مجموعه فیلمسازان در جهان اسلام هنوز نتوانستهاند اثری نزدیک به «محمد رسول الله» تولید کنند/ مدیوم سینما در شناخت شخصیتهای بزرگ و مهم بسیار اثرگذار است
خبرگزاری میزان - شب گذشته ۲۴ شهریورماه در میز نقد سینمای جهان برنامه «نقد سینما»، آرش خوشخو و محمدرضا مقدسیان به گفتگو درباره فیلم سینمایی «محمد رسول الله» به کارگردانی مصطفی عقاد پرداختند.
در ابتدای این برنامه آرش خوشخو بیان کرد: من اولین بار این فیلم را سال ۵۸ دیدم؛ زمانی که کلاس سوم دبستان بودم. هیچکس این اثر را شاهکار نمیداند، اما نسلهای متعدد را جادو کرده است. برخی جملات این فیلم حتی در زندگی روزمره ما نیز قرار گرفته که این مساله نشان میدهد در فرهنگ عمومی ما تاثیر گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه این اثر با قلب و عشق واقعی ساخته شده و به این دنیا چیزی اضافه کرده است، مطرح کرد: کارگردان این فیلم از زبان بینالمللی سینما برای ارائه پیام آیینی و مذهبی بهره برده است. بازیگران بزرگی که در اوج شهرتشان در این فیلم حضور دارند و همچنین بالاترین کیفیت دوبله تاریخ سینمای ایران در این اثر به کار گرفته شده است. وجه سیاسی در این اثر نیز قوی و یکی از نقاط قوت آن است.
در ادامه محمدرضا مقدسیان گفت: سالهای سال نسخه دوبله این اثر دیده شده و مخاطبان از تماشای آن لذت بردهاند، اما من نسخه انگلیسی این اثر را با زیرنویس فارسی دیدم، چراکه مخالف سرسخت دوبله هستم. درباره این اثر باید اعتراف کنم هنرمندانی که این اثر را دوبله کردند، شاهکارند. مجموع صداپیشگان این فیلم هنرمندانه این کار را انجام دادهاند. نصرالله مدقالچی در جایی اشاره میکند که خود کارگردان هم از دوبله فیلم حیرتزده شده است.
وی افزود: پنج سال طول کشیده است که فیلم «محمد رسول الله» توسط فیلمساز سوری ساخته شود. بعد از این همه سال هنوز این فیلم قابلیت الهام گرفتن و تاثیرگذاری دارد، چراکه از اغراق پرهیز میکند و دست روی وجوه انسانی میگذارد. برای این اثر ۱۰ میلیون دلار هزینه شده و ۱۵ میلیون دلار نیز در گیشه کسب کرده است.
وی افزود: متاسفانه مجموعه فیلمسازان در جهان اسلام هنوز نتوانستهاند اثری نزدیک به این اثر تولید کنند. سالهای سال است که درباره وحدت صحبت میشود، اما هنوز بعد از ۵۰ سال وحدت شکل نگرفته است و هر کس میخواهد روایت خودش را بسازد. حتی ما هم تحت تاثیر تصاویر بیرونی از اسلام قرار میگیریم؛ تصویری که اسلام را ترسناک نشان میدهد، اما این فیلم اسلام اخلاقی و رحمانی را نشان میدهد. اگر این فیلم بتواند به ما یادآوری کند که چقدر درباره اسلام نمیفهمیم، پس خوش به حال ما.
این منتقد سینما اظهار کرد: تعادل در این اثر دیده میشود و فیلم دلی به نگارش درآمده است. ساخت فیلم درباره شخصیتهای بزرگ ابتدا نیاز به شناخت دقیق و بعد دانش سینما دارد.
امیررضا مافی میزبان برنامه نیز خاطرنشان کرد: فیلمساز از صدر اسلام بخشی از روایت را به تصویر کشیده است که مورد وفاق همه است. در حقیقت تلاش نکرده است که با پروداکشن اغواگر کاری خاص یا حرکتی محیرالعقول انجام دهد، چراکه قصه خودش تماشاییست. نکته مهم دیگری که بدان رسیدم این بود که مدیوم سینما در شناخت شخصیتهای بزرگ و مهم بسیار اثرگذار است.
انتهای پیام/