مفاد توافق آتش‌بس موقت میان حماس و رژیم صهیونیستی چیست؟

12:01 - 01 آذر 1402
کد خبر: ۴۷۴۵۷۸۵
مفاد توافق آتش‌بس موقت میان حماس و رژیم صهیونیستی چیست؟
انتشار خبر توافق حماس و رژیم صهیونیستی بر سر توافق آتش‌بس موقت و تبادل زندانی‌ها واکنش‌های بین‌المللی را به همراه داشته است. اما این توافق چه بندهایی دارد و طرفین بر سر چه چیزی توافق کرده‎اند؟

خبرگزاری میزان - وزارت خارجه قطر بامداد روز چهارشنبه، یکم آذر از توافق آتش‎بس موقت بین حماس و رژیم صهیونیستی برای تبادل زندانی‌ها خبر داد.

بیانیه قطر درباره آتش‎بس موقت میان حماس و رژیم صهیونیستی

دوحه، گفت: موفقیت تلاش‌های مشترک خود را به همراه مصر و آمریکا برای میانجیگری بین حماس و اسرائیل اعلام می‌کنیم؛ این تلاش‌ها به حاصل شدن توافق آتش‌بس انسانی منجر شد که طی ۲۴ ساعت آینده آغاز خواهد شد.

وزارت خارجه قطر با اشاره به اینکه آتش‌بس موقت انسانی در غزه چهار روزه و قابل تمدید خواهد بود، افزود: در مراحل بعدی این توافق، تعداد زندانیانی که آزاد خواهند شد، افزایش خواهد یافت.

دوحه با اعلام اینکه آتش‌بس موقت باعث خواهد شد تا کمک‌های بیشتری از جمله سوخت لازم برای نیاز‌های انسانی وارد غزه شود، می‎گوید که این کشور بر ادامه تلاش‌های دیپلماتیک خود برای کاهش تنش و درگیری‌ها و توقف جنگ و خونریزی و حمایت از غیرنظامیان تاکید می‌کند.

بیانیه‎های حماس و جهاد اسلامی درباره توافق آتش‎بس

حماس بامداد روز چهارشنبه، به‌طور رسمی دستیابی به توافق آتش‌بس چهار روزه در غزه در پی وساطت و تلاش‌های گسترده قطر و مصر را تایید کرد. 

این گروه مقاومتی در بیانیه‌ای در رابطه با جزئیات این توافق، نیز گفت: بر اساس این توافق، قرار است جنگ بین ۲ طرف متوقف شده و ارتش رژیم صهیونیستی به هرگونه اقدام نظامی خود در تمامی مناطق نوار غزه پایان دهد و هرگونه حرکت ادوات جنگی آن در این باریکه متوقف شود. 

این بیانیه می‌افزاید: توافق مذکور شامل ورود صد‌ها کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه، سوخت و تجهیزات پزشکی به تمامی مناطق نوار غزه از شمال تا جنوب بدون هرگونه استثنائی خواهد بود.

حماس، بیان کرد که قرار است ۵۰ زندانی زن و کودک زیر ۱۹ سال شهرک‌نشین در مقابل آزادی ۱۵۰ زن و کودک اسیر فلسطینی کمتر از ۱۹ سال از زندان‌های این رژیم آزاد شوند. 

جنبش حماس، افزود: تضمین تردد آزادانه فلسطینیان از شمال تا جنوب در امتداد خیابان صلاح‌الدین از دیگر بند‌های توافق است. 

این جنبش عنوان کرد که بند‌های این توافق طبق شروط و خواسته‌های مقاومت در راستای خدمت به ملت فلسطین و ثبات و پایداری آن در برابر رژیم اشغالگر تدوین شده است و حماس مذاکرات را به رغم تلاش‌های دشمن برای طولانی کردن مذاکرات و تعلل در آن، از موضع پایداری و قدرت در میدان مدیریت کرد. 

حماس اظهار کرد: همزمان با اعلام توافق آتش‌بس موقت در غزه، دستانش همچنان روی ماشه بوده و گردان‌های پیروزمند القسام برای دفاع از ملت فلسطین و مقابله با جنایات دشمن در کمین نشسته‌اند. 

این گروه مقاومتی فلسطین همچنین تاکید کرد که نسبت به خون شهدا و جانفشانی‌های آنان و صبر و بردباری ملت و آرزوی آن‌ها برای رسیدن به آزادی و بازپس‌گیری حقوق سلب شده خویش و به یاری خداوند تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس وفادار خواهد ماند.

جهاد اسلامی نیز اعلام کرد که توافق آتش‌بس پس از تلاش‌های مکرر مذاکرات با میانجیگری و تعلل و لجاجت از سوی اشغالگران حاصل شد.

جهاد اسلامی، تاکید کرد: تا زمانی که همه اسیران ما از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد نشوند، بازداشت‌شدگان غیرنظامی دشمن به آزادی نخواهند رسید.

واکنش رژیم صهیونیستی به خبر توافق آتش‎بس

خبرگزاری رویترز به نقل از دفتر «بنیامین نتانیاهو» اعلام کرد که کابینه رژیم صهیونیستی توافق مبادله زندانیان با مقاومت را به تصویب نهایی رسانده است. 

در همین حال، الجزیره هم اعلام کرد که تمامی وزرای کابینه رژیم صهیونیستی به استثنای سه وزیر این توافق را تایید کردند.

واکنش‌های بین‌المللی به توافق آتش‎بس میان حماس و رژیم صهیونیستی

وزارت خارجه چین در واکنش به این توافق، گفت: از آتش‌بس موقت استقبال کرده و امیدواریم که به کاهش بحران انسانی در غزه کمک کند؛ بدون راه‌حل عادلانه مسئله فلسطین، صلح پایدار در خاورمیانه وجود نخواهد داشت.

وزارت خارجه سوئیس در بیانیه‌ای گفت: ما از کشور‌هایی که در دستیابی به توافق آتش‌بس مشارکت کردند تشکر کرده و به درخواست خود برای آزادی همه زندانی‌ها ادامه می‌دهیم.

عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر درباره، توافق گفت: از موفقیت میانجیگری در دستیابی به توافق برای اجرای آتش‌بس بشردوستانه در غزه استقبال می‌کنم؛ ادامه تلاش‌هایمان برای دستیابی به راه‌حل‌های نهایی که عدالت و تضمین حقوق مشروع فلسطینی‌ها را به همراه دارد، را تایید می‌کنم.

رئیس پارلمان اروپا نیز به این توافق واکنش نشان داده و گفت: از کمک قطر و مصر در میانجیگری توافق آتش‌بس سپاسگزاری؛ از توافق درباره آزادی زنان و کودکان بازداشت شده در غزه استقبال می‌کنم؛ مهم است که از آتش‌بس استفاده کنیم تا کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان برسد.

وزارت خارجه بلژیک هم تاکید کرد که آتش‌بس باید اطمینان حاصل کند که کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه می‌رسد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به توافق بین حماس و رژیم صهیونیستی، گفت: مسکو از توافق بر سر آتش‌بس بشردوستانه بین اسرائیل و حماس استقبال می‌کند.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم گفت: ما تلاش خود را برای استفاده از این آتش‌بس برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه انجام خواهیم داد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *