کمکهای اروپا و آمریکا به اوکراین؛ آمار و ارقام چه میگویند؟
خبرگزاری میزان - کشورهای غربی از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ به طور مداوم کمکهای زیادی اعم از نظامی و مالی را روانه کییف کردهاند.
این کشورها همچنان بر تداوم ارسال کمک به اوکراین تاکید دارند. البته باید اشاره کرد که تمایل این کشورها به ارسال کمکهای نظامی و مالی با هدف تضعیف روسیه رابطه مستقیم دارد.
«جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس مطبوعاتی در جریان سفرش به کییف، گفت که مجموع کمکهای اتحادیه اروپا به اوکراین از آغاز جنگ تاکنون به ۸۵ میلیارد یورو رسیده است.
به گفته «بورل»، این مبلغ شامل ۲۵ میلیارد یورو کمک نظامی و ۶۰ میلیارد یورو کمکهای مالی و انواع دیگر کمکهاست.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین از آمریکا خواسته بود تا کمکها به اوکراین را ادامه دهد.
حال این سوال برای برخی افراد مطرح میشود که اروپا و آمریکا تاکنون چه میزانی از کمک را به کییف ارائه کردهاند؛ یا اینکه کدام (آمریکا و اروپا) کمکهای بیشتری روانه اوکراین کردهاند.
«تیری برتون»، کمیسر اتحادیه اروپا در امور بازار داخلی، گفت که نهادهای اروپایی و کشورهای اتحادیه اروپا به اندازه آمریکا در ارائه کمکها به اوکراین مشارکت داشتهاند.
«یورونیوز» برای بررسی صحت این موضوع به موسسه «کیل»، یک اندیشکده اقتصادی آلمانی مراجعه کرد.
گروه تحلیلگران این موسسه از زمان آغاز جنگ، تمام کمکهای ارسال شده به اوکراین را تحت تحقیقاتی به نام «ردیاب پشتیبانی اوکراین»، زیر نظر داشتهاند.
براساس تحقیقات آنها، بین فوریه ۲۰۲۲ و می ۲۰۲۳، آمریکا متعهد شد نزدیک به ۷۱ میلیارد یورو کمک کلی به اوکراین ارائه کند.
کشورها و موسسات اتحادیه اروپا در مجموع متعهد به ارائه ۶۸ میلیارد یورو کمک به اوکراین شدند، که تقریبا با میزان کمکهای واشنگتن مشابه است.
کمکهای مالی و کمکهای نظامی
اما وقتی صحبت از کمکهای بهاصطلاح بشردوستانه به میان میآید، اتحادیه اروپا در واقع ۲ برابر آمریکا به کییف کمک ارائه کرده است.
به گفته موسسه «کیل»، اروپا تاکنون ۷.۶ میلیارد یورو کمک بشردوستانه در مقایسه با ۳.۶ میلیارد یورو آمریکا به کییف کمک کرده است.
از سوی دیگر، آمریکا کمک نظامی بسیار بیشتری ارائه کرده، که معادل ۴۳ میلیارد یورو بوده؛ در حالی که اتحادیه اروپا متعهد شده است ۲۸ میلیارد یورو به اوکراین کمک نظامی ارائه کند.
در زمینه کمکهای مالی مانند وام و یارانه، اتحادیه اروپا ۳۳ میلیارد یورو به اوکراین اهدا کرده است. با این حال، آمریکا کمک مالی کمتری، یعنی حدود ۲۴ میلیارد یورو، به کییف اهدا کرده است.
اما در حال حاضر موسسه کیل در یک بهروزرسانی اعلام کرد که مجموع تعهدات اتحادیه اروپا در حال حاضر تقریبا ۲ برابر تعهدات واشنگتن است. با اضافه کردن سایر کشورهای اروپای غربی که بخشی از اتحادیه اروپا نیستند (انگلیس، نروژ، سوئیس)، این اختلاف در میزان کمکها بیشتر میشود.
به طور خاص، موسسه «کیل» در مجموع ۱۵۶ میلیارد یورو تعهدات از سوی تمام کمککنندگان اصلی اروپایی (اتحادیه اروپا و غیر اتحادیه اروپا)، در مقایسه با کمتر از ۷۰ میلیارد یورو از سوی آمریکا برای اوکراین را فهرست کرده است.
با این بهروزرسانی، ردیاب پشتیبانی اوکراین شامل کمکهایی است که در ماه ژوئن و جولای تعهد داده شدهاند؛ بنابراین این بهروزرسانی اعلامیههای پشتیبانی از کییف را که بین ۲۴ ژانویه ۲۰۲۲ و ۳۱ جولای ۲۰۲۳ صادر شده، پوشش میدهد.
بستههای کمکی چند ساله جدید تغییرات قابل توجهی در رتبهبندی کشورها از نظر میزان کمک به اوکراین ایجاد میکند.
کمکهای کشورهای حوزه بالتیک
برخی از دولتهای اروپایی نسبت به اندازه اقتصاد خود کمکهای مالی بیشتری به اوکراین ارائه میکنند.
در صدر این فهرست، استونی، لتونی و لیتوانی قرار دارند. استونی ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای کمک به کییف اختصاص داده است.
لتونی و لیتوانی با اهدای ۱.۳ درصد و ۱.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود در رتبههای بعدی قرار دارند.
اما مجموعه دادههای موسسه «کیل» فقط تا پایان ماه می ۲۰۲۳ را شامل میشود.
در طرف دیگر هم آمریکا قرار دارد که پیش از این سلاحهای مرگباری مانند مهمات خوشهای را به اوکراین ارسال کرده بود.
واشنگتن همچنین اخیرا اعلام کرده بود که مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین ارسال خواهد کرد.
انتهای پیام/