اجلاسیه استانی همایش اندیشههای قضایی رهبر معظم انقلاب در استان قم برگزار شد
خبرگزاری میزان_ حجتالاسلام و المسلمین سعید صلح میرزائی مسئول دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در همایش اندیشههای قضایی رهبر معظم انقلاب در قم به مردمی بودن و مرجعیت تظلمخواهی در بیانات مقام معظم رهبری اشاره و بیان کرد: حذف موانع غیرضرور در فرآیند دادرسی و تسریع در امور قضایی یکی از مصادیق تکریم مردم است که در دستگاه قضایی اقدامات خوبی در این راستا انجام شده است.
حجتالاسلام والمسلمین علی اصغر مجتهدزاده دادستان سابق ویژه روحانیت در ارتباط با تحول، تعالی و شکلگیری دستگاه قضایی گفت: وضعیت کنونی دستگاه قضایی حاصل تلاشها و زحمات روسای پیشین و کنونی و همچنین قضات و کارکنان قوه قضاییه است.
وی پیامد تحول و تعالی در دستگاه قضایی بر اساس اندیشههای قضایی رهبر معظم انقلاب را دستیابی به عدالت و رضایتمندی مردم برشمرد.
گسترش عدالت یکی از اصول اصلی در اندیشههای قضایی مقام معظم رهبری است
در ادامه این همایش حجتالاسلام والمسلمین جواد حبیبی تبار رئیس هیئت مدیره انجمن علمی زن و خانواده، استقرار و گسترش عدالت را یکی از اصول اصلی در اندیشههای قضایی مقام معظم رهبری برشمرد و تصریح کرد: نظارت درون سازمانی و برون سازمانی در استقرار و گسترش عدالت بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در اسناد بالادستی مانند قانون اساسی و سیاستهای کلان راهبردی کشور هدف اصلی در دستگاه قضایی اجرای عدالت است، اما وجود برخی از نقایص و خلأهای موجود در مقررات پائین دستی از قبیل آیین دادرسی مدنی، کیفری و تجاری و... مانع تحقق کامل آن میشود.
تاکید بر پیشگیری از جرم و اصلاح و تربیت مجرمان
حجتالاسلام و المسلمین عبدالمجید یزدی با تاکید بر پیشگیری از جرم و اصلاح و تربیت مجرمان بیان کرد: آسیبهای اجتماعی یکی از مهمترین مسائل مورد اشاره در بیات مقام معظم رهبری است که معظمله آن را بزرگترین خطر برای جامعه میداند.
وی تاکید کرد: پیشگیری از وقوع جرم نباید دولتی تلقی شود بلکه آن یک امر فراقوهای است و هر کس در هر عرصهای که حضور دارد باید نسبت به این وظیفه احساس تکلیف و مسئولیت کند.
قوه قضاییه به دنبال اجرای عدالت است
حجت الاسلام و المسلمین علی مظفری رئیس کل دادگستری استان قم در پایان این همایش ضمن تشکر از برگزار کنندگان و شرکتکنندگان در این همایش بیان کرد: مسائل و موضوعات قضایی به صورت هفتگی در این اداره کل برگزار و راه حلها و پیشنهادات در خصوص رفع مسائل و مشکلات قضایی از سوی مسئولان ذیربط مطرح و پیگیری میشود.
وی هدف دستگاه قضایی را اجرای عدالت برشمرد و عنوان کرد: بسیاری از قوانین و مقررات امضایی هستند و قوه قضاییه به دنبال اجرای عدالت است که وجود قوانین و نظامات قضایی مربوطه منتهی به فصل خصومت میشود که یکی از وسیلههای اجرای عدالت است.
رئیس کل دادگستری استان قم ابراز امیدواری کرد با پیگیری و پیروی از منویات مقام معظم رهبری در دستگاه قضایی شاهد گسترش روزافزون اجرای عدالت در کشور باشیم.
انتهای پیام/