لزوم پیگیری و اجرای توافقات اجلاس کشورهای عضو گروه پنج

13:06 - 12 مهر 1402
کد خبر: ۴۷۳۷۵۳۹
لزوم پیگیری و اجرای توافقات اجلاس کشورهای عضو گروه پنج
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با اشاره به توافقات مثبت اجلاس تخصصی کشور‌های عضو گروه پنج گفت: این نشست تنها یک بیانیه و توصیه نیست؛ بلکه نیازمند پیگیری اجرا در سطح who و کشور‌های عضو است.

خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، سید جعفر حسین در اختتامیه اجلاس تخصصی کشور‌های عضو گروه پنج اظهار کرد: در طی برگزاری این اجلاس از حمایت مالی در هزینه‌های دارو به‌عنوان یکی از عناصر کلیدی یاد شد، امروزه دسترسی به داروی باکیفیت به‌عنوان حقوق بشر قلمداد می‌شود و همه ما و کشور‌های عضو گروه ۵ معتقد به تحقق این مهم هستیم که ارزش آن بیش از میلیارد‌ها دلار است.

وی با اشاره به اینکه منافع اقتصادی بزرگی در تولید، تامین و توزیع دارو وجود دارد، افزود: مسئولیت دولت است که دارو را تامین و در دسترس مردم قرار دهد تا شاهد پوشش همگانی سلامت باشیم؛ در واقع تحقق این امر یک ارزش است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با اشاره به نقش اساسی قانون‌گذار در حوزه نظارت و پایش، عنوان کرد: در زمینه صادرات، قیمت‌گذاری، لجستیک و مبارزه با قاچاق، رگولاتور نقش مهمی دارد، چرا که تولیدکنندگان به دنبال کسب سود هستند و قاچاقچیان کار خود را می‌کنند و این سیستم دولتی است که باید با پایش و نظارت دقیق آثار منفی آن را کاهش دهد.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری برای انجام کار‌ها باید روی سیستم صورت بگیرد نه فعالیت فردی، تصریح کرد: اگر سیاست قوی در قیمت‌گذاری و امثال آن نداشته باشیم، فعالیت انفرادی نمی‌تواند باعث کاهش قیمت دارو شود و دسترسی افراد را به دارو تسهیل کند.

جعفر حسین خاطرنشان کرد: هیچ یک از کشور‌ها نمی‌توانند به‌تن‌هایی سیاست‌های سلامت را پیاده کنند، همانگونه که در پاندمی کرونا دیدیم پردرآمدترین کشور‌های دنیا نیز قادر نبودند به‌تن‌هایی از عهده آن بر بیایند و به سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف تکیه کردیم، بنابراین حتی اگر یک کشور بهترین سیستم رگولاتوری و رصد و پایش را داشته باشد؛ اما همسایه این امکانات را نداشته باشد نتیجه‌ای نخواهد گرفت.

وی با تاکید بر لزوم پیگیری و پیاده‌سازی توافقات اجلاس گروه پنج، عنوان کرد: در این نشست موضوعات مختلفی مطرح شد که اگر اجرا نشود نه‌تن‌ها فرصت از دست می‌رود؛ بلکه فرصت دوباره ایجاد نخواهد شد، باید باور داشته باشیم که این نشست تنها یک بیانیه و توصیه نیست؛ بلکه نیازمند پیگیری اقدامات است تا توافقات را اجرا کنیم؛ خواه مسئولیت اعضای این گروه باشد و یا who.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران گفت: باتوجه‌به تجربه کاری در کشور‌های منطقه باید بگویم که راهکار‌هایی که در کشور‌های پیشرفته راهگشاست ممکن است در منطقه ما کارایی نداشته باشد، شاید راهکار‌های ارزان‌تر با قابلیت و ارزش اجرای بیشتری داشته باشیم و این روحیه‌ای که در گروه ۵ داریم باید ادامه دهیم چرا که برای سلامت عمومی مهم است.

وی با تاکید بر اینکه دسترسی به دارو‌های اساسی حق هر شهروند است، خاطرنشان کرد: با کارکردن در کنار هم می‌توانیم این موضوع را محقق کنیم، از تمام اعضای این گروه خاضعانه درخواست می‌کنم که باتوجه‌ به اینکه تامین دارو تنها در سازمان‌های غذا و دارو صورت نمی‌گیرد و بسیاری از بخش‌های دیگر مانند وزارت دارایی، بانک مرکزی، بودجه و ... در آن دخیل هستند، بنابراین بخش‌های دیگر را نیز درگیر این موضوع کنند و مدافع این ایده باشند تا دسترسی عمومی به دارو‌های حیاتی امکان‌پذیر شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *