تمهیدات، ملاحظات «فجر» برای برگزاری در استانها/ بازگشت بخش ویژه فیلم اولیها به «فجر»
خبرگزاری میزان- طبق اعلام روابط عمومی چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جلسه مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در ششمین همایش سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها روز شنبه ۹ دیماه در باغ زیبا برگزار شد.
اقدام زودتر برای هماهنگی بهتر
در ابتدای این جلسه محمدرضا سوقندی مدیر امور استانهای جشنواره فیلم فجر بیان کرد: ۹ دی را گرامی میداریم که روز بصیرت و پیوند و بیعت امت با ولایت است. همچنین پیشاپیش ایام ولادت حضرت زهرا (س) را تبریک میگویم و درود میفرستیم به همه شهدا بهویژه شهید بزرگوار سیدرضی موسوی.
وی در ادامه اظهار کرد: در این نشست با همراهی آقایان عزتاله علیزاده مدیر کمیته فنی، محمدرضا فرجی مسئول کمیته نمایش، مسعود نجفی مدیر روابطعمومی و میلاد شکرخواه مدیر فناوری ستاد جشنواره خدمت رسیدیم تا زودتر از سالهای گذشته هماهنگیها را برای برگزاری جشنواره داشته باشیم. در این نشست تفاهمنامههایی بین دبیر جشنواره و مدیران استانی به امضا میرسد و احکام مربوطه اعطا خواهد شد.
سوقندی گفت: فهرست سینماها هم توسط استانها اعلام شده است. گفته بودیم سه سینما مشخص شود که این فهرست را در اختیار کمیتههای نمایش و فنی جشنواره و موسسه سینما شهر گذاشتهایم. این احتمال وجود دارد که امسال در شبکه نمایش سراسری فیلمها، جابهجایی هارد را حذف کنیم که البته هنوز امکان اجرایی آن قطعی نیست، ولی در برخی استانها اعمال میشود.
اهتمام ویژه دبیر جشنواره فجر به استانها
وی افزود: همانطور که سال گذشته در وبینار هم گفتم، آقای امینی اهتمام ویژهای به استانها دارد. در سال جدید هم چند طرح جدید مطرح شده که با کارشناسی آن را پذیرفتهاند. امیدوارم امسال بتوانیم جشنواره فیلم فجر را باشکوهتر از سال قبل که شرایط خاصی داشتیم، برگزار کنیم.
مدیر امور استانهای جشنواره فجر ادامه داد: براساس آماری که از سمفا گرفتهایم، سال گذشته آمار مطلوبی در زمینه مخاطب نداشتیم. گرچه اجرا خوب بود، اما همه تلاشها بر این است که امسال مخاطب بیشتری بیایند و فیلمها را ببیند. سزاوار نیست که درباره مخاطبان جشنواره فجر برنامهریزی نداشته باشیم و صرفا به برخی تبلیغات سنتی اکتفا کنیم. البته سال گذشته برخی استانها تبلیغات و تمهیداتی داشتند که امیدواریم امسال بیشتر شود.
«فجر» مهمترین جریان فرهنگی کشور است
در ادامه مجتبی امینی دبیر چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، ضمن گرامیداشت روز مادر و هفته مقاومت بیان کرد: امیدوارم برکت شهدا در ادامه مسیر همراه ما باشد و کارها پیش برود. بعد از سالها این افتخار حاصل شد که میزبان یک شهید باشیم و یک شهید گمنام در وزارتخانه ارشاد دفن شد. امیدوارم برکت این شهید برای انجام بهتر امور فرهنگی باشد.
وی افزود: مهمترین جریان فرهنگی در کشور و منطقه و خاورمیانه، جشنواره فیلم فجر است که در حوزه ملی و بینالمللی برای ما مهم است و امضای هنری کشور ما محسوب میشود. این رویداد جزو جشنوارههای الف دنیا محسوب میشود و امسال وارد فصل جدیدی از برگزاری این جشنواره میشویم. سال پیش، سال سختی در برگزاری جشنواره داشتیم و همه چیز تحتتاثیر بحرانها قرار گرفته بود. از جشنواره فیلم فجر تا جامجهانی فوتبال که سال گذشته به دلیل التهابات باعث شد ضعیفتر برگزار شوند. به لطف خدا، اما در همان شرایط جشنواره فجر با اقتدار برگزار شد.
به توفیق جشنواره در سال گذشته غره نشویم
امینی ادامه داد: سال گذشته اولین دورهای بود مجلس کارت سبز به وزیر ارشاد داد و نمایندگان از کیفیت برگزاری جشنواره فجر تشکر کردند که خدا را بابت آن شاکریم. سال گذشته جشنواره موفقی داشتیم و امیدوارم امسال هم همین اتفاق رخ بدهد و با همت یکدیگر جشنواره خوبی داشته باشیم. به دوستان ستاد هم گفتهام یک وقت به تجربه سال قبل غره نشوید امسال هم چالشهایی خواهیم داشت، اما دوستان زحمت میکشند تا شاهد جشنواره خوبی باشیم.
دبیر جشنواره فجر تأکید کرد: امسال اوضاع خوبی داریم. شرایط آرام و تعاملات بهتر شده، حس و حال خوبی بین اهالی سینما شکل گرفته است. التهاب از بین رفته و با توجه به شرایط اقتصادی و رونق اقتصادی سینما، خط تولید فیلمها امسال ویژهتر بوده است بهگونهای که در قیاس با ده سال گذشته، امسال آمار خوبی در ثبتنام بخش ملی داشتیم. امسال ۱۱۵ فیلم در بخش ملی ثبتنام کردهاند که اتفاق ویژهای است.
ویترین متنوع یک جشنواره پررونق
مجتبی امینی تأکید کرد: براساس همین آمار جشنواره پررنگ و پررونقی خواهیم داشت. در زمینه تنوع ژانری هم از آثار اجتماعی و طنز گرفته تا فیلمهای سیاسی و دفاع مقدسی در جریان تولید داشتهایم که همه آنها پیگیر حضور در جشنواره هستند. فیلمهایی از کارگردانان صاحبنام هم خواهیم داشت که جشنواره امسال را در رده جشنوارههای پرمغز و پرشور قرار خواهد داد.
۵۱ فیلمساز فیلماولی هم در جشنواره امسال ثبتنام کردهاند که این اتفاق هم اتفاق ویژهای است.
دبیر جشنواره در ادامه با اشاره به ترکیب آماری آثار متقاضی گفت: آثار متنوعی در این دوره خواهیم داشت. در حوزه فیلم کودک ۵ فیلم ثبتنام کردند. یازده فیلم طنز متقاضی حضور هستند. ۳۵ فیلم اجتماعی، ۱۵ فیلم دفاع مقدس و ۷ فیلم دینی هم فرم تقاضای حضور را تکمیل کردهاند. این عددها امیدوارکننده هستند و امیدواریم بتوانیم شرایطی را مهیا کنیم که فرایند اعلام نظر هیات انتخاب به خوبی طی شود.
بازگشت بخش ویژه فیلماولیها به «فجر»
امینی تأکید کرد: امسال با توجه به حضور پررنگ فیلماولیها، بخش ویژه فیلماولیها به جشنواره اضافه خواهد شد که فیلمهای جدی برای حضور در این بخش داریم. در بخش بینالملل هم که سال گذشته به خوبی برگزار شد امسال ۶۲۱ فیلم از ۸۷ کشور ثبتنام کردهاند که در دو بخش رقابت میکنند. برآورد ما این است که ۲۵۰ مهمان خارجی داشته باشیم و حضورشان هم پررنگ خواهد بود. یک نگاه ویژه در حوزه غزه خواهیم داشت که اگر کمی جلوتر برویم موضوعات مرتبط با آن را اعلام خواهیم کرد. این موضوع یکی از موضوعات مهم جشنواره امسال خواهد بود.
وی گفت: وقتی گذشته جشنواره فیلم فجر را مرور میکنیم، میبینم چقدر شبهای پرشور و صفهای طولانی داشتهایم، اما چندین سال است که این حس، به دلایل مختلف کمرنگ شده و این انرژی دیگر نیست. باید دست به دست هم بدهیم تا این نشاط و امید برای مردم ایجاد شود. این مستلزم همت عملیاتی ریاست بخش استانها است.
صداوسیمای استانها هم باید پای کار بیاید تا پویشی ایجاد شود و مردم پای کار جشنواره فجر بیایند. شهرداریها هم باید درگیر این موضوع شوند.
استانها باید رنگ و بوی «فجر» بگیرند
دبیر جشنواره فیلم فجر تأکید کرد: جشنواره فجر مهمترین اتفاق هنری هم استان محسوب میشود و جزو جشنهای ویژه دهه فجر است. پس توقع است نهادها به کمک بیایند تا استانها درگیر این رویداد شوند و مدیران کل ارشاد تنها نمانند. نباید صداوسیما و فضای محیطی را رها کرد. این در حالی است که در چند سال گذشته این موضوعات رها شده است. خواهشم این است که یک فضای عملیاتی در استانها ایجاد شود تا شهرها در ایام برگزارش جشنواره فجر رنگ و بویی بگیرند. جشنواره فجر یک میراث است که به دست ما رسیده و باید شرایطی فراهم شود که به خوبی برگزار شود.
وی افزود: هر استان باید ستاد ویژه فجر داشته باشد و همه فشارها گردن یک نفر نباشد. این هم افزایی بین دستگاهها مهم است. بحث دیگر این است که ما باید برنامهریزی داشته باشیم تا نشاطی در استانها ایجاد شود و صاحبان آثار فقط در تهران و کاخ جشنواره نباشند، بلکه در استانها حضور پیدا کنند. این سفر میتواند یک روزه باشد.
برنامهریزی باید به گونهای باشد که در استانهای مختلف این اتفاق بیفتد چراکه این احترام به اهالی آن استان است.
امینی ادامه داد: باید از چارچوب شهر تهران خارج شویم. اینگونه هم حال هنرمندان و هم حال مردم خوب میشود و یک تصویر و قاب خوب بیرون میآید. مهم است که پای هنرمندان به استانها باز شود و این یکی از نکات استراتژیک ماست. به هر حال مردم دوست دارند هنرمندان خود را ببینند. از سوی دیگر رسانههای استانها میتوانند محتوای خوبی تولید کنند. باید همه دست به دست هم بدهیم تا یک نشاط اجتماعی ایجاد شود.
وی افزود: در استانهای ضعیف، قدیم بچهها اردو میرفتند که خیلی وقت است این شرایط وجود ندارد ما در تلاش هستیم تا از سانس صبح استانها استفاده کنیم و صبحها برای مدارس ضعیفتر فیلم بگذاریم. امسال احتمالا چهار انیمیشن در جشنواره داشته باشیم و میتوانیم زنگ مدارس را با همین پشتوانه احیا کنیم. به هر حال بچهها به انگیزه نیاز دارند و میتوانیم زنگ مدرسه را راه بیندازیم. حتی میتوانیم اسپانسر جور کنیم تا یک پذیرایی از آنها شود و برایشان خاطره بماند. این اتفاق به همت شما عزیزان برمیگردد که با آموزش و پرورش استانها ارتباط بگیرید. دوستان در تهران هم در حال تعامل هستند تا بتوانند این کار را پیش ببرند.
تجربه مدیران کل ارشاد استانها از میزبانی «فجر»
در ادامه مدیرکل ارشاد استان زنجان بیان کرد: سال گذشته اکثر فیلمها در استان ما به نمایش درآمد، اما فیلمهایی که در تهران به نمایش درمیآید، یک روز بعد به استانها میرسد. مخاطبان نقدها را میخوانند و فیلمها به اصطلاح اسپویل میشوند. به همین دلیل مخاطبان هم کم میشوند. بهتر است در این زمینه تمهیدی اندیشیده شود.
تمنایی مدیرکل ارشاد استان اصفهان هم اظهار کرد: سال گذشته التهاباتی در استان داشتیم، اما در عین حال توانستیم جزو استانهای بالا در فهرست فروش بلیتهای جشنواره باشیم. ما سال گذشته سه سینما برای میزبانی جشنواره داشتیم که یکی از سینماها برای هنرمندان بود. میخواهیم این روند دوباره پا بگیرد.
امسال در استان زنگ سینما تدارک دیده شده است، برخی شهرستانها هم متقاضی میزبانی جشنواره هستند. مثلا کاشان این پتانسیل را دارد و امیدوارم اکران داشته باشیم.
جلالی مدیرکل ارشاد استان کرمانشاه هم بیان کرد: سال گذشته جشنواره معجزهوار برگزار شد. سال گذشته تلاشهایی میشد تا جشنواره به سکوت برود حالا قرار است امسال جشنواره در استانها هم خوب برگزار شود. خواهشم این این است که هنرمندان از چهرهها باشند. همزمانی اکران هم مهم است و این احترام به مخاطبان استانی محسوب میشود.
هوشمند مدیرکل ارشاد استان ایلام هم گفت: از دست دادن تعدادی از چهرههای متعهد را به خانواده سینما تسلیت میگویم. درخواست من این است که برای شهرستان آبدانان هم نمایش فیلم درنظر بگیرید. این شهرستان از لحاظ آسیبهای اجتماعی بر سر زبانها افتاده است. دختران نوجوانی در این شهرستان خودکشی کردهاند و عاجزانه خواهش میکنم ما را یاری کنید. چهلم نفر قبلی همزمان میشود با خودکشی نفر بعدی! این در حالی است که به لحاظ سواد و رتبههای بالای کنکور، این شهرستان قوی است.
درخشان مدیرکل ارشاد استان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: تعداد قابلتوجهی سینما به لطف این دولت در شهرستانها افتتاح شده است. امیدوارم این سینماها در ایام فجر اکران داشته باشند، چون به رونق سینمای شهرستانها کمک میکند. هماهنگیهای مرکز با استانها کند پیش میرود و این موضوع باعث کندی میشود و امیدوارم امور سرعت خوبی بگیرد.
فلاح مدیرکل ارشاد استان سمنان هم اظهار کرد: ما یک استان ویژه هستیم و به رغم اینکه جمعیت ما زیاد نیست، اما شهرها فاصله با هم دارند. در سمنان یک سینمای فعال داریم درخواست من این است که شاهرود هم به شهرهای نمایش دهنده بپیوند.
براتی مدیرکل ارشاد استان قزوین هم بیان کرد: خواسته من این است که استانداری یا شهرداری یا هر دستگاه دیگری که قرار است هم افزا باشد به کمک بیاید.
در پایان این جلسه احکام مدیران استانی جشنواره توسط مجتبی امینی اهدا و تفاهمنامه برگزاری جشنواره در استانها منعقد شد.
انتهای پیام/