شکست پلتفرمهای غربی رسانههای اجتماعی در مقابله با سوءاستفاده جنسی از کودکان و نوجوانان
خبرگزاری میزان - بسیاری از سایتها و پلتفرمهایی که به اصطلاح برای آزادی بیان در سراسر جهان بسیار تلاش کردهاند، باعث افزایش محتوای مضر و غیرقانونی آنلاین، از جمله سوءاستفاده جنسی از کودکان شدهاند.
بخش خارجی کمیسیون امنیت الکترونیک استرالیا که استفاده ناکافی و ناسازگار از فناوری برای شناسایی موارد کودک آزاری را نشان میدهد، میگوید که برخی از بزرگترین شرکتهای فناوری جهان به اندازه کافی برای مقابله با استثمار جنسی کودکان در پلتفرمهای خود انجام نمیدهند.
در ماه آگوست سال ۲۰۲۲، eSafety (تنظیم کننده مستقل استرالیا برای ایمنی آنلاین) اولین اخطارهای حقوقی صادر شده تحت پیوند جدید Basic Online Safety ExpectationsExternal استرالیا را به شرکتهای اپل، متا (شامل اینستاگرام و فیسبوک)، واتساپ، مایکروسافت، اسکایپ، اسنپ چت و امیگل ارسال کرد و از آنها خواست تا به سوالات دقیق درباره نحوه برخورد با این مشکل پاسخ دهند.
رویکرد منفعلانه شرکتهای فناوری برای مقابله با استثمار جنسی کودکان
«جولی اینمن گرانت»، کمیسر ایمنی الکترونیک این نهاد، میگوید: برخی شرکتها در زمینه مقابله با استثمار جنسی کودکان در پلتفرمهای خود کار خاصی انجام نمیدهند.
گزارش eSafety شامل تاییدیه اپل و مایکروسافت است که با وجود در دسترس بودن گسترده فناوری تشخیص PhotoDNA، سعی نمیکنند به طور فعال موارد کودک آزاری ذخیره شده در سرویسهای iCloud و OneDrive را شناسایی کنند.
اپل و مایکروسافت همچنین با وجود استفاده گسترده از اسکایپ، به ویژه برای این جنایت طولانی مدت و رو به گسترش، از هیچ فناوری برای تشخیص پخش زنده سوءاستفاده جنسی از کودکان در چتهای ویدیویی در اسکایپ، مایکروسافت تیمز یا فیستایم استفاده نمیکنند.
این گزارش همچنین تفاوتهای گستردهای را در سرعت واکنش شرکتها به گزارشهای کاربران مبنی بر استثمار و سوءاستفاده جنسی از کودکان در سرویسهای خود نشان میدهد. این بررسیها در برخی موارد تا ۱۹ روز نیز به طول میانجامد.
همچنین فاش شده است که متا اگر یک حساب کاربری در فیسبوک را به دلیل سوءاستفاده جنسی از کودکان مسدود کند، حساب همان کاربر در اینستاگرام مسدود نمیشود. زمانی که کاربری در واتساپ مسدود میشود، اطلاعات این موضوع با فیسبوک یا اینستاگرام (که همگی زیرمجموعه شرکت متا هستند) به اشتراک گذاشته نمیشود.
درخواست قربانیان از شرکتهای فناوری
در همین حال پایگاه «نیشن کیمرو» ضمن اشاره به این موضوع، میگوید که یک ائتلاف جهانی متشکل از بیش از ۱۰۰ نفر بازماندگان سوءاستفاده جنسی، خانوادهها و کارشناسان ایمنی کودکان از شرکتهای فناوری خواستهاند تا از ایمن بودن پلتفرمهایشان برای کودکان مطمئن شوند.
نامه به مدیران شرکتهای فناوری از سوی یک بازمانده که در سن ۱۳ سالگی از طریق برنامه پیامرسانی رمزگذاری شده واتساپ مورد آزار جنسی قرار گرفته بود، هدایت شد و از سوی ۴۳ نفر از بازماندگان سوءاستفاده جنسی آنلاین از کودکان و ۶۱ سازمان جهانی ایمنی کودکان و دانشگاهیان امضا شده است.
همچنین یک تجزیه و تحلیل جدید نشان میدهد که از هر هشت شکایت از موارد سوءاستفاده جنسی از کودکان (CSAM) یک مورد شامل این است که مرتکب کودک را به انجام اعمال آشکار از طریق وبکم یا تلفن هوشمند وادار میکند.
افزایش قربانی شدن کودکان در انواع اخاذی جنسی آنلاین
«اسکای نیوز» هم در گزارشی ضمن بررسی موضوع اخاذی جنسی آنلاین، مینویسد که یک موسسه خیریه هشدار داده است که گزارشهای مربوط به قربانی شدن کودکان در انواع اخاذی جنسی آنلاین در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
بنیاد دیدهبان اینترنت (IWF) اعلام کرد که در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۹۱ گزارش «بیسابقه» از «اخاذی» دریافت کرده است. این در حالی است که در کل سال گذشته ۳۰ گزارش دریافت شده بود.
این نوع اخاذی شکلی از باجگیری است که در آن کودک فریب میخورد تا تصاویر خود را برای سوءاستفادهکنندگان بفرستد؛ این مهاجمان کودک را تهدید میکنند که در صورت عدم پرداخت پول، تصاویر را با دوستان، خانواده یا افراد در اینترنت به اشتراک میگذارند.
IWF گفته است که احتمال این که نوجوانان در شبکههای اجتماعی هدف قرار بگیرند، بیشتر است. در اکثر این موارد، سوءاستفادهکنندگان بزرگسال، قربانیان را فریب میدهند تا فکر کنند با جوانی از جنس مخالف در ارتباط هستند.
انتهای پیام/