رقابت انتخاباتی در فرانسه؛ عرصه تلاش برای قانونی کردن آپارتاید علیه مسلمانان
خبرگزاری میزان – تشدید سیاستهای ضداسلامی و اعمال فزاینده محدودیتها و ممنوعیتها برای مسلمانان از سوی فرانسه، حرکت هدفمند این کشور در مسیر اسلامهراسی و اسلامستیزی را بیشازپیش آشکار کرده است.
فرانسه در حالی در مسیر مذکور حرکت میکند که جمعیت ۵ میلیونی مسلمانان این کشور بهصورت روزمره با تبعیض و آزارواذیت فزاینده در این کشور بهعنوان دارنده بزرگترین جمعیت مسلمان در اروپا، مواجه هستند.
افق انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۷ فرانسه سبب شده تا مسلمانان به ابزاری برای رقابتهای انتخاباتی این کشور تبدیل شوند و همین امر رویکردهای اسلامهراسانه و اسلامستیزانه را در این کشور تشدید کرده است.
آیا فرانسه برای قانونی کردن آپارتاید علیه مسلمانان تلاش میکند؟
«میدلایستآی» در گزارشی به موضوع تلاش فرانسه برای قانونی کردن آپارتاید علیه مسلمانان بهویژه در جریان رقابتهای انتخابات آتی ریاستجمهوری این کشور پرداخته است.
فقط یک هفته پس از ممنوعیت پوشش عبا در مدارس فرانسه، آستانه جدیدی برای اسلامهراسی در فرانسه که اکنون از کنترل دولت نیز خارج شد، طراحی شد؛ در واقع حمله اخیر به اسلام بهعنوان یک دین و مسلمانان بهعنوان بخشی جداییناپذیر از جمعیت فرانسه، بسیار جدی است.
«ادوارد فیلیپ»، اولین نخستوزیر «امانوئل مکرون»، رئیسجمهور فرانسه برای نخستین بار در دوران پسااستعمار اعلام کرد که ممکن است روزی تحمیل مجموعهای متفاوت از قوانین و تعهدات بر مسلمانان فرانسه تحمیل شود.
«فیلیپ» که اکنون یکی از رقبای اصلی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۷ است، با طرح ادعاهایی علیه اسلام و مسلمانان، عبارات و رویکردهای ضد مسلمانان را با هدف بهرهبرداری انتخاباتی از آنها فعال میکند.
ادعاها و اظهارنظرهای او علیه اسلام و مسلمانان که عملا رویکردی افراطی را نشان میدهد، پیامدی برای وی ندارد و تهدیدی را متوجه او نمیکند.
فیلیپ مانند «گابریل آتال»، وزیر آموزشوپرورش کابینه مکرون که خود یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۷ فرانسه است، محاسبات انتخاباتی بدبینانهای را انجام داده و به همین دلیل در تلاش است که برای افزایش پایگاه حمایتی بالقوه خود، شکاف بین راست افراطی، راست محافظهکار و راست میانه را پر کند.
پیشنهاد «فیلیپ» مبنی بر تحمیل قوانین و تعهدات مختلف تنها بر یک دین و پیروان آن، نه تنها با لائیسیته ادعایی فرانسه و همه ارکان آن در تناقض کامل است، بلکه به چند دلیل تکاندهنده است:
نخست، او پیشنهاد آماده شدن فرانسه برای اجرای چیزی کمتر از آپارتاید قانونی برای مسلمانان را میدهد.
دوم، اجرای چنین اقدامهایی براساس قانون اساسی فرانسه که مدعی کوررنگی است، به نوعی بازگشت به قوانین دوران استعمار است؛ زمانی که تعهدات و موقعیتها براساس قومیت و مذهب استعمارگران فرانسوی متفاوت بود.
چنین نظامی در تضاد کامل با اصول و ارزشهایی است که فیلیپ ادعا میکند جمهوری فرانسه را ایجاد کردهاند.
لائیسیته ادعایی؛ سلاح فرانسه علیه اسلام
بررسی روند تحولات و موضعگیریهای سیاسی دولت و مقامهای فرانسوی نشان میدهد که لائیسیته ادعایی این کشور فقط سلاحی است که علیه اسلام و مسلمانان استفاده میشود؛ سیاستمداران فرانسوی نشان دادهاند که از دور ریختن این اصل ادعایی برای عبور از محدودههای اسلامهراسی ابایی ندارند.
شاهد این ادعا، ماهیت افراطی و آشکارا ضد جمهوریخواهانه فیلیپ است که حتی از مرزهای «مارین لوپن» نامزد راستگرای سابق ریاستجمهوری فرانسه عبور کرده است.
جالب آنکه مکرون انتقادی به اظهارات فیلیپ نداشته و «لیبراسیون»، روزنامه اصلی چپ میانه به پوشش اظهارات وی پرداخته است.
این نشان میدهد که اسلامهراسی تا چه حد در فرانسه نفوذ کرده و «زموریسازی» تا چه حد در مورد اسلام و مسلمانان در این کشور به میان میآید.
اگرچه از قدیم این بحث مطرح بوده که بهطور معمول در فرانسه قوانین، معیارها، استانداردها و تکالیف متفاوتی در تضاد با قانون اساسی فرانسه در مورد مسلمانان و اسلام اعمال میشود و مسلمانان همواره بهعنوان شهروندان درجه دوم فرانسه، با موقعیتها و وظایف متفاوتی مواجه میشوند، اما تاکنون هیچ از مقامهای دولتی فرانسه این جسارت را نداشته تا عمومی کردن تبعیض مذهبی علیه مسلمانان را بهعنوان یک سیاست عمومی پیشنهاد کند.
تحلیلگران بر این باورند که فرانسه آماده است جمهوری ادعایی خود را نابود کرده و از اصول ادعایی قانون اساسی خود از جمله برابری، آزادی و لائیسیته با هدف حمله به اسلام و مسلمانان عبور کند.
انتهای پیام/