تحولات شمال سوریه؛ نارضایتی نیروهای سوریه دموکراتیک از سیاست آمریکا
خبرگزاری میزان - نیروهای تحت حمایت آمریکا موسوم به سوریه دموکراتیک (SDF)، به دلیل عدم تمایل واشنگتن در محکومیت ادامه حملات ترکیه علیه این گروه، از آن ناامید شده است.
این در حالی است که این نیروها، عملا به نیروی زمینی آمریکا در شمالدسوریه تبدیل شده بودند و متحمل تلفات انسانی و مادی زیادی شدند.
این گروه اخیرا ضمن انتشار چندین بیانیه، «سکوت» ائتلاف آمریکایی در سوریه را محکوم کرده و آنها را مسئول افزایش حملات علیه فرماندهان خود میداند.
مقامات گروه مذکور اخیرا در مصاحبهای برای اولین بار به صراحت سکوت آمریکا را در قبال حملات آنکارا محکوم کردند.
منابع نزدیک به این گروه به روزنامه الاخبار، گفتهاند که افزایش شکاف بین واشنگتن و نماینده کُردها را میتوان به سه عامل نسبت داد.
اولین مورد این است که برخی از نیروهای دموکراتیک سوریه همچنان واشنگتن را به عنوان یک شریک دائمی میبینند، در حالی که واشنگتن میخواهد روابط خود را با این گروه کرد را «محدود کند».
در این گزارش «تمایل واشنگتن به حفظ روابط با ترکیه»، دلیل رویکرد آمریکا در قبال نیروهای سوریه دموکراتیک بیان شده است.
دلیل دوم، شکست آمریکا در کمک به نیروهای سوریه دموکراتیک برای اجرای هدف خود مبنی بر خودمختاری کامل در شمال سوریه است.
عامل سوم توسط نیروهای دموکراتیک، «خطرناکترین» عامل تلقی میشود و برنامه آمریکا برای ایجاد اتحادهای جدید با قبایل عرب منطقه است که طبق گزارشهای قبلی، ممکن است شامل ادغام نیروهای دموکراتیک با نیروهای قبیلهای عرب باشد که توسط واشنگتن سازماندهی شدهاند.
نیروهای دموکراتیک از مدتها پیش چنین طرحی را تهدیدی برای هویت خود میدانستند.
به گزارش الاخبار، یکی از فرماندهان شورای نظامی دیرالزور – شورایی متشکل از عشایر عرب که توسط آمریکا سازماندهی شده است – اخیرا با حمایت واشنگتن اقدام علیه نیروهای دموکراتیک سوریه را آغاز کرده است.
در اوایل آگوست، حمله هواپیمای بدون سرنشین ترکیه منجر به کشته شدن چهار تن از اعضای نیروهای دموکراتیک شد. روز بعد، نیروهای دموکراتیک بیانیهای منتشر کردند و از واشنگتن خواستند تا موضع روشن و نهاییاش را در مورد حملات مداوم آنکارا علیه متحد خود اتخاذ کند.
برخی معتقدند که نیروهای دموکراتیک با تکیه بر چه کسی در مسیر نابودی آینده خود قدم برداشته است؟ آنها اکنون به آمریکا تکیه دارند در حالی آمریکا آنها را تنها گذاشته است. این در حالی است که این گروه که وابستگی سازمانی به پ.ک.ک دارند، با دولت سوریه نیز اختلاف دارند.
این در حالی است که کردهای سوریه اخیرا چندین دور مذاکره با دمشق انجام داده است. در حالی که نیروهای دموکراتیک نتوانستهاند به توافقی دست یابند.
پیشتر دو طرف علیه حضور ترکیه در سوریه هماهنگ شده بودند.
فرمانده نیروهای دموکراتیک در ماه آوریل آمادگی خود را برای ادغام احتمالی نیروهایش با ارتش سوریه در مقطعی در آینده اعلام کرد.
نگارنده در پایان میگوید: شرایط در حال حاضر بهگونهای است که گروههای مذکور به دلیل عدم قطع ارتباط خود با پ.ک.ک، هم مورد تهاجم ترکیه قرار گرفتهاند و آمریکا نیز از آنها حمایت نمیکند.
انتهای پیام/