همکاری‌های ایران و کوبا در حوزه سلامت نمادی از روابط عمیق و استراتژیک دو کشور است

9:36 - 14 آذر 1402
کد خبر: ۴۷۴۷۷۶۰
همکاری‌های ایران و کوبا در حوزه سلامت نمادی از روابط عمیق و استراتژیک دو کشور است
رئیس جمهور کوبا به همراه وزیر بهداشت کشورمان و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا در بازدید از انستیتو پاستور ایران، همکاری‌های حوزه سلامت دو کشور را نمادی از روابط عمیق و استراتژیک ایران و کوبا و مدلی برای توسعه در دیگر زمینه‌ها دانست.

خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، میگل دیاز کانل در نشستی که پس از بازدید از انستیتو پاستور ایران برگزار شد، با اشاره به نقش ویژه فیدل کاسترو، رهبر پیشین کوبا در نزدیکی و روابط دو کشور ایران و کوبا، یادآور شد: فیدل کاسترو عامل سفر ما به ایران است، چون او بود که ما را به ایران نزدیک کرد و همواره از انقلاب اسلامی ایران به عنوان عاملی برای فروپاشی سیستم امپریالیسم طاغوت یاد می‌کرد.

وی با بیان اینکه در سال‌های دهه ۹۰، کوبا تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار گرفت و شرایط ویژه‌ای در کوبا حاکم شد، افزود: در آن دوره حتی مواد اولیه هم کمیاب بود، اما فیدل کاسترو به آینده فکر می‌کرد و به آن امیدوار بود. همان زمان موسسات تحقیقاتی ایجاد و تقویت شدند و توانستند در صنعت زیست دارو و واکسن، جایگاه برتری پیدا کنند.

رئیس جمهور کوبا وجود بسیاری از واکسن‌های موجود در کوبا را نشان از تفکر و آینده نگری فیدل کاسترو دانست و گفت: موسسه فینلای در دهه‌های قبل پایه گذاری و تولید کننده محصولات مهمی در حوزه سلامت شد که خوشبختانه این موسسه سابقه بیش از سه دهه همکاری نزدیک با انستیتو پاستور ایران را دارد و هر دو کشور و ملت‌های آن، مفتخر هستند که توانسته اند از محصولات مشترک این دو موسسه برای ارتقای سلامت، بهره‌مند شوند.

دیاز به تشدید تحریم‌ها علیه کوبا در دوران همه گیری کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: ۲۰۰ تحریم جدید از سوی آمریکا علیه کوبا در همین دوران اعمال شد و ما را جزو فهرست حامی مالی تروریسم بردند که ارتباطات ما با موسسات مالی جهان قطع شد، اما تلاش دانشمندان ما برای ساخت واکسن کرونا آغاز شد.

وی با بیان اینکه موسسه فینلای کوبا، مطالعات و کار بر روی واکسن را در ماه می‌شروع کرد و در ماه جولای، موفق به ساخت اولین واکسن کرونا شد، گفت: واکسن این موسسه سوبرانا نام گرفت که به معنی مستقل و خودکفاست و نمادی از مقاومت جمهوری کوبا در برابر تحریم به حساب می‌آید.

به گفته وی، کوبا یکی از کشور‌هایی بود که بیشترین تولید و تزریق واکسن کرونا را داشته و به افراد بیشتر از دو سال، واکسن سوبرانا را تزریق کرده و توانسته مرگ و میر بسیار پایینی در آمریکای لاتین داشته باشد.

رئیس جمهور کوبا همکاری مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا در تولید واکسن پاستوکووک یا سوابرانا را نشان از همبستگی و باور‌های مشترک دو کشور به ارتقای سلامت مردم دانست و افزود: از نظر فیدل کاسترو، ما مازاد خودمان را به دیگران نمی‌دهیم بلکه آنچه داریم را با دیگران به اشتراک می‌گذاریم همانگونه که فناوری ساخت واکسن را به اشتراک گذاشتیم و البته به دنبال تقویت، توسعه و تنوع بخشی به همکاری‌های مشترک دو کشور در حوزه‌های مختلف هستیم.

دیاز با اشاره به تحصیل رایگان ۳۰۰ دانشجوی فلسطینی در رشته پزشکی در کوبا، گفت: جنایات و نسل کشی رژیم صهیونیستی برای هیچ یک از ملت‌های آزاده و انقلابی جهان، قابل تحمل نیست و ضمن محکومیت این جنایات، تقاضای آتش بس فوری و تشکیل کشور مستقل فلسطین با یکپارچگی جغرافیایی در مرز‌های ۱۹۶۷ است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *