گزارش ۶ ماهه پروژههای تملک دارایی سرمایهای شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ ارائه شد
خبرگزاری میزان- به گزارش شهر، محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و پنجمین جلسه شورا در جریان بررسی گزارش نظارتی ۶ ماهه پروژههای تملک دارایی سرمایهای شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲، با بیان اینکه بیش از ۶ جلسه کمیسیون به بررسی این گزارش اختصاص یافت، اظهار کرد: هدف ما این است که تصویر کاملی از آنچه در ۶ ماهه ابتدایی سال نسبت به مصوبات شورا در بخش پروژههای تملک دارایی سرمایهای ارائه شود.
وی با بیان اینکه این گزارش هم نشان دهنده اقدامات صورت گرفته و هم نواقص و اشکالات کار است، یادآور شد: امیدواریم این گزارش بتواند به رفع مشکلات و نواقص کمک کند؛ گزارش بعدی ما ۹ ماهه خواهد بود.
آخوندی با اعلام اینکه بررسی عملکرد شهرداری تهران در اجرای تبصرهها امروز در کمیسیون برنامه و بودجه نهایی شد، خاطرنشان کرد: این گزارش در اختیار اعضا قرار خواهد گرفت و سپس در صحن شورا ارائه خواهد شد. همکاران ما در شهرداری در جلسات نظرات خود را مطرح کردند و بخشی از آن قابل پذیرش بوده و بخشی دیگر قابل قبول نبود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه این عملکرد تا پایان شهریورماه به ثبت رسیده است، تصریح کرد: در بودجه ۷۵ هزار میلیاردی امسال، اعتبارات در سه بخش تقسیم بندی شد و شهرداری تهران در بخش هزینهها به همان اندازه و یا اندکی کمتر ابلاغ کرده و ۳۸ هزار میلیارد تومان در بخش تملک دارایی سرمایهای و در تملک دارایی مالی نیز شهرداری هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان ابلاغ کرده است.
وی ادامه داد: در بخش تملک دارایی سرمایه ای، واحدهای ستادی داریم که پروژهها را بررسی میکنند؛ در این بخش ۲۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب بوده که ۲۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در کل سال ابلاغ شده و سه درصد بیشتر از مبلغ مصوب است.
آخوندی با بیان اینکه کل پروژههای تملک دارایی سرمایهای مستمر و غیرمستمر هزار و ۶۵۱ پروژه بوده است، گفت: در مناطق ۲۲ گانه هزار و ۲۸۹ پروژه داشتیم که ۸۳۹ پروژه مستمر و ۴۵۲ پروژه غیرمستمر بوده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اعلام اینکه در پروژههای مستمر ستادی ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که بیش از ۶ هزار میلیارد تومان ابلاغ کرده و بیش از پنج هزار میلیارد تومان تخصیص داده است، یادآور شد: در پروژههای مستمر ۷۱ درصد و در پروژههای غیرمستمر ۱۲۰ درصد ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه در پروژههای مستمر مناطق ۲۲ گانه چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مصوب شده و چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان ابلاغ کرده و تخصیص داده است، گفت: بخش زیادی از آن مربوط به آسفالت بوده است. شهرداری باید گزارش دهد که چرا بیش از مبلغ مصوب، اعتبار ابلاغ کرده است.
آخوندی همچنین خاطرنشان کرد: در پروژههای غیرمستمر مناطق ۲۲ گانه ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مصوب و چهار هزار میلیارد ابلاغ شد و سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافت. در این بخش هم شاهد اضافه ابلاغ هستیم که باید در خصوص آن توضیح داده شود.
وی با بیان اینکه گزارش نشان میدهد در ۱۵ پروژه شهرداری بیش از مبلغ مصوب، اعتبار ابلاغ کرده است، یادآور شد: همکاران ما در شهرداری توضیحاتی دادند که بخشی از آن قانع کننده نبود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه ۱۷ ردیف پروژههای جابجا شده بین معاونت و مناطق است، گفت: وقتی شورا چیزی را مصوب میکند، شهرداری نمیتواند جابجا کند. ۱۴ مورد مربوط به مساجد، دو مورد به جابجایی دبیرخانه شهر دوستدار کودک و دیگری در خصوص بخش مدیریت بحران است. از نظر ما نباید جابجایی صورت بگیرد و باید شهرداری در این زمینه پاسخ دهد.
وی اعلام کرد: در مأموریت اجتماعی و فرهنگی هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مصوب شده و دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری ابلاغ شده و هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده است. در بخش کنترل پروژه بر اساس سامانه کنترل پروژه و سیستم فاینانس، اطلاعات به روز رسانی شده و مجموع پیشرفت فیزیکی پروژههای مستمر ۳۲ درصد و پروژههای غیرمستمر ۲۶ درصد بوده است.
آخوندی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست و خدمات شهری چهار هزار میلیارد تومان مصوب، ۱۹۹ میلیارد تومان ابلاغ شده و سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است، گفت: پروژههای غیرمستمر ۱۷ درصد و پروژههای مستمر ۳۶ درصد رشد داشته اند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه در بخش حمل و نقل، بودجه مصوب بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان بوده، ۲۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ابلاغ شده و ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و میزان پیشرفت فیزیکی پروژههای مستمر ۴۹ درصد و غیرمستمر ۳۳ درصد است، گفت: در بخش هوشمندسازی اعتبارات مصوب بیش از سه هزار میلیارد تومان است و دو هزار و ۹۸۰ میلیارد تومان ابلاغ شده و دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ابلاغ شده و پروژههای غیرمستمر ۵۳ درصد و پروژههای مستمر است.
وی ادامه داد: در بخش ایمنی و مدیریت بحران مبلغ مصوب هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است، یادآور شد: بیش از هزار میلیارد تومان ابلاغ و تخصیص یافته و پیشرفت پروژههای مستمر ۲۴ درصد و غیرمستمر ۲۱ درصد است.
آخوندی با بیان اینکه در بخش معماری و شهرسازی بودجه مصوب پنج هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان بوده است، تصریح کرد: مبلغ ابلاغی در این بخش ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و مبلغ تخصیصی ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است؛ در این بخش پروژههای مستمر ۴۴ درصد و پروژههای غیرمستمر ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی با بیان اینکه در مجموع پروژهها ۳۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند، گفت: سهم سازمان نوسازی و میزان آورده در تمام پروژههای سال قبل و امسال به میزان بیش از دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مشخص شده است.
آخوندی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان برای اجرای خط ۶ مترو پرداخت شده است، اظهار کرد: این مبلغ بر مبنای تصویب دو هزار میلیارد تومان مطلوب بوده و ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در خط ۷ نیز ۳۹۵ میلیارد تومان پرداخت شده و ۳۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه مبلغ مصوب خط ۱۰ به میزان ۵۰ میلیارد تومان بوده، اما هزار و ۸۱ میلیارد تومان پرداخت شده است، تصریح کرد: تکمیل و احداث سایر خطوط نیز ۱۵۵ میلیارد تومان بوده و به نظر میرسد با توجه به تخصیص ۶ ماهه عدد مناسبی به پروژه تزریق شده است.
آخوندی با بیان اینکه نقدینگی تأمین پارکینگها صفر است، گفت: دو هزار و ۷۲۱ میلیارد تومان به شرکت مترو برای اجرای پروژهها پرداخت شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه شرکت بهره برداری مترو از مهمترین بخشها بوده است، یادآور شد: ۹۹ میلیارد تومان در تعمیرات اساسی ابلاغ و پراخت شده است.
وی با اعلام اینکه در مجموع ۴۵۴ میلیارد تومان به این شرکت پرداخت شده است، اظهار کرد: در بخش اتوبوسرانی و بهسازی ناوگان هزار و ۳۲۵ میلیارد تومان مصوب کرده ایم و ۹۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته که ۱۰۰ میلیارد تومان از آن نقد است که باید در مورد آن توضیح داده شود.
آخوندی همچنین خاطرنشان کرد: در خرید اتوبوس شهرداری بیش از ۶ هزار و ۵۷۲ میلیارد تومان در ۶ ماه ابتدایی سال پرداخت کرده و عدد بسیار خوبی نسبت به رقم مصوب است.
وی با بیان اینکه هزار دستگاه با عقاب افشان قرارداد داشتیم که تا پایان تابستان ۵۹ دستگاه تحویل داده است، گفت: احتمال دارد در گزارش ۹ ماهه تعداد اتوبوسهای تحویلی متفاوت باشد. در قرارداد با شرکت اسنا نیز ۲۳ دستگاه تحویل داده شده و از مهرماه باید تحویلها آغاز شود که در گزارش ۹ ماهه ارائه میشود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه تعداد تحویل اتوبوسهای برقی و ویژه معلولین تاکنون صفر است، خاطرنشان کرد: ۹۷ دستگاه اتوبوس نیز از وزارت کشور تحویل گرفتهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه ما در سه پروژه یادگار امام، بروجردی و شوشتری ۵ هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان پرداختی داشته ایم، گفت: ۲۹ میلیارد تومان نقد و غیرنقد برای پروژه تقاطعی نواب و تندگویان پرداخت شده و میزان پیشرفت فیزیکی ۲۹ درصد است و انتظار داریم که روند سریعتر شود.
آخوندی با بیان اینکه در پروژه پایانه شرق انتظار میرود اقدامات بهتری انجام شود، گفت: در پروژه شهر آفتاب ۲۰۰ میلیارد تومان حواله صادر شده است. در احداث پارکینگ محلهای ۱۲۵ میلیارد تومانمصوب شده که تنها ۹ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اعلام اینکه در بخش خدمات شهری و محیط زیست، در خرید مخازن تاکنون اتفاقی نیفتاده است، یادآور شد: قراردادها منعقد شده، اما پرداخت صورت نگرفته است. در احداث فاز اول مسیر طبیعت پرداخت انجام شده و در اجرای بوستانهای مادر و کودک هنوز پرداختی ثبت نشده است.
وی افزود: از هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای اجرای بوستان در مناطق فاقد بوستان، ارقامی پرداخت شده و دو بوستان در حال اجراست.
آخوندی با بیان اینکه ماشین آلات حوزه پسماند هنوز وارد نشده اند، گفت: احداث کارخانجات دفن زباله و شهرک پسماند آغاز نشده اند و اعتباری دریافت نکرده اند. در رود دره میزان پرداختی و پیشرفت فیزیکی مطلوب بوده است. در برخی موارد شهرداری در زمان تصویب بودجه فشار وارد میکند که کد پروژههایی با ارقام بودجه بالا در دستور کار قرار بگیرد، اما هیچ اتفاقی برای آنها نمیافتد؛ لذا باید پروژههایی مصوب شود که قابلیت اجرا داشته باشد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه احداث پنج ایستگاه آتش نشانی با ۹۵ میلیارد تومان مصوب شده است، اظهار کرد: ۹ سوله با ۷۳ میلیارد تومان مصوب کردیم و پرداختی آن صفر است. درآمدهای اختصاصی باید در خزانه بدون دخل و تصرف به سازمان آتش نشانی بازگردد تا طرحها را اجرایی کند.
وی ادامه داد: مصوبه شورا صراحت دارد و شهرداری موظف است هزینهها را به سازمان آتش نشانی بازگرداند و نباید این تعداد کد پروژه صفر باشد. شهرداری موظف بوده هزینهها را بپردازد و وظیفه خود را انجام نداده است.
آخوندی با بیان اینکه در بخش مدیریت بحران نیز تزریق اعتبار انجام نشده و باید همکاران ما در شهرداری در این خصوص توضیح دهند، گفت: در مأموریت شهرسازی و معماری به جز باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) که آنچنان که باید پیشرفت فیزیکی ندارند، سایر پروژهها دریافتی نداشته اند. در نمایشگاه نیز هیچگونه پرداختی نداشته ایم
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر اینکه بهترین برخورد با این گزارش را شهردار تهران داشت، اظهار کرد: در همان جلسهای که گزارش را مطرح کردیم، شهردار تهران به معاونین خود اعلام کرد که موارد مطرح شده درست است و باید اصلاحات صورت بگیرد. قصد ما از این گزارشات مچ گیری نیست.
انتهای پیام/