اقدام بهموقع سایپاییها قبل از آغاز فرآیند واگذاری/ ارزش سهام این شرکت واقعی میشود

صحبت از خصوصیسازی صنعت خودرو در چند سال اخیر بسیار در رسانهها مطرح شد و در بین موافقان و مخالفان سرانجام مدیریت ایرانخودرو در اواخر سال گذشته به بخش خصوصی واگذار شد.
در این میان برنامه خصوصیسازی گروه خودروسازی سایپا بهعنوان دیگر غول خودروساز دولتی در ایران، نیز مطرح شده است که البته تفاوتهای بسیاری با وضعیت سهامداری ایرانخودرو دارد، چرا که سایپا به مانند ایرانخودرو سهامدار عمده در بخش خصوصی ندارد و از آن گذشته میزان سهم سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به عنوان بخش دولتی در مدیریت سهم سایپا تقریبا ۳ برابر ایرانخودرو است (حدود ۱۵ درصد) و در کنار آن حدود ۱۵ درصد سهم سایپا هم اکنون به تعاونی کارکنان این شرکت اختصاص دارد که سهامدار آن کارکنان سایپا و حدود ۱۴ درصد دیگر سهم این شرکت نیز هماکنون در اختیار صندوق بازنشستگی فولاد است که طبیعتا این بلوک سهم هماکنون متعلق به بازنشستگان محترم صندوق است که تمام این موضوعات شرایط واگذاری سایپا به بخش خصوصی را پیچیدهتر و زمانبرتر از ایرانخودرو خواهد کرد.
اما در کنار این موضوعات آنطور که وزارت صمت و مدیریت ارشد این گروه خودروسازی عنوان کردهاند خصوصیسازی سایپا هم بر اساس زمانبندی قانونی و برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار دارد و بعد از رساندن سهم این شرکت به قیمت واقعی و طی شرایط لازم و اخذ مجوزهای قانونی لازم واگذار خواهد شد.
اما در این بین یک اقدام بهموقع و تاثیرگذار در رابطه با ارزندهکردن سهم گروه خودروسازی سایپا بهعنوان یک خودروساز دولتی که سهامدار اصلی آن مردم هستند با تجدید ارزیابی داراییهای این شرکت انجام شد.
با این اقدام و واقعی شدن ارزش سهم سایپا، از تضییع هزاران میلیارد تومان از اموال مردم و بیتالمال در فرایند «خصوصیسازی» جلوگیری شد.
درماههای گذشته و با اوجگیری اخبار مربوط به واگذاری سهام خودروسازان، اسامی چندین خواهان هم برای سایپا مطرح شده بود که حال باید دید بعد از این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها و تقریبا ۷ برابر شدن ارزش این داراییها که بعد از برگزاری مجمع فوقالعاده به تصویب و تایید سازمان بورس و اوراق بهادار هم رسید، کدام یک از آنها همچنان در صف خرید باقی میمانند.
درکنار این موضوع و بررسی و قیمتگذاری ارزش اموال این خودروساز دولتی باید ارزش برند این شرکت را هم محاسبه و در قیمتگذاری، به عنوان یکی از اموال متعلق به مردم برای واگذاری به بخش خصوصی لحاظ کرد.
موضوع واگذاری سهام شرکتهای دولتی باید بعد از ارزشگذاری سهام شرکتها متناسب و همراه با تورمهای سالانه و افزایش قیمتها و با واقعی کردن قیمت سهم این شرکتها انجام گیرد.
در همین راستا و برای جلوگیری از تضییع حقوق سهامداران و مردم در روند خصوصیسازی با اقدامات صورتگرفته از سوی این گروه خودروسازی برنامه بهروزرسانی ارزشِ اموال و داراییهای این خودروساز دولتی پیش از واگذاری به بخش خصوصی، در دستور کار قرار گرفته است.
در همین راستا ۸ اسفند سال گذشته (۱۴۰۳) هیئتمدیره سایپا از افزایش سرمایه ۷۶۱ درصدی این گروه خودروسازی از محل «تجدید ارزیابی دارایی»های این گروه خودروسازی خبر داد و به این ترتیب سرمایه ثبتی این شرکت از ۱۹.۵ به ۱۶۸.۲ هزار میلیارد تومان افزایش در پایان اسفند سال گذشته افزایش یافت.
با این اقدام بهموقع در افزایش سرمایه و بهروزرسانی ارزشِ اموال و داراییها پیش از واگذاری؛ از حیف و میل هزاران میلیارد تومان اموال سهامداران و مردم در این خودروسازی دولتی جلوگیری شد و اکنون این گروه خودروسازی با اجرای برنامههای چابکسازی و کنترل هزینههای تولید و مالی، گامهایی را در جهت ارزشآفرینی و افزایش بهرهوری قبل از خصوصیسازی برداشته است.
انتهای پیام/