نام حسین، خوش‌نواترین نام جهان

12:17 - 12 شهريور 1402
کد خبر: ۴۷۳۲۵۳۴
نام حسین، خوش‌نواترین نام جهان
در راه شناساندن شعائر شیعه باید بیشتر کوشید و از تمام ظرفیت‌ها ‌به درستی و با حفظ‌ شان اهل بیت استفاده کرد. 

خبرگزاری میزان - نوای زیبای نام اباعبدالله بسیار گوش‌نواز بوده و می‌توان با استفاده از نام حسین نواهایی ماندگار در جهت هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن مناسک عاشورایی و راهپیمایی اربعین استفاده کرد. 

در سال‌های گذشته و نه چندان دور مداحان ایرانی مانند حاج محمود کریمی و حاج میثم مطیعی نوحه‌ها و نواهای ماندگاری داشتند که مسافران حرم اباعبدالله در مشایه این نوحه‌ها را زیر لب زمزمه می‌کردند و در بیشتر موکب‌های ایرانی و عراقی این نواها بود که شور و حال خاصی برای زوار ابوعلی ایجاد می‌کرد، اما در سال‌های اخیر کمتر شاهد یک نوحه و یا یک نوای اربعینی ایرانی هستیم که توانسته باشد مانند نوحه قدم قدم میثم مطیعی همه گیر شود. 

با وجود فضای ایجاد شده در کشور که تا حد زیادی نوحه‌ها خالی از شعر فاخر و با معنا شده بودند، قطعا آثار سنتی با استفاده از ابزارهای استودیویی می‌تواند نظر مخاطبان و عاشقان اباعبدالله را به خود جلب کند. استفاده درست از دستگاه‌های موسیقی و اشعار مناسب همراه با خوانش درست از طرف مداحان نام آشنا همیشه برای زوار امام حسین در مسیر اربعین خوشایند بوده و به نوعی باعث ایجاد حس خوب در این راه برای آن‌ها می‌شود؛ نوحه‌هایی که به دور از غلو و گنده‌گویی به حس زوار و عاشقان امام حسین اشاره کند و بتواند همراه زوار در طریق الحسین باشد. 

در دهه اخیر بسیار از هیات‌ها در ایران از رسالت اصلی خود دور شده و با صداسازی مداح و شعرهای تهی از معنا فقط به فکر جذب سینه‌زن و مستمع بودند که البته در سال‌های گذشته و با تذکر به موقع مقام معظم رهبری تا حد زیادی از این کج‌روی‌ها جلوگیری شد. 

در این سال‌ها اگر به عراق سفر داشته باشید خواهید دید که تا چه اندازه هیات‌ها و نوحه‌خوانی آن‌ها رو به پیشرفت گذاشته و با استفاده و تلفیق آلات موسیقی عاشورایی توانسته‌اند نوحه‌هایی ماندگار، اثربخش و مخاطب‌پسند را به لطف اباعبدالله بخوانند. 

امسال اربعین بیشتر زوار از نوای خوش حسین با صدای محمد الجنامی مداح جوان عراقی می‌گویند که تمامی فضای مجازی و صدای موکب‌هاست؛ نوای حسین که توانسته با لحنی درست عرض ارادتی در خور حسین ابن علی داشته باشد. 

قطعا برای دیده و شنیده شدن هر نوحه و یا فعالیتی که در راستای اهل بیت انجام می‌شود، عنایت خود اهل بیت و خاصه حضرت زهرا الزامی است، اما نمی‌توان شعر خوب، نوای درست، صدای خوش و ترکیب اینها با یک موسیقی به جا را کتمان کرد. 

در گذشته شاهد بودیم که به عنوان مثال نوحه عموعباس که توسط حاج سید مجید بنی فاطمه خوانده شد، چقدر در بین مردم طرفدار داشت و حتی شیعیان تمام دنیا را با این نوا با خود همراه کرد. هنوز هم می‌توان از این نوع نوحه‌ها برای نزدیک شدن دل عشاق اباعبدالله استفاده کرد و با توانی که در بین شاعران آیینی و مداحان نام آشنا وجود دارد، اثری در خور نام حضرت حسین و مخاطب‌پسند خوانده و اجرا شود. 

در پایان باید به نقش مهم رهبر انقلاب در دوری از شعائری که وارد مناسک حسینی شده بود و با درایت ایشان از آن‌ها دوری جسته شد، اشاره کرد؛ مسائلی همچون قمه‌زنی و لخت شدن و آسیب زدن به خود در هیئت‌ها که با وجود تمامی هجمه‌های به وجود آمده ایشان از این نوع شعائر تبری جستند و باعث آگاه‌سازی در بین شیعیان در تمام دنیا شدند. رهبری به تنهایی در مقابل شعائری که هیچگاه بیانگر ارادت به امام حسین نبوده است ایستادند تا دین مبین اسلام و مذهب شیعه با این شعائر شناخته نشود و محبت اهل بیت و رشادت‌ها و عدالت آن‌ها مورد توجه قرار گیرد. 

مداحان عراقی از جمله جوانان این کشور بعد از سقوط رژیم صدام و حزب بعث وظیفه سنگینی را بر عهده داشتند. در بسیاری از موارد با دیدگاه درست و بصیرت باعث ایجاد هم‌افزایی و وحدت در بین شیعیان ایرانی، عراقی، لبنانی و مابقی ملیت‌ها شدند. 
طریق الحسین عرب و عجم و فارس و ترک نمی‌شناسد و هر کس که دل در گروی عشق امام حسین دارد می‌تواند راهی این سفر عظیم شود.

با حال مناسب نظاره کنید؛ التماس دعا.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *