بازدید رئیس دستگاه قضا از موزه ملی به شکلگیری دغدغه و زبان مشترک بین قوه قضاییه و وزارت میراث فرهنگی منجر میشود
خبرگزاری میزان - حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه ۵ مهر ماه ۱۴۰۲ همزمان با آغاز هفته گردشگری، با حضور در موزه ملی ایران از بخشهای مختلف این موزه بازدید کرد.
مصطفی دهپهلوان، رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در گفتوگو با میزان در خصوص این اقدام رئیس قوه قضاییه گفت: بازدید رئیس قوه قضاییه از موزه ملی و آگاهی نسبت به مسائل حوزه میراث فرهنگی که به موضوعات قانونی و قضایی گره میخورد، اقدام بسیار مهمی است چرا که هر چه این تعامل بیشتر شود، دغدغه و زبان مشترک بین قوه قضاییه و وزارت میراث فرهنگی بهتر شکل میگیرد.
وی ضمن اشاره به اینکه در مواردی کارشناسان قوه قضاییه به ما مشاوره میدهند و در مواردی هم دادستان منطقه به عنوان مدعیالعموم به مسائل حوزه میراث فرهنگی ورود میکنند، ادامه داد: حضور رئیس قوه قضاییه در موزه ملی بسیار اتفاق میمون و مبارکی بود و امیدواریم اینگونه اقدامات مجددا تکرار شود.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با بیان اینکه بازدید رئیس قوه قضاییه از موزه ملی برای اولین بار بود که اتفاق افتاد و اقدام بسیار مناسبی بوده است، افزود: ما به شدت در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی و رعایت قوانین پشتیبان برای حفاظت از میراث فرهنگی به ضمانت اجرا نیاز داریم؛ صحبتهای رئیس قوه قضاییه که عنوان کرد اگر افرادی به صورت سازمان یافته قاچاق عتیقه انجام دهند و به این طریق به نظام جمهوری اسلامی ایران لطمهای وارد کنند، بر طبق قانون حکمشان مفسد فی الارض است، بسیار برایم جالب بود و این اولین باری بود که این صحبتها را میشنیدم.
دهپهلوان ضمن بیان اینکه رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید به قوانین سفت و سخت حمایتی از آثار میراث فرهنگی اشاره کرد، اظهار کرد: میراث فرهنگی در اسناد بالادستی و قانون اساسی هم مانند محیطزیست قوانین پشتیبان بسیاری دارد که متاسفانه یا به خوبی اجرا نمیشود و یا دور زده میشوند.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر از جمله کشور همسایه ما عراق چنانچه فردی در محوطه تاریخی و میراثی حفاری غیرمجاز داشته باشد، مجازات سنگینی دارد متذکر شد: در کشور مصر و در محدوده اهرام ثلاثه هم اگر فردی چنین اقداماتی را انجام دهد، ماموران حکم تیر دارند، البته اینگونه قوانین در قانون اساسی و قوانین پشتیبان ما هم وجود دارد، اما در عمل به خوبی و به صورت تمام و کمال اجرا نمیشود.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با بیان اینکه حضور رئیس دستگاه قضا در وزارت میراث فرهنگی و دیداری که با مدیران ارشد این وزارتخانه انجام شد، میتواند زمینههای بسیار خوبی را فراهم کند، عنوان کرد: ما میتوانیم دورههای آموزشی را برای دادستانها و قضات بگذاریم تا با مشکلاتی که ما در حوزه میراث فرهنگی با آنها مواجه هستیم، آشنا شوند و میراث کشور غارت نشود.
دهپهلوان توضیح داد: اگر قوه قضاییه پشتیبان میراث فرهنگی نباشد، روز به روز بیشتر شاهد این تخلفات هستیم و برای جلوگیری از این اتفاق هم باید آموزش، معرفی و شناخت برای مردم داشته باشیم و هم لازم است قوانین سفت و سخت همراه با ضمانت اجرا داشته باشیم تا بتوانیم میراث کشور را حفظ کنیم.
وی یادآور شد: برخی از قوانین حوزه میراث فرهنگی به ۱۰۰ سال پیش مربوط میشوند و مطمئنا اگر دستگاه قضا در جریان این جزئیات و حساسیتهایی که ما در حال حاضر با آن رو به رو هستیم قرار گیرد، با اصلاح این این قوانین و آوردن قوانین سفت و سخت جدید میتوانیم جلوی فسادی که در حوزه میراث فرهنگی در کشور وجود دارد را بگیریم.
انتهای پیام/