رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی: مبنای جلسه حفاظت از حقوق بیتالمال، حمایت از مردم است
خبرگزاری میزان - ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در هفتمین جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال با گرامیداشت حماسه ۹ دی گفت: جلسه حفاظت از حقوق بیتالمال، جلسهای ویژه و مهم در حوزه صیانت و حفاظت از حقوق بیتالمال است و با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی یک استان ویژه از لحاظ نعمتهای خدادادی است، میطلبد که نگاه ویژه به موضوع حفاظت، صیانت و مراقبت از این نعمتها داشت.
عتباتی ادامه داد: تشکیل شورای حفاظت از حقوق بیتالمال در حوزههای قضایی، به منظور بررسی و اتخاذ تدابیر برای رفع مشکلات هر شهرستان، به این دلیل است که میدانیتر و با توجه به شرایط موجود هر شهرستان مشکلات را از زبان مسئولان آن شهرستانها استماع و برای رفع آنها تدبیر کرد.
رئیس کل دادگستری استان در ادامه به ضرورت و اهمیت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در حفاظت از حقوق عامه و بیتالمال پرداخت و گفت: همه مدیران در حوزه پیشگیری و صیانت از حقوق بیتالمال مسئولیت دارند و نباید اجازه دهند به بیتالمال دست اندازی شود و نباید از اقدامات پیشگیرانه غافل شد، زیرا هر چه قدر برنامههای پیشگیرانه تقویت شود به همان قدر هزینههای مبارزه با معضلات کاهش پیدا میکند.
رئیس شورای قضایی افزود: همراهی خوبی بین مجموعههای قضایی و اجرایی در جهت صیانت از بیتالمال و حمایت از اقدامات مدیران اجرایی در استان وجود دارد و تلاش است تا برای مشکلات قابل حل در استان تدبیر شود و هرآنچه که مربوط به مرکز و تهران است منعکس و پیگیری شود.
عتباتی در پایان تاکید کرد: امروز مردم از مسئولان انتظار دارند و مسئولین نیز تکلیف و وظیفه دینی و قانونی دارند و حجت بر آنها تمام است تا در راستای خدمت به مردم تلاش کنند و تاکید دستگاه قضایی نیز این است که قوانین به نفع مردم تفسیر شود.
مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این جلسه اظهار کرد: مبنای جلسه حفاظت از حقوق بیتالمال، حمایت از مردم است و نتیجه و خروجی آن میبایست ایجاد رضایتمندی و سرمایههای اجتماعی برای حاکمیت باشد.
مجیدی در ادامه به بیان دستورات جلسه که شامل مشکل تصرف حریم و بستر رودخانههای قطور و رازی و احداث ساختمانها در این محدوده، مشکل پایانه مرزی رازی از حیث زیر ساختهای لازم، بررسی موضوع اختلاف حقوقی اداره کل محیط زیست استان با شهرداری خوی درمورد دفع پسماند و آلودگی هوا، بررسی موضوع مشکل آب و فاضلاب و در محل نمایشگاههای جدید خودرو خوی و موضوع مشکل این اراضی با اوقات و امور خیریه، بحث و بررسی و اتخاذ تصمیم درخصوص بافت تاریخی خوی و بحث و بررسی درخصوص زمینهای واگذاری از جانب راه و شهرسازی به دیگر مجموعهها که بلاتکلیف مانده اند مطرح و پس از آن ضمن ارائه گزارش مدیران، اعضاء درخصوص آنها به بحث و تبادلنظر پرداختند و در پایان این جلسه که نزدیک به ۴ ساعت به طول انجامید مصوباتی برای رفع این مشکلات اتخاذ شد.
از جمله این تصمیمات این بود که در حوزه اراضی تشکیل کارگروهی برای بازنگاه به اینکه تعدادی از ادارات و نهادهایی که اراضی زمین شهری را که در طول سالیان طولانی در اختیار گرفتند برای اجرای طرحها هیگونه اقدامی انجام ندادند خلع ید گردند و یکسری مجموعههایی که در قالب مراکز علمی و درمانی احداث بنا نموده اند و بالغ بر ۱۵ سال و بیشتر بلاتکلیف و بلا استفاده مانده اند از مصادیق تضییع بیتالمال هست که تذکر داده شد.
درحوزه پایانه رازی که یکی از پایانههای مهم مسافری کشور است و بالغ بر ۱ میلیون نفر در طول ۹ ماه تردد مسافر از آن داشتیم مقرر گردید زیرساختهای امنیت محوطه و محیط پیرامون این گمرک در جهت ارتقاء امنیت و تسهیل تردد و توسعه پایشهای الکترونیکی، اجرایی و عملیاتی خواهد شد تصمیماتی اتخاذ گردید که با نظارت مجموعه دستگاه قضایی خوی پیگیری می شود.
در مورد بافت تاریخی شهرستان خوی نیز مقرر شد مدلی که در مرکز استان با پیگیری مجموعه مدیریت استانی و استاندار، اداره کل میراث فرهنگی به تصویب رسیده درباره شهرستان خوی نیز اجرایی شود.
در بحث حریم و بستر رودخانههای خوی خصوصاً رودخانه قطور و سایر رودخانهها و تصرفات و ایجاد عیانی و تجاوزاتی که در حریم و بستر رودخانه اتفاق افتاده تصمیمات خوبی اتخاذ شد.
انتهای پیام/