رئیس کل دادگستری خراسان شمالی: میزان مصالحه در پروندههای دارای قابلیت سازش در استان ۴۳ درصد است
خبرگزاری میران - حجتالاسلام والمسلمین رضا براتی زاده، رئیس کل دادگستری استان صبح امروز بهطور سرزده از بخشهای مختلف دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان بازدید کرد و ضمن گفتوگوی چهره به چهره با قضات و کارکنان این مجموعه، مهمترین مشکلات مبتلابه را در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد.
وی تقویت روند نظارت مستمر بر عملکرد مجتمعهای قضایی، رعایت نظم و انضباط اداری، اجرای به موقع دستورهای قضایی و تسریع در انجام امور و حفظ کرامت مراجعین را از جمله اصول مهم و مؤکد در سند تحول قضایی برشمرد و از مدیران، قضات و کارکنان اداری خواست قانون مداری، حسن خلق در رفتار و خدمت صادقانه و خالصانه را محور اقدام و عمل و نیز پیگیری مطالبات بحق شهروندان را طی تمامی مراحل دادرسی تا حصول نتیجه مطلوب در کانون توجه و اولویت عملکرد خود قرار دهند.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی در این بازدید محل کار را بعنوان خانه دوم کارکنان توصیف و اظهار کرد: شایسته است مدیران قضایی و کلیه کارکنان در سلسله مراتب اداری نسبت به نظافت و پاکیزگی محیط کار حساسیت بیشتری داشته و بر عملکرد نیروهای خدماتی در این خصوص نظارت پیوسته و جدی تری اعمال کنند.
وی روند دادرسی در شعب را نیز مورد بررسی قرار داد و ضمن ملاحظه تعدادی از پروندههای قضایی تشکیل شده از جمله پروندههای زندانی دار و سوابق مکاتبات و استعلامات صورت گرفته، نکات و بایستههای لازم را حسب مورد به قضات رسیدگی کننده و کارکنان اداری متذکر شد.
تأکید مضاعف بر ضرورت استفاده بهتر و بیشتر از ظرفیت جامعه وکلا در حوزه صلح و سازش
حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده در جریان دیدار با اعضاء و کارکنان شعب صلحی شوراهای حل اختلاف مستقر در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان ضمن ارزیابی کمی و کیفی عملکرد این شعب و کسب اطلاع از حصول مصالحه قریب به ۶۰ درصد پروندههای ارجاعی طی ماه گذشته از تلاشهای انجام شده در این مورد قدردانی کرد.
وی با بیان اینکه در پرخی از پروندههای کیفری مطروحه در شعب صلحی دادسراها هر دو طرف و یا یکی از طرفین دعوا دارای وکیل هستند؛ اظهار کرد: وکلای عزیز همانگونه که در پروندههای حقوقی و کیفری در راستای احقاق حقوق موکل خود با تلاش فراوان اقدام و عمل میکنند میتوانند در حوزه صلح و سازش و اصلاح ذات البین نیز نقشی سازنده و راهگشا ایفا کنند که در این صورت و از طریق این سازوکار مسالمت آمیز و البته مورد انتظار، میتوان بدون تحمیل هزینههای گزاف بعدی و قبل از امتداد و پایان فرایند دادسی و تجربه طولانی روند رسیدگیهای قضایی به نوعی از سازش دست یافت که آثار آن بسیار ماندگارتر از صدور و اجرای احکام قطعی لازم الاجراست.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با بیان اینکه در حال حاضر میزان مصالحه در پروندههای دارای قابلیت سازش در استان خراسان شمالی معادل ۴۳ درصد و بالاتر از استانداردهای کشوری است ابراز امیدواری کرد؛ با همت و تلاش تمامی اقشار مختلف جامعه از جمله وکلای عزیز این آمار بطور محسوس و قابل ملاحظهای بهبود یابد.
وی از جامعه وکلا خواست در این مسیر با یاری رساندن به شوراهای حل اختلاف و هیئتهای صلح و سازش بعنوان باقیات صالحات گامی مهم و راهگشا در جهت اشاعه فرهنگ صلح و سازش در استان بردارند.
رئیس کل دادگستری استان با تأکید مضاعف بر ضرورت فرهنگ سازی در بین جوامع هدف در راستای ترویج فرهنگ مصالحه در مناسبات فردی و اجتماعی خاطرنشان کرد: برای ایجاد مشوقهای انگیزشی در تلاش هستیم طی مناسبتهای مختلف در آینده از وکلایی که در مسیر مذاکرات اصلاحی و رفع خصومتها و اختلافات بیشتر تلاش میکنند و بهترین عملکرد را دارند قدردانی کنیم و این عزیزان را بعنوان الگوهای تلاشگر در عرصههای صلح سازش به جامعه معرفی کنیم.
انتهای پیام/