در پاسخ به میزان|

اسلامی: تولید ۲۰ هزار مگاوات برق در دستور کار سازمان انرژی اتمی/نیروگاه بوشهر در حال تولید برق است

11:18 - 05 شهريور 1402
کد خبر: ۴۷۳۱۳۶۴
اسلامی: تولید ۲۰ هزار مگاوات برق در دستور کار سازمان انرژی اتمی/نیروگاه بوشهر در حال تولید برق است
رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن اشاره به اقدامات این سازمان در زمینه تولید برق، گفت که تولید ۲۰ هزارمگاوات برق در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار دارد.

خبرگزاری میزان – نمایشگاه «روایت خدمت» به مناسبت هفته دولت از صبح روز چهارم شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد.

سازمان انرژی اتمی نیز به عنوان یکی از دستگاه‌های دولتی با برپایی غرفه‌ای به ارائه آخرین دستاورد‌های خود در دولت سیزدهم پرداخت.

رونمایی از ماده سزیم

محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه این نمایشگاه با حضور در نشستی خبری ضمن تبریک هفته دولت و گرامی‌داشت شهدای دولت و هسته‎ای، گفت: امروز از یکی دیگر از دستاوردهای ارزشمند سازمان انرژی هسته‎ای رونمایی شد؛ تولید این ماده(سزیم) وابستگی ما به واردات سزیم را خاتمه می‎دهد؛ امروز روز آغاز دستیابی به این ماده و فناوری است که کار آن درون سازمان آغاز شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه ما در این ایام ۲ دستاورد بزرگ که مشابه هستند و از عناصر تعیین کننده در پرتوها هستند، رونمایی می‎کنیم، اظهار کرد: سازمان انرژی روی ریل خلاقیت، نوآوری و شکوفایی قرار دارد؛ ما اکنون همه سازوکارها را برای پرتودهی فراهم کردیم و آماده گسترش هستیم؛ ما می‌خواهیم آثار پرتودهی را وارد زندگی مردم کنیم؛ در ۱۰ سال آینده که کل این برنامه اجرایی خواهد شد، جلوگیری از دور ریختن ۳۰ میلیون تن از ضایعات سنگین، عدم ورود سموم به بدن مردم ایران و ارتقای پرتودهی و رفع موانع صادرات به ارزش آفرینی اقتصادی محقق می‌شود.

موضوع ما با آژانس، تعامل و همکاری‌ها در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی است

اسلامی در بخشی دیگر با بیان اینکه مذاکراتی که در حال انجام است، مذاکرات ما با آژانس نیست، بیان کرد: مذاکره با باقیمانده پنج به علاوه یک از سوی وزارت امور خارجه در حال طی مسیر است؛ موضوع ما با آژانس تعامل و همکاری‌ها در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی است.

ما جز نادر کشورهای مستقل در زمینه سوخت هسته‌ای هستیم

اسلامی درباره توافق اخیر هسته‌ای میان عربستان و رژیم صهیونیستی گفت: ما در بحث چرخه سوخت هسته‌ای جز نادر کشورهای مستقل هستیم؛ عربستان برنامه مفصلی برای احداث نیروگاه تدارک دیده است؛ فکر می‌کنم ایجاد قابلیت برای عربستان با برنامه‌های متعدد و متنوع یکی از تدابیر داخلی این کشور است که در همان چارچوب تعامل‌های منطقه‌ای خود را نیز افزایش می‌دهد.

تعامل ایران و آژانس ادامه دارد

معاون رئیس جمهور، ادامه داد: موضوع ما تعامل با آژانس است که در جریان است و منجر به کاهش مکان‌های ادعایی از چهار مکان به ۲ مکان شده است و امیدواریم با ادامه این روند بتوانیم مکان‌های دیگر را نیز تعیین تکلیف کنیم و موضوع را خاتمه دهیم؛ موضوع غنی‌سازی ما طبق قانون اقدام راهبردی و مذاکرات صورت گرفته برای حل‌وفصل مسائل فیمابین در چارچوب تدابیر کلی نظام بوده و ما هم این چارچوب را رعایت می‌کنیم و طبق همان، اقدام‌های خود را پیش می‌بریم.

اسلامی، ادامه داد: ما به وزارت امور خارجه هم منعکس کردیم که یکی از نیاز‌های فوری و مبرم ما پایه‎ریزی دیپلماسی هسته‌ای به‌ویژه برای کشور‌های منطقه است و رفت‌وآمدها و تعامل‌ها شکل بگیرد؛ آن‌ها نیز از پیشنهادات ما در این زمینه استقبال کردند؛ با برقراری روابط در آستانه بازگشایی سفارت‌خانه‎ها، روزنه‌های خوب و موثری در حال ایجاد است تا ما در این برهه می‌توانیم فهم از برنامه هسته‌ای ایران را اصلاح کرده و فراگیر کنیم؛ ضمن اینکه همکاری‌های پایداری را پایه‎گذاری و روابطی را ایجاد کنیم که به‌دلیل القائات دشمن دچار خدشه نشود.

تولید سزیم در چارچوب پادمان صورت می‌گیرد

رئیس سازمان انرژی اتمی در بخشی دیگر با بیان اینکه تولید سزیم در چارچوب پادمان صورت می‌گیرد و پاسخگوی نیاز امروز کشور است، عنوان کرد: بحث مهم در این فرآیند، حرکت در چارچوب تامین نیازهای کشور با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی بود.

اسلامی درخصوص بازطراحی رآکتور خنداب اظهار کرد: هدف از بازطراحی رآکتور خنداب پاسخگویی به نیاز‌های کشور در زمینه تولید ایزوتوپ‌ها در نظر گرفته شد؛ هدف دیگر ما وارد شدن به باشگاه انحصاری کشورهایی بود که در زمینه طرح، نصب و راه‌اندازی رآکتور‌ها فعال بودند؛ ما تنها کشوری هستیم که به‌صورت مستقل و با استفاده از ظرفیت‌های ملی توانستیم وارد این باشگاه شویم.

معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به این موضوع که تنظیمات و تعامل‌ها با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‎المللی انرژی اتمی برقرار است، اعلام کرد که رفت‌و آمدها در این زمینه دایر است، به تازگی بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی به وین رفته بود؛ همچنین معاون گروسی به ایران خواهد آمد.

وی درباره حضور ایران در کنفرانس ماه آینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد: ما حتما در این کنفرانس حضور خواهیم داشت، زیرا ما عضو رسمی و فعال آژانس هستیم و گسترده‌ترین تعامل‌ها را با آژانس داریم؛ دستور کار ما در این کنفرانس همان برنامه آژانس است؛ از جمله چند سند در آژانس مورد تصویب قرار می‌گیرد که ما در آن‌ها مشارکت داریم.   

اسلامی، افزود که در کنفرانس عمومی آژانس در سال جاری حضور خواهیم داشت و برای نخستین بار چندین رویداد از جمله نمایشگاه دستاوردها را در حاشیه کنفرانس عمومی برگزار می‌کنیم تا تهاجم روایت‌گری ظالمانه علیه کشور را با حضور قوی و قدرمند خود خنثی کنیم؛ ما این جریان را تغییر می‌دهیم‌؛ قطعا در این جریان با رافائل گروسی دیدار و گفت‎وگو خواهم کرد و گفت‌وگوها ادامه خواهد داشت.

برنامه سازمان انرژی اتمی برای تولید ۲۰ هزارمگاوات برق

رئیس سازمان انرژی اتمی در بخشی دیگر از این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار میزان درباره هدفگذاری صورت گرفته در زمینه تولید برق هسته‌ای و برنامه سازمان انرژی اتمی برای احداث نیروگاه‌های جدید، گفت: برنامه و نقطه هدف ما برای تولید برق هسته‎ای، تولید ۲۰ هزارمگاوات برق است که هم فرمایش مقام معظم رهبری است، هم در یک دوره‌ای قانون بوده و هم در سند راهبردی به آن پرداخته شده است؛ ما در طول این سال‌ها به دلایلی مانند تحریم و عدم همکاری کشور‌های صاحب فناوری و مزاحمت‌هایی که این کشور‌ها بر سر راه برنامه‌ هسته‌ای کشورمان ایجاد کردند با تاخیر روبرو بودیم؛ در حال حاضر، ما یک نیروگاه داریم که توان آن هزار و ۲۵ مگاوات ساعت است که کاملا فعال بوده و برق تولید می‌کند.

وی افزود: این نیروگاه اکنون ۶۰ میلیارد کیلووات ساعت برق به شبکه تزریق کرده و همچنان به عنوان یک ظرفیت پایدار انرژی پاک را تولید و عرضه می‌کند که برای تنظیم شبکه برق کشور بسیار موثر است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به رکود طرح‌های توسعه در کنار نیروگاه مذکور گفت: با تلاش مضاعف همکاران ما ۲ واحد ۵۰ هزار مگاواتی به عنوان واحدهای ۲ و سه نیروگاه بوشهر در حال تولید برق است و فعال هستند؛ روسیه به عنوان طرف خارجی متعهد به این قرارداد است و روند پروژه در قیاس با گذشته متفاوت شده است؛ جمعیتی که در حال کار در این بخش هستند اکنون ۲ برابر شده است و بالغ بر ۲ هزار نفر در پروژه فعال هستند؛ امروز ما از یک پشتوانه متفاوتی برای پیشبرد پروژه با سرعت بالاتری برخورداریم.

اسلامی درباره پروژه‌های دیگری که سقف تولید ۲۰ هزارمگاوات را محقق می‌کند، تاکید کرد: در افق برنامه، سهم ۲۰ هزارمگاوات از برق کشور را محقق خواهیم کرد و برای رسیدن به این هدف پنج نیروگاه مورد نیاز است که مقدمات کار برخی از آن‌ها مانند تملک زمین یا قرارداد ساخت انجام شده است.

واکنش به گزارش فصلی آژانس و نشست آتی شورای حکام

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با بیان اینکه هر چقدر روابط با آژانس گسترده‌تر و شفاف‌تر باشد و بتوانیم روایت‌گری‌های واقعی از صنعت هسته‌ای کشور را به دیگر کشورها منتقل کنیم، بهتر می‌توانیم با روایتگری‌های غیرواقعی مقابله کنیم، افزود: روایت‌گری‌های مسموم بیش از ۲۰ سال است که کشور را گرفتار کرده است؛ امیدواریم فضای ایجاد شده از سال گذشته را حفظ کرده و ارتقا دهیم و روابط سیاسی اهرم شتاب‌دهنده به آن است و هرچه روابط سیاسی بیشتر شود، هم فهمی و درک متقابل بهتری اتفاق می‌افتد.

معاون رئیس جمهور همچنین درباره درباره گزارش فصلی پیش‌روی آژانس و نشست آتی شورای حکام، تاکید کرد: ما روال همیشگی خود را خواهیم داشت؛ البته شرایط متفاوت‎تری را در این زمینه شاهد خواهیم بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره انتشار گزارش‌هایی در رسانه‎های غرب درباره توافق نانوشته میان ایران و آمریکا مبنی بر اعمال تغییرات و محدودیت‌ها در فعالیت هسته‌ای کشورمان و طرح شبهات درباره ایمنی هسته‌ای در کشورمان گفت: در موضوع شبهات مطرح شده درخصوص ایمنی هسته‌ای اظهارنظری نمی‌کنم، چون باید اصالت ادعای مطرح شده را بررسی کنیم؛ اما درباره موضوع دیگر ملاک عمل ما قانون اقدام راهبردی است و براساس این قانون فعالیت خود را انجام می‌دهیم.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *