اسلامی: «جنگسر» از قطبهای تامین مواد اولیه سوخت هستهای و پشتیبان تولید برق هستهای خواهد بود
خبرگزاری میزان - عملیات اجرایی مجتمع معدنی و صنعتی شهید «مهدی باکری» در محدوده معدنی جنگسر با حضور «محمد اسلامی»، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و «سیدجواد احمدی»، معاون سازمان و نیز «محمدصادق معتمدیان»، استاندار آذربایجانغربی و جمعی از مسئولان استانی و شهرستان خوی برگزار شد.
متخصصان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هستهای ایران (تماس) در ماههای گذشته و در محدوده معدنی جنگسر توانستهاند نسبت به اکتشاف مواد پرتوزا، عناصر نادر خاکی و عناصر همراه از توابع شهرستان خوی اقدام کنند و با توجه به اقدامات انجام شده، صبح امروز (پنجشنبه)، ۱۹ مردادماه عملیات اجرایی مجتمع معدنی و صنعتی شهید «مهدی باکری» در شهرستان خوی (محدوده معدنی جنگسر) آغاز شد.
«اسلامی» در مراسم آغاز عملیات اجرایی مجتمع معدنی و صنعتی «شهید باکری» (محدوده معدنی جنگسر) در استان آذربایجان غربی، اظهار کرد: این محدوده معدنی یکی از مناطق مستعد برای استخراج مواد پرتوزا در پشتیبانی و تامین مواد اولیه سوخت هستهای و همچنین عناصر همراه و نادر است که بر اساس برآوردهای اولیه در مجموع برای انجام این بخش از پروژه، در چند سال آینده به حدود هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است.
معاون رئیس جمهور در این مراسم با اشاره به اینکه تولید انرژی پاک برای سازمان انرژی اتمی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و جزو اولویتهاست، اظهار کرد: در برنامه راهبردی سازمان شتاب بخشیدن به فعالیتها در مسیر تولید انرژی پاک همیشه در اولویت قرار داشته و در دست پیگیری و اقدام است.
وی افزود: در این مسیر و فرآیند، بحث کشف ظرفیتهای معادن یکی از نکات مهم است که با استفاده از ژئوفیزیک هوابرد و در نهایت با عملیات اکتشاف، ذخایر معدنی و عناصر همراه شناسایی میشوند؛ به دنبال این هستیم که تا حد امکان و در مناطقی که ظرفیت و استعداد وجود دارد، مجتمعهای صنعتی و معدنی را احداث و بهرهبرداری از آنها را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به عملیات اکتشاف انجام شده در منطقه جنگسر در استان آذربایجان غربی، تصریح کرد: عملیات اکتشاف و فاز تفصیلی در این منطقه از سال گذشته شروع و تا به امروز ادامه داشت؛ این محدوده معدنی یکی از مناطق مستعد است که بر اساس برآوردهای اولیه در مجموع برای انجام این بخش از پروژه در چند سال آینده به حدود هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است.
وی ادامه داد: ظرفیت این مجتمع معدنی به شکلی است که بدون شک یکی از قطبهای تامین مواد اولیه سوخت هستهای برای ما خواهد بود و نقش بهسزایی در پشتیبانی برنامه تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای که مقام معظم رهبری روی آن تاکید داشتند، دارد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بحث تشخیص و اکتشاف عناصر پرتوزا، بهرهبرداری از عناصر همراه و نادر خاکی اهمیتی دو چندان دارد، اظهار کرد: این مسئله نکته بسیار مهمی است؛ چراکه این عناصر همراه که با مواد پرتوزا در عملیات اکتشاف به دست میآیند، عناصر راهبردی هستند و از قابلیت استفاده در صنایع گوناگون برخوردارند.
«اسلامی» افزود: در همین زمینه محدوده معدنی جنگسر در مجتمع معدنی و صنعتی شهید «باکری» در استان آذربایجان غربی، یکی از مناطق مستعد ما برای عناصر نادر به شمار میآید که روی آن برنامهریزی داریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی، در ادامه با اشاره به اینکه امروز با آغاز عملیات اجرایی در مجتمع صنعتی و معدنی شهید باکری (محدوده معدنی جنگسر)، فاز اجرایی کار در این منطقه آغاز شده است، گفت: امروز در این محدوده در نقطه صفر حرکتی هستیم که از فاز مطالعات خارج شده و کار اجرایی را آغاز میکنیم.
وی ادامه داد: یک برنامه زمانبندی ۳۰ ماهه در این مجتمع برنامهریزی شده تا کارخانهها به بهرهبرداری برسند، اما کار به شکلی است که پیوسته بوده و همزمان شامل بهرهبرداری، احداث و توسعه بخشیدن به مطالعات به ویژه برای فرآوری سایر عناصر همراه مواد پرتوزا است.
«اسلامی» گفت: این نقطه آغاز حرکت ما بوده و بدون شک برنامهریزیها به نحوی است که فعالیتهای خود را در استان آذربایجان غربی گسترش دهیم تا به بهترین شکل از ظرفیت و ذخایر این منطقه که فرصتی برای مردم عزیز استان به شمار میآید، بهره برده شود؛ بدون شک لازم است که برای رشتهها و فعالیتهای مربوطه به تربیت نیروی انسانی بپردازیم که از پیامدهای آن اشتغالزایی در منطقه است.
معاون رئیس جمهور در پایان با تشکر از همراهی استاندار آذربایجان غربی، نمایندگان استان، مسئولان محلی، شرکتها و موسسات برای انجام کار در مجتمع معدنی و صنعتی «شهید باکری» گفت: مطمئنا این همراهی، به پشتیبانی و همدلی کمک خواهد کرد تا خدمتی قویتر و ماندگارتر را برای مردم عزیز کشورمان داشته باشیم و این استان از ثمرات آن بهرهمند شود.
سازمان انرژی اتمی برای شناسایی و بررسی این منطقه اقداماتی نظیر تهیه نقشه زمین شناسی، تهیه گزارش فاز تفصیلی، تخمین و ارزیابی تناژ و عیار مواد معدنی، اکتشاف کانیزایی اورانیوم و عناصر خاکی و همراه را با استفاده از فناوری ژئوفیزیک هوابرد انجام داده است.
انتهای پیام/