اجرای قانون «تسهیل ازدواج جوانان» در شرایط فعلی امری حیاتی است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت:قطعا اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان در شرایط فعلی امری حیاتی است که مجریان باید به آن توجه داشته باشند.
حجتالاسلام احمد سالک در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر کشور مبنی بر عدم اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب سال ۸۴ گفت: اشکال کار در تدوین قانون جدید در مورد «تسهیل ازدواج جوانان» نیست و در حال حاضر ما در این زمینه با تراکم قوانین مواجه هستیم.
وی افزود: اشکال اصلی اجرایی نشدن قانون «تسهیل ازدواج جوانان»، به عدم اعتقاد مجریان به این موضوع بازمیگردد.
حجتالاسلام سالک تصریح کرد: مجریان امر برای اینکه بخواهند مسائل اجرای قانون تسهیل ازدواج را حل کنند راهحلهایی هم دارند منتها باور تسهیل در ازدواج جوانان در بین این مجریان ضعیف است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم باورپذیری مجریان به اجرای قانون و ضعف در نظارت دو مشکل عمده در این رابطه است، گفت: قطعا اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان در شرایط فعلی امری حیاتی است که مجریان باید به آن توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه بیکاری میتواند تاثیرات منفی بر عدم ازدواج جوانان بگذارد، بیان داشت:موضوع بیکاری باید در کشور حل شود تا ازدواج جوانان تسهیل پیدا کند و دولت در این زمینه مسئول است.
حجتالاسلام سالک تاکید کرد: اگر مسئولین اشکالاتی در قانون تسهیل ازدواج جوانان میبینند این موارد را به مجلس منعکس کنند تا این موارد اصلاح و نهایتا قانون اجرا شود.
تصویب قانون
قانون فوق مشتمل بر سیزده ماده و چهار تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و هفتم آذر ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب و در در ماه همان سال به تأیید شورای نگهبان رسید
با توجه به افزایش جمعیتی که در دهه ۱۳۶۰ اتفاق افتاد و موج تورم شدید جمعیت جوان در دهه ۱۳۸۰، مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت راهکاری برای ازدواج این موج جوان جمعیت کشور بیندیشد که در پی آن، قانون تسهیل ازدواج جوانان در نظر گرفت اما با وجود گذشت ۱3 سال از تاریخ تصویب این قانون و تکلیف دولت برای اجرای آن، هنوز این قانون اجرا نشده و بخشهایی از آن نیز به صورت ناقص اجرا میشود.
صندوق خالی جوانان
در ماده یک این قانون امده است؛ به منظور توانمند سازی جوانان برای تشکیل خانواده، دولت مکلف است صندوق اندوخته ازدواج جوانان را ایجاد نماید. اساسنامه صندوق شامل ماهیت صندوق، منابع مالی، ارکان، شرح وظایف صندوق و نحوه عضویت در آن ظرف سه ماه از تصویب این قانون توسط دولت تهیه و جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود.
عدم اجرای قانون
روز گذشته وزیر کشور در صدو دهمین جلسه شورای اجتماعی کشور گفت:فراکسیون خانواده در راستای «قانون تسهیل ازدواج» مواردی را مطرح کرد. این قانون تصویب شده، اما در عمل اتفاق ویژهای رخ نداده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *