بازار پررونق فرزندخواندگی غیرقانونی در سوئیس
خبرگزاری میزان – پرونده ورود غیرقانونی هزاران کودک به سیستم فرزندخواندگی سوئیس در دهههای گذشته، این کشور را با چالشی جدی مواجه کرد.
دولت سوئیس به تازگی تایید کرد که احتمالا بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ هزاران کودک بهصورت غیرقانونی از خارج از کشور به فرزندخواندگی گرفته شده و به سوئیس آورده شدهاند.
یافتههای تحقیقات دانشگاه علوم کاربردی زوریخ در این باره، در نهایت دولت سوئیس را ناچار به تایید این موضوع و وعده بازنگری در قوانین در موضوع فرزندخواندگی بینالمللی کرد؛ موضوعی که دهههاست دولت سوئیس از پذیرش مسئولیت آن سر باز میزند.
رسوایی فرزندخواندگی غیرقانونی در سوئیس چیست؟
در سال ۲۰۲۰ گزارشی از اظهارات تکاندهنده افرادی منتشر شد که بهصورت غیرقانونی از سریلانکا در سوئیس به فرزندخواندگی گرفته شده بودند؛ گزارش مذکور از انفعال و نداشتن واکنش به موقع مقامهای سوئیسی با وجود نشانههای اولیه و واضح از بینظمیهای مکرر در فرزندخواندگی حکایت داشت.
تحقیق گسترده جدید دانشگاه علوم کاربردی زوریخ، بهعنوان جدیدترین بررسی در این باره در سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰، بر پروندههای فرزندخواندگی از ۱۰ کشور دیگر مانند بنگلادش، برزیل، شیلی، کلمبیا، گواتمالا، هند، لبنان، پرو، رومانی و کره جنوبی تمرکز دارد.
پژوهشگران این بررسی متوجه شدند که در دوره مورد بررسی، ۸ هزار مجوز برای ورود کودکان از کشورهای مذکور به سوئیس صادر شد؛ بیشترین تعداد کودکان مذکور با ۲ هزار و ۷۹۹ نفر از هند، ۲ هزار و ۱۲۲ نفر از کلمبیا، هزار و ۲۲۲ کودک از برزیل و هزار و ۶۵ کودک از کره جنوبی بودند.
واکنش دولت سوئیس به رسوایی فرزندخواندگی غیرقانونی
شورای فدرال سوئیس بهعنوان راس ساختار قدرت در این کشور، درباره یافتههای دانشگاه علوم کاربردی زوریخ در موضوع فرزندخواندگی بینالمللی، مدعی شد که اگرچه با اتکا به این اسناد، نمیتوان اطلاعات زیادی از تعداد دقیق افرادی که به روشهای غیرقانونی به فرزندخواندگی گرفته شدند، به دست آورد، اما صدور این تعداد مجوز برای ورود این کودکان به سوئیس نشان میدهد که روند ورود چندین هزار کودکی که در طول دوره مورد بررسی به فرزندخواندگی گرفته شدهاند، احتمالا تحت تاثیر بینظمیهایی قرار گرفته است.
شورای فدرال سوئیس همچنین با اشاره به تاثیر این روند بر زندگی افرادی که به فرزخواندگی گرفته شدند، اعلام کرد که ۲۶ کانتون سوئیس باید با جستوجوی این افراد از آنها حمایت کنند.
این شورا در ادامه ادعا کرد که برای اصلاح و سختتر کردن قوانین فرزندخواندگی بینالمللی اقدام میکند.
از سوی دیگر، دولت سوئیس نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که نشانههایی از وجود اقدامهای غیرقانونی، قاچاق کودکان، جعل اسناد و مواردی از مفقودی اظهارنامههای کشور مبدا دیده شده است.
براساس این بیانیه دولت سوئیس ضمن تایید وجود بینظمی در پروندههای فرزندخواندگیهای بینالمللی از اینکه مقامهای این کشور به اندازه کافی مسئولیت خود را در قبال کودکان و خانوادههای آنها انجام ندادهاند، ابراز تاسف کرد.
افشاگری مجدد درباره رسوایی فرزندخواندگی سوئیس
تحقیقات مکرر، رسوایی فرزندخواندگی در سوئیس را افشا و ابعاد آن را آشکار کردند.
تحقیقات دانشگاه علوم کاربردی زوریخ جدیدترین بررسی در این زمینه است؛ این تحقیقات بر انجام اقدامهای غیرقانونی، قاچاق کودکان، اسناد جعلی و مفقود شدن اطلاعات مبدا در فرآیندهای فرزندخواندگی از کشورهایی از جمله بنگلادش، برزیل، شیلی، گواتمالا، هند، کلمبیا، لبنان، پرو و رومانی تاکید کردند.
تحقیقات مذکور در طول دوره مورد بررسی، ۸ هزار مجوز برای ورود کودکان به سوئیس را کشف کرد که بیشتر آنها اکنون مشکوک به نوعی غیرقانونی بودن و قاچاق کودکان هستند.
روزهای پررونق فرزندخواندگی کودکان خارجی در سوئیس
در حالی که تا چند دهه پیش، به فرزندخواندگی گرفتن کودکان خارجی در سوئیس بسیار پررونق بود، امروزه این روند به ندرت رخ میدهد.
میزان فرزندخواندگی بینالمللی در سوئیس طی سالهای اخیر کاهش قابل توجهی داشته است.
این امر دلایل متعددی دارد؛ به گفته اداره آمار فدرال، این روند کاهشی به دلیل تغییرات در قانون و اجرایی شدن کنوانسیون لاهه رخ داد.
یکی از کودکان به فرزندخواندگی گرفته شده در سوئیس از کره جنوبی به یاد میآورد که در هواپیما کودکان زیادی حضور داشتند؛ اینها کودکانی بودند که والدینشان نمیتوانستند یا نمیخواستند از آنها مراقبت کنند.
خودکشی گسترده در میان کودکان به فرزندخواندگی گرفته شده از کره جنوبی در سوئیس در یک بازه کوتاه زمانی در دهه ۱۹۹۰ خبر از آغاز یک تراژدی میداد و توجهات را به خود جلب کرد.
یک روزنامهنگار فعال در زمینه فرزندخواندگی که خود نیز به فرزندخواندگی گرفته شده، میگوید که سوئیسیهای ثروتمند به دلیل داشتن هزینههای سفر به خارج از کشور و سازماندهی مستقل فرزندخواندگی به سمت پذیرش سرپرستی کودکان از کشورهای خارجی رو آوردند.
وی بر این باور است که بهتر کنار آمدن کودکان خارجی با فرزندخواندگی در قیاس با کودکان سوئیسی یکی دیگر از دلایل اقبال سوئیسیها از فرزندخواندگی بینالمللی بود؛ آنها بهخوبی میدانستند که والدینشان به دلیل فقر رهایشان کردهاند.
کودکان خارجی به فرزندخواندگی گرفته شده در سوئیس که اکنون افراد بالغی هستند، تاکید دارند که همواره با تبعیض مواجه بودهاند.
انتهای پیام/