گفت‌وگو|

مزایای احیای طرح گردشگری جزیره آشوراده؛ از افزایش صادرات خاویار تا قابلیت تبدیل‌شدن آشوراده به قطب گردشگری شمال شرق کشور

8:00 - 20 شهريور 1402
کد خبر: ۴۷۳۳۶۹۱
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
مزایای احیای طرح گردشگری جزیره آشوراده؛ از افزایش صادرات خاویار تا قابلیت تبدیل‌شدن آشوراده به قطب گردشگری شمال شرق کشور
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی حل مشکلات حقوقی زمین‌های جزیره آشوراده از سوی قوه قضاییه را تاثیرگذار بر اقتصاد این منطقه دانست و گفت: این جزیره با توجه به ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند به قطب گردشگری شمال شرق کشور تبدیل شود.

خبرگزاری میزان _ طرح گردشگری جزیره آشوراده از ۲ دهه گذشته به‌علت مشکلات حقوقی بخشی از زمین‌های جزیره، بلاتکلیف مانده بود، در این راستا رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان گلستان با تفویض اختیارات ویژه به رئیس کل دادگستری استان از وی خواست برای حل این مشکلات تلاش کند.

دادگستری استان گلستان با بررسی‌های مداوم توانست کلیه مراحل و تشریفات قانونی این پرونده را در مدت ۳۱ روز، از ۹ مرداد تا ۹ شهریور انجام دهد و موانع حقوقی موجود در اجرای طرح گردشگری آشوراده را مرتفع کند. 

در همین باره عبدالکریم رجبی، نماینده پیشین مینودشت و کلاله در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: زمین‌های این منطقه از سال‌های گذشته دچار مشکلات حقوقی بود که پیگیری‌ها و دستورات رئیس قوه قضاییه باعث حل مشکلات موجود بین مردم و منابع طبیعی شد. 

به گفته وی، جزیره آشوراده با طبیعت زیبا، بکر، شرایط خوب اقلیمی و وجود قومیت‌ها یکی از مراکز مهمی است که می‌تواند از نظر اقتصادی برای شمال شرق کشور و استان گلستان با اهمیت باشد.

تبدیل جزیره آشوراده به قطب گردشگری با رفع موانع حقوقی 

رجبی با اشاره به اینکه جزیره آشوراده در مسیر عبور زائران مشهد مقدس است، تصریح کرد: ایجاد یک منطقه تفریحی در این جزیره باعث توسعه اقتصادی منطقه و تبدیل آن به قطب گردشگری در شمال شرق کشور می‌شود.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جزیره آشوراده منبع مهم تولید خاویار در کشور است، گفت: این ویژگی جزیره، می‌تواند باعث جذب گردشگر داخلی و خارجی شود و تحولاتی را در صادرات این کالا به وجود آورد. 

سواحل دریایی و جنگل‌های سرسبز؛ امتیاز ویژه جزیره آشوراده 

رجبی با اشاره به اینکه جزیره آشوراده مانند جزیره کیش از نظر اقتصادی بااهمیت است، اعلام کرد: جزیره آشوراده شاید از نظر وسعت با جزیره کیش برابر نباشد، اما این منطقه دارای سواحل دریایی و جنگل‌های سرسبز است و همین ویژگی می‌تواند موجب برتری این منطقه شود.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی یکی از دلایل بلاتکلیفماندن طرح گردشگری آشوراده را تردید سرمایه‌گذاران به‌علت مشکلات حقوقی زمین‌ها دانست و اعلام کرد: مشکلات حقوقی این زمین‌ها باعث شده است که سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ورود به این طرح ترس داشته باشند و اکنون که مشکلات حقوقی این منطقه برطرف شده دولت باید مشکلات سرمایه‌گذاری این طرح را برطرف کند. 

به گفته وی، دولت باید یا خود در احیای طرح گردشگری آشوراده سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهد یا باید اطمینان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را جلب کند؛ چرا که این طرح برای سرمایه‌گذاران دارای حاشیه سود مناسب است و برای مردم منطقه نیز تحول‌آفرین خواهد بود.

رجبی در پایان تصریح کرد: امیدوار هستیم با دستورات و پیگیری‌های رئیس دستگاه قضا مشکلات این منطقه به‌صورت کامل برطرف شود و موانع چندین ساله سرمایه‌گذاری و توسعه منطقه از سر راه برداشته شود.

انتهای پیام/

فوزیه تاجران


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *