تولید ۷۵ درصد علم در دانشگاههای سطح یک کشور
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، محمدتقی احمدی در کنفرانس خبری روسای پنج دانشگاه سطح یک کشور با اشاره به اینکه با پشتیبانی دانشگاه در دهههای اخیر به یک بلوغ فکری در نظیر علم و فناوری دست یافته ایم گفت: در حال حاضر ما در حال بهره برداری از دانش و نتایج و پژوهش در جامعه هستیم و این مرحلههای است که جامعه را حساس میکند. باید قدر این زمان را بدانیم که با خون شهیدان و با قلم دانشمندان مراحل سختی را طی کرده و حالا به توسعه فناوری رسیده است.
وی ادامه داد: این مساله در تاریخ کشور یک نقطه عطف است. دانشگاههای سطح یک نقش اساسی داشتند و در شرایط فعلی کشور با وجود تحریمها و مشکلات سیاسی و ارتباطی برای تعامل خارجی و کمبود شدید بودجهها و افت قدرت خرید توانستیم رتبههای بالایی در رده بندی دانشگاههای جهان را کسب کنیم. حقیقتی که وجود دارد این است ک. دانشگاها دیگر جهان ۴۰ برابر بودجه بیشتری دریافت میکنند. این نشان میدهد دانشجویان و اساتید ما از لحاظ تولید علم و انتشار آن چقدر زحمت می کشند.
احمدی بیان کرد: دانشگاه میراثی از حجم زیاد موارد اجرایی بر گردنشان است که با وجود مشکلات سالهای قبل هر ساله بر آن افزوده هم میشود البته در این میان انتظارات و تعهدات ما نیز مرتبا رشد کرده است. در کنار اینها تجهیزات علمی و فنی که از قدیم بوده فرسودگیهایی را بر پژوهش تحمیل میکند.
وی بیان داشت: بیشتر ۸۵ درصد بودجه دانشگاهها صرف دستمزدها و مسایلی میشود که بودجهها را میبلعد. اگر تعللی در بودجه شود در پزوهش تعلل شده و در ادامه آن بسیاری از دیگر تحت تاثیر قرار میگیرد.
احمدی تاکید کرد: یک نیاز جدی برای تضمین آینده کشور و برای عبور از این نقطه باید باشد تا دانشگاه صدمه نبیند و باید بسیار بیشتر از بخشهای دیگر به دانشگاه بودجه اختصاص یابد. تخصص بودجه به دانشگاه اخذ اندکی از کل بودجه کشور است.
رییس دانشگاه تربیت مدرس گفت: ما باید دانشمندانمان را حفظ کنیم، زیرا آنها احساس میکنند پشتیبانی از پژوهششان در خطر است. اگر سرمایههای ما مایوس شوند و یا مهاجرت کنند این مساله به وجود خواهد آمد که دیگر امیدی به رشد و نمو وجود نخواهد داشت. خواسته ام این است که هم مجلس و هم دولت به دانشگاههای کشور توجه ویژه داشته باشند. دانشگاههای سطح یک کشور ۷۵ درصد تولید علم را در کشور در دست دارند.