به شیلی هستم و درک میکنم در اقلیت بودن چقدر دشوار است؛ حدود ۵۰۰ هزار فلسطینی در شیلی زندگی میکنند که عمدتا مسیحی هستند؛ این وظیفه ما است که درباره جنایتهایی که علیه غزه رخ میدهد، حرف بزنیم؛ ۹۰ وکیل شیلیایی علیه بنیامین نتانیاهو در دیوان بینالمللی دادگستری شکایت میکنند؛ ما مسلمان نیستیم اما از مسلمانان حمایت میکنیم.
محمد خلیفه از سنگال دیگر سخنران این نشست بود.
وی ضمن قدردانی از ایران جهت برگزاری کنفرانس بینالمللی طوفان الاقصی، گفت: مسلمانان حتی اگر در سرزمینهای دور زندگی کنند، یک امت هستند؛ منطقه آفریقا حامی فلسطین بوده و خواهد بود؛ حمایت از فلسطینیها وظیفه همه ما است.
شیخ رشید از موریتانی هم اظهار کرد: مسئله فلسطین مسئله همه مسلمانان است و ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره پیگیر موضوع فلسطین بوده است؛ مسلمانها باید خود را برای مقابله با دشمنان آماده کنند و برای این امر باید به وحدت برسند؛ مقاومت فلسطین دستاوردهای مهمی داشته است؛ باید بر نابودی همیشگی دشمنان مسلمانان و در راس آنها صهیونیستها تاکید داشته و تلاش کنیم.
نماینده بحرین هم گفت: حامل سلامهای زندانیان بحرینی برای امت اسلام است.
وی با اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه، اظهار کرد: ما موظف به حمایت از مقاومت هستیم؛ طوفان الاقصی راهی را گشود که نشان میدهد خونهای مردم امت اسلامی آمیخته شدهاند و محور مقاومت را تحکیم بخشیدند؛ مرحله پس از طوفان الاقصی بخشی جداییناپذیر از مرحله پیش از این رویداد است.
شیخ محمد نوری از عراق، بیان کرد: طوفان الاقصی تمدن اروپایی را در معرض یک آزمایش بسیار بزرگ قرار داد و پرده از واقعیت تمدن اروپایی با ادعای حمایت از خقوق بشر برداشت؛ آنها در حالی مدعی حقوق زنان و کودکان هستند که در قبال جنایت علیه زنان و کودکان در غزه واکنشی نشان ندادند؛ باید احساس مسئولیت بیشتری در قبال غزه داشته باشیم و اقدامهای عملی برای متوقف کردن جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه انجام دهیم.
نماینده نیجر نیز با اشاره به اینکه مسئله فلسطین مربوط به همه امت اسلام است و ضمن اعتراض و انتقاد به رویکرد سازوکارهای بینالمللی تامین صلح مانند سازمان ملل، گفت: ما باید براساس اصول دینی خود از مسلمانان در همه جبههها و عرصهها حمایت کنیم؛ ماباید به دنبال حمایت برحق از مسئله فلسطین باشیم.
شیخ عبدالحی از مغرب، گفت: از آنجاکه مسئله فلسطین یک مسئله بینالمللی است، شاهد تظاهرات حمایتی از فلسطین حتی در کشورهای غیراسلامی بودیم؛ صهیونیستها میخواهند که قدس را بهعنوان پایتخت خود معرفی کنند، اما ما باید در برابر حمایت غرب از این پروژه صهیونیستی هوشیار باشیم.
مولوی محمد مختار از افغانستان نیز در پایان ضمن تشکر از مقاومت یمن، گفت: قضیه قدس موضوع یک سرزمین نیست، اکنون سرزمین فلسطین به وسعت همه سرزمینهای اسلامی است؛ مقاومت فلسطین اکنون در خط مقدم فرماندهی جهان اسلام مبارزه میکند؛ موضوع مسجدالاقصی قضیه ژئوپلتیکی و سیاسی نیست.
در پایان کنفرانس بینالمللی «طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری» نیز بیانیهای صادر شد به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَلَقَد کَتَبنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعدِ الذِّکرِ أَنَّ الأَرضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّـلِحُونَ» (انبیاء: ۱۰۵)
کنفرانس بینالمللی حمایت از طوفان الأقصی با عنوان طوفان اقصی و بیداری وجدان بشری بهدعوت و میزبانی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با اهتمام ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در روز یکشنبه، ۲۴ دی سال ۱۴۰۲ هجری شمسی (مصادف با ۲ رجب المرجب ۱۴۴۵ هجری قمری و ۱۴ ژانویه ۲۰۲۴ میلادی) با شرکت شخصیتهای برجسته علمی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی کشورهای اسلامی با هدف حمایت و پشتیبانی همه جانبه از حقوق مردم فلسطین و بهویژه مردم مظلوم غزه در تهران برگزار شد.
علمای شرکتکننده در این کنفرانس با بررسی تحولات جاری منطقه و جهان و جنایتهای وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی و همپیمانانش که منجر به کشتار هزاران کودک و زن و انسان بیگناه، دهها هزار مجروح و ویرانی خانهها و آوارگی صدها هزار نفر شده است، ضمن اعلام حمایت از همۀ گروههای مقاومت و بهخصوص از حماس و جهاد اسلامی و همبستگی با ملت مظلوم تا توقف کامل این جنایات و احقاق حقوق کامل آنها و همدردی و همراهی با آنها در این صدمات و آلام، و بزرگداشت شهدای مردم غزه، بر موارد ذیل تاکید کردند:
۱. عملیات طوفان الأقصی براساس آیۀ «أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُواْ وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ الَّذِینَ أُخْرِجُواْ مِن دِیَرِهِم بِغَیْرِ حَقٍّ إِلَّا أَن یَقُولُواْ رَبُّنَا اللَّهُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لَّهُدِّمَتْ صَوَمِعُ وَبِیَع وَصَلَوَت وَمَسَجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیرًا وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُۥ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ» (حج: ۳۹-۴۰) پاسخی قاطع، بدیهی و مشروع در برابر اشغالگری و سیاستهای نژادپرستانه و تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی است. از پایداری و جهاد مردم مظلوم و مقتدر غزه به خاطر این عملیات مشروع و تاریخساز که نماد شکستن بغض نهفتۀ ملت فلسطین و پاسخ به هفتاد سال جنایات رژیم صهیونیستی و سکوت جهانی در قبال آن است، تجلیل کرده و ایمان و مقاومت آنها را در این راستا میستاییم.
۲. مسئله فلسطین و قدس شریف موضوع وحدتبخش جهان اسلام بوده و امروزه غزه نماد تقابل حق و باطل و خط مقدم مواجهه جبهه استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل با امت اسلامی گردیده و به نقطه عطفی در مناسبات جهانی و تمدنی دنیای معاصر مبدل گشته و هرگونه غفلت، سکوت و خیانت به فلسطین و غزه، ظلمی آشکار به اهداف و آینده دنیای اسلام و بلکه آرمانها و ارزشهای مشترک انسانی و فطری خواهد بود.
۳. بر اساس آیه شریفه «مَن قَتَلَ نَفسًا بِغَیرِ نَفسٍ أَو فَسَادٍ فِی ٱلأَرضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ ٱلنَّاسَ جَمِیعًا» (مائده: ۳۲) توقف فوری و بدون شرط جنایات وحشیانۀ نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان و برقراری آتشبس دائم در تمامی اراضی اشغالی فلسطین بهخصوص در نوار غزه و حمایت از دفاع مشروع برای حفظ جان انسانهای بیگناه، با وجدانِ بیدارِ انسانهای آزاده جهان مطابقت دارد.
۴. لغو فوری محاصره تحمیلی و ارسال کمکهای بشردوستانه اعم از پزشکی، امدادی، تامین آب، برق و سوخت، و گشودن فوری مسیرهای امن برای رساندن کمکهای ضروری به نوار غزه و تأکید همۀ ادیان الهی و قوانین بینالمللی و وجدان همۀ انسانهای آزاده بر لزوم احقاق حقوق اولیه غیرنظامیان برای تأمین سرپناه، آب و غذا و جلوگیری از آوارهکردن آنها از خانههایشان، گرسنگی دادن به آنها، محروم کردن آنها از دسترسی ایمن به کمکهای بشردوستانه.
۵. ابراز تأسف عمیق از ضعف و ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در انجام مسئولیتهای خود برای پاسداری از امنیت و صلح جهانی و توقف جنایات جنگی نیروهای اشغالگر اسرائیل علیه مردم فلسطین و مطالبه از کشورهای عضو این شورا، برای انجام وظائف بدیهی و اجماعی بدون ملاحظات سیاسی و صرفاً در راستای ارزشهای انسانی، و تصویب قطعنامههای بازدارنده از تهاجم وحشیانۀ رژیم غاصب صهیونیستی، و تقبیح حامیان این جنایات بهخصوص آمریکا و انگلیس، و محکوم کردن بهرهگیری از معیارهای دوگانه پوششی برای اشغالگری، دامن زدن به درگیری، و مصونیت و معافیت از مجازات جنایتکاران جنگی، و نیز ضرورت تحول نظام بینالملل متناسب با حقوق مستضعفان و مظلومان مبتنی بر ارزشها و هنجارهای فطری و الهی.
۶. به استناد آیۀ «إِنَّمَا یَنْهَاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ قَاتَلُوکُمْ فِی الدِّینِ وَأَخْرَجُوکُمْ مِنْ دِیَارِکُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِکُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ یَتَوَلَّهُمْ فَأُولَئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ» (ممتحنه: ۹) جنایتها و خیانتهای آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم موقت اسرائیل و کمکهای تسلیحاتی، اطلاعاتی، اقتصادی و سیاسی در جنگ غزه را محکوم کرده و ممانعت از آتشبس توسط آمریکا را سبب اصلی اقدام جبهه مقاومت در عراق و یمن علیه منافع آمریکا و اسرائیل میدانیم.
۷. ضمن حمایت از عملیات تقابلی جبهه مقاومت بهخصوص اقدامات شجاعانۀ مردم و دولت یمن در برابر آمریکا و اسرائیل غاصب، هرگونه جنایت جنگی توسط آمریکا و هم پیمانانش در حمله به خاک یمن را محکوم میکنیم.
۸. مطالبه از دیوان کیفری بینالمللی جهت بررسی عادلانۀ جنایاتی که در فلسطین بعد از عملیات طوفان الأقصی، در حال انجام است و مصداق بارز جنایت جنگی و نسلکشی است و محاکمه عادلانه این جنایتکاران در دادگاه و درخواست از مردم آزادۀ جهان بهخصوص امت اسلامی جهت معرفی و افشای جنایتکاران جنگی در رژیم غاصب صهیونیستی و جهاد تبیین و مستندسازی جنایتهای آنها.
۹. نگرانی عمیق نسبت به وضعیت وخیم هزاران زندانی فلسطینی از جمله زنان و کودکان و شکنجه و آزار آنها، و درخواست آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها؛ و حمایت از تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل، برای تحقیق مستقل بینالمللی از نقض گسترده حقوق بشر در کل سرزمینهای اشغالی به خصوص در غزه تحت محاصره.
۱۰. محکوم کردن کوچ اجباری مردم نوار غزه به صورت قاطع و تأکید بر باقی ماندن مردم فلسطین در سرزمینشان و همچنین تأکید بر اهمیت ایفای نقش جامعۀ بینالمللی برای جلوگیری از هر گونه تلاش جهت جابجایی این مردم به خارج از نوار غزه.
۱۱. علمای شرکت کننده در این همایش با استناد به آیۀ «وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُواْ عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَنِ وَاتَّقُواْ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ» (مائده: ۲) هر گونه همکاری با رژیم غاصب و متجاوز صهیونیستی و تأمین نیازمندیهای آن را حرام دانسته و از همۀ امت اسلامی نسبت به قطع یا حداقل تعلیق هر نوع ارتباط سیاسی و اقتصادی با این رژیم صهیونیستی و تحریم اقتصادی و تجاری این رژیم، انتظار اقدام جدی و فوری دارند.
۱۲. به حکم آیۀ مبارکۀ «إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَهَدُواْ بِأَمْوَلِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ ءَاوَواْ وَّنَصَرُواْ أُوْلَـئِکَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاءُ بَعْضٍ» (انفال: ۷۲) از همۀ امت اسلامی میخواهیم جهت مشارکت در بازسازی غزه با جهاد اموال نهایت تلاش خود را مبذول دارند.
۱۳. تنها راه صلح، امنیت و ثبات در منطقه از طریق پایان دادن به اشغالگری استعماری اسرائیل و اقدامات ظالمانه آن علیه مردم فلسطین و با بهرهمندسازی مردم فلسطین از حقوق مسلم آنها، به ویژه حق تعیین سرنوشت، استقلال و بازگشت به سرزمین خود است. پیشنهاد رهبر معظم انقلاب مبتنی بر مشارکت همۀ مردم اصیل فلسطین؛ اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی و تشکیل نظام سیاسی منتخب اکثریت براساس همهپرسی بهترین راهحل برای مسئله فلسطین است.
۱۴. تشکر از مردم جهان در آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا و همچنین از امت اسلامی و بهخصوص علما و مراکز دینی که در این بیداری انسانی و اسلامی حضوری تأثیرگذار داشتند و تأکید بر ضرورت ادامۀ حمایتهای جهانی تا دستیابی به همۀ اهداف عملیات طوفان الأقصی.
در پایان علمای شرکت کننده در این کنفرانس یاد همه شهدای مقاومت را گرامی داشته و به مقاومت شجاعانه و مقدس ملت و نیروهای مقاومت فلسطین ارج نهاده و از جامعه جهانی و کلیه دولتها و ملتهای جهان عرب و اسلام و دیگر انسانهای آزاده خواستند برای احقاق حقوق مسلم و مشروع ملت فلسطین به یاری این ملت بشتابند؛ و از همه مسلمانان درخواست داریم که در این ایام شریف برای رفع مظالم و جنایات این جنایتکاران دست به دعا برداشته و از درگاه ایزد منان پیروزی ملت فلسطین را درخواست کنند.
«تُؤمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَموَلِکُم وَأَنفُسِکُم ذَلِکُم خَیر لَّکُم إِن کُنتُم تَعلَمُونَ» (صف: ۱۱)
انتهای پیام/