تشریح اقدامات مدیریت بحران شهر تهران در حوزه پدافند غیرعامل
خبرگزاری میزان- به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در همایش پدافند غیرعامل که با هدف نکوداشت هفته پدافند و بررسی موضوعات مرتبط با این هفته در محل سازمان مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، به بررسی عملکرد مدیریت شهری در پدافند غیرعامل پرداخت و ضمن تبریک نکوداشت هفته پدافند غیر عامل گفت: امیدوارم این نکوداشتها به شهری ایمنتر کمک کند.
وی در ادامه به تشریح ساختار پدافند غیر عامل در کشور و نیز در مجموعه مدیریت شهری پرداخت و گفت: سازمان پدافند غیر عامل در هر دستگاهی یک کمیته دارد و در این دوره مدیریت شهری، دبیرخانه پدافند غیر عامل از معاونت امور مناطق شهرداری به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران به عنوان متولی اصلی مدیریت ریسک در پایتخت منتقل شد.
وی از انتقال پدافند غیر عامل و نیز دبیرخانه HSE در شهر تهران به عنوان تلاش برای ایجاد هماهنگی بیشتر در زمینه مدیریت ریسک شهر تهران نام برد و یادآور شد که بدین منظور یک موافقتنامه هم بین سازمان پدافند غیر عامل کشور و شهرداری منعقد شد.
نصیری در ادامه با بیان این که کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تهران جای مهمی است و ساختاری دارد که همه بخشهای شهرداری ذیل آن عضویت دارند تا معلوم شود باید اقدامات پدافندی را در نظر بگیرند، از برقراری ارتباط دو سویه میان سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمانها و شرکتهای زیرمجموعه شهرداری تهران از طریق ساز و کار کمیته، ارزیابی عملکرد کارگروهها با توجه به وظایف محول شده، پیگیری موارد حوزه پدافند غیرعامل از کارگروههای تخصصی، پیگیری اجرای موافقتنامه از کارگروهها و برگزاری جلسات دورهای و منظم به عنوان بخشی از وظایف این کمیته نام برد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در تمام ارکان شهرداری باید موضوع پدافند غیرعامل دیده شود و الزامات خدمترسانی به مردم برای این کار طراحی شده است. وی افزود: ایمنی متروها و فضاهای زیر سطحی اولویت اساسی ماست، همچنین اتصال خطوط مترو به ۱۱ بیمارستان با سرعت در حال انجام است. اقدامات موردی بسیار متعددی همانند جمع آوری فاضلاب در برخی از ایستگاههای مترو نیز انجام پذیرفت و با تلاش همکاران ما نقایص برطرف شد.
نصیری با اشاره به ایمنسازی گود کتابخانه ملی، گفت: کتابخانه ملی به علت شرایط عجیب گود فرهنگ در خطر قرار داشت که با همکاری شهرداری تهران این خطر رفع شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: فروشندگان اقلام شیمیایی خیابان ناصر خسرو باید به بازار کیمیا منتقل شوند، همچنین طراحی دو بوستان در مناطق ۴ و ۱۸ با عنوان بوستان پدافند غیرعامل با هدف فرهنگ سازی و آموزشهای شهروندی در دستور کار ما قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به شبکه مویرگی گازرسانی در سطح تهران و وجود گسلهای متعدد در پایتخت امکان سنجی حذف گاز از سطح شهر تهران و جایگزینی آن به انرژیهای دیگر در حال مطالعه است. احداث برجهای تخلیه اضطراری گاز به وسعت ۸۰ متر در مواقع بحرانی به خصوص زلزله در شهر تهران در دست بررسی و اخذ مجوزهای لازم است.
نصیری خاطرنشان کرد: همچنین تصویب دستورالعمل افزایش ضریب ایمنی مترو، کاهش وابستگی شبکه مترو به تاسیسات ناپایدار شهری، آموزش نیروهای اورژانس به کارکنان متروی تهران، تجهیز مناطق به امکانات مورد نیاز در مواجهه با تهدیدات زیستی و شیمیایی در اولویت است.
برگزاری رزمایشهای متعدد، برگزاری دورههای آموزشی در مناطق مختلف شهر و نیز در مدارس، بررسی تهیه شناسنامه پدافند غیرعامل ساختمانهای با اهمیت تحت مدیریت شهری، برنامههای ترویجی شامل دورههای آموزشی مدیران و کارکنان شهرداری، بررسی تصویب دستورالعمل افزایش ضریب ایمنی مترو، بررسی تجهیز مناطق به امکانات مورد نیاز در مواجهه با تهدیدات زیستی و شیمیایی و امکانسنجی و شناسایی پتانسیلهای موجود جهت بهرهبرداری چند منظوره از ایستگاهها از موضوعاتی دیگری بود که وی به آنها اشاره کرد.
همایش پدافند غیرعامل صبح امروز شنبه، ششم آبانماه به مناسبت فرارسیدن هفته نکوداشت پدافند غیرعامل، با حضور علی نصیری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، مرتضی افندیزاده، معاون حمل و نقل و ترافیک وزارت راهو شهرسازی، ولی الله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب پایتخت و جمعی از مدیران و کارشناسان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از روسای ادارات و پدافند غیرعامل مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران برگزار شد. در این همایش همچنین از طرح گروه دوام پدافند غیر عامل سازمان رونمایی شد و در ادامه از برگزیدگان حوزه پدافند غیرعامل تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/