معاون اجرایی رئیس جمهور: دو برابر شدن حقوق اعضای هیئت دولت کذب محض است/ شفاف شدن نظام دریافت و پرداخت حقوقها در دولت سیزدهم
خبرگزاری میزان_ محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور در آستانه هفته دولت با حضور در برنامه صف اول در ارزیابی فعالیت دوساله دولت سیزدهم، گفت: دولت در شرایط سختی کار را تحویل گرفت، در ابتدای شروع کار دولت در سال ۱۴۰۰ تقریبا ۴۸۰ همت کسری بودجه داشتیم، متاسفانه دولت قبل به گونهای کار را پیش برده بود که کسری بودجه شدیدی در کشور ایجاد شده بود، ولی در پایان سال ۱۴۰۰ دولت تقریبا موفق شد بودجه را تراز به پایان برساند. دولت نه با استقراض بلکه با تولید و افزایش درآمدهای خود توانست کسری بودجه را تا حدود زیادی جبران کند.
وی ادامه داد: از دیگر دستاوردهای بزرگ دولت حل بحران شیوع ویروس کرونا بود. همچنین در سال ۱۴۰۰، هشت میلیارد دلار منابع ارزی کشور که باید صرف دارو و کالاهای اساسی میشد در همان ماههای آغاز و قبل از استقرار دولت سیزدهم تمام این منابع، هزینه شده بود و در زمینه ذخایر کالاهای اساسی بعضی از ذخایر ما وضعیت خوبی نداشت. بعضی از کالاهای اساسی ما در برخی از استانهای مهم، ذخیرهی کمتر از ۱۲ روز را داشت و خطوط راهبردی ذخیره کالاهای اساسی را رعایت نکرده بودند.
معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار داشت: در شهریور ۱۴۰۰ به اذعان بانک مرکزی وقت، دولت سیزدهم با تورم ۶۰ درصدی مواجه بود. در اولین جلسات استقرار آیت الله رئیسی و در شرایطی که هنوز کابینه دولت سیزدهم مستقر نشده بود اعداد و ارقام و دغدغههای جالبی مطرح میشد که باید برای ثبت در تاریخ گفته شود. مثلا در همان مرداد ماه که هنوز کابینه کامل مستقر نشده بود مهمترین مسالهای که در دولت بحث میشد این بود که چطور میخواهید حقوق پرداخت کنید و یا سرپرست وقت بانک مرکزی در دولت گذشته اعلام کرده بود که باید منتظر تورم سه رقمی باشید، اما به لطف خدا خیلی از این مسائل را دولت توانست با تدبیر، کارشبانه روزی و مدیریت جهادی پشت سر بگذراند.
منصوری با تاکید بر اینکه لازم بود در دولت یک تغییر ریلی از نظر گفتمانی، رویکردی، شیوههای حکمرانی و تغییر در اولویتها ایجاد شود، گفت: دولت سیزدهم اتکا به ظرفیتهای داخلی را برای همه موضوعات و حوزهها گره گشا میداند. از دیگر تغییر رویکردهای دولت سیزدهم، مسئولیت پذیری دولت بود؛ دولت خود را در قبال همه مسائل، مسئول و پاسخگو میداند.
وی افزود: از دیگر تغییر رویکردهای دولت؛ ارتباط بی واسطه با مردم، ساده زیستی موجود در دولت، پرهیز از اشرافی گری و تجمل گرایی و زدودن پروتکلهای زائد در دستگاههای اجرایی است که گاها حکمرانی را دچار آسیب میکرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت خود را مکلف به جوان گرایی میداند گفت: میانگین سنی دولت کاهش پیدا کرده است. این دولت برنامه محور است و قبل از سرکار آمدن، برنامه خود را منتشر کرد و این برنامه در حال تکمیل است. مبارزه با فساد و شفافیت از شعارهای مهمی بود که دولت آن را مطرح و با جدیت دنبال کرد و از این جمله، شفافیت در سامانهها بود. دولت سامانههای مختلفی را طراحی و اجرایی کرده تا راه برخورد با فساد با جدیت دنبال شود. در این دولت برای اولین بار صورتهای مالی بیش از هزار شرکت بزرگ منتشر شد. همچنین یکی دیگر از اقدامات در مبارزه با فساد، تجمیع همه حسابها در خزانه بود.
منصوری تصریح کرد: تمام حسابهای دولتی در خزانه متمرکز است و این مهم، ابزار خوبی برای مبارزه با فساد در حوزه پولی و مالی است. بیش از ۹۰ درصد دستگاهها به درگاه دولت الکترونیک متصل شده اند.
وی با بیان اینکه نظام دریافت و پرداخت حقوقها شفاف شده است، گفت: درحال حاضر دیوان محاسبات و مجموعههای بازرسی به صورت روزانه دسترسی دارند تا اگر در دستگاهی، اداره ای، شرکت و مجموعهای از سقفی که قانون تعریف کرده است، یک هزار تومانی، عدد حقوق بالاتر برود برخورد لازم صورت گیرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: اخیرا یکی از بزرگواران مطلبی را در فضای مجازی منتشر کرده بودند که در دولت آقای رئیسی، حقوق اعضای هیئت دولت دو برابر شده است که این کذب محض است و اساسا قانون اجازه این موضوع را نمیدهد. همه مسائل در چارچوب قانون انجام میشود و دریافتی و پرداختی و سقف و کف همه پرداختها در قانون بودجه وجود دارد.
سالها شاهد مدیریت کارتابلی بوده ایم/ این دولت مدیریت میدانی دارد
منصوری با اشاره به اهمیت سفرهای استانی گفت: این سفرها برای تحقق عدالت و رسیدگی مستقیم به مشکلات مردم است. ما سالها در دولت شاهد مدیریت کارتابلی بوده ایم، اما این دولت در میدان است که باعث ایجاد نشاط در کشور میشود. بیش از ۶ هزار مصوبه در سفرهای استانی منعقد شده و ۴۸۰ هزار میلیارد اعتبار عمرانی در نظر گرفته شده است که از این میزان ۱۳۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شده که تحول بزرگی است.
وی با بیان اینکه در دور دوم سفرها، سرمایه گذاران برای تامین ۱۶۰۰ همت اعلام آمادگی کرده اند، افزود: تفاهم نامهها در این زمینه منعقد شده است.
عهد اخوت با هیچ مدیری نبسته ایم
منصوری در خصوص ارزیابی عملکرد مدیران استانها نیز اذعان داشت: عهد اخوت با هیچ مدیری نبسته ایم و چک سفید امضا به کسی نداده ایم و در این دولت تغییر تحولات مدیریتی به نفع مردم رقم میخورد.
انتهای پیام/